REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CONSTĂNŢENII RĂMÂN FĂRĂ APĂ CALDĂ: RADET NU ŞI-A PLĂTIT DATORIA CĂTRE CET!

CONSTĂNŢENII RĂMÂN FĂRĂ APĂ CALDĂ: RADET NU ŞI-A PLĂTIT DATORIA CĂTRE CET!

Replica API 26 septembrie 2018 | 00:03 879

Veste proastă pentru constănţenii branşaţi la RADET! Constănţenii rămân fără apă caldă din cauza faptului că RADET nu şi-a achitat datoria faţă de CET. În acest sens, Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța S.A. informează asupra faptului că RADET Constanța nu a îndeplinit condițiile solicitate prin preavizul transmis în data de 10 septembrie 2018, urmare a nerespectării obligațiilor de plată.

În aceste condiții, Consiliul de Administrație al Electrocentrale S.A. Constanța a hotărât, prin decizia nr. 13 din 26.09.2018, să pună în aplicare preavizul dat către RADET Constanța, deși Electrocentrale Constanța S.A. are instalațiile pregătite în vederea reluării furnizării agentului termic către consumatorii racordați la sistemul centralizat al municipiului Constanța, după ce a fost efectuată revizia anuală a instalațiilor de alimentare.

Societatea a primit notificări pentru plata unor sume restante de la furnizori, notificări ce au ca scandență data de 26.09.2018. Astfel, Electrocentrale Constanța S.A. se află în imposibilitatea de a achita facturile tocmai din cauza principalului său client, RADET Constanța, care nu a înțeles să își respecte obligațiile de plată asumate contractual.

"Amintim că la data de 10 septembrie a.c., Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța S.A., prin decizia nr. 11/07.09.2018, a transmis un preaviz către RADET Constanța, document prin care aduce la cunoștință faptul că, dacă până la data de 26 septembrie a.c., conducerea regiei nu va urgenta să își plătească o parte din sumele pe care le datorează către Electrocentrale Constanța S.A. și nu va prezenta un plan de eșalonare a debitelor, va sista furnizarea agentului termic către toți consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța, începând cu data de 27 septembrie a.c.

Totodată, informăm opinia publică asupra faptului că, de la începutul anului și până în prezent, Electrocentrale Constanța S.A. a emis către RADET Constanța facturi în valoare totală de 118.656.347,01 lei, din care contravaloarea energiei termice este de 107.513.513,87 lei, restul reprezentând dobânzi penalizatoare. Din suma totală, RADET Constanța, conform imputației plaților asumate, a achitat doar 21.017.180,20 lei, adică numai 17,71% din suma facturată. Mai mult decât atât, totalul datoriilor pe care RADET Constanța le are către Electrocentrale Constanța S.A. la data de 26.09.2018, se ridică la suma de 256.397.880,84 lei, din care: 215.844.426,54 lei reprezintă contravaloarea energiei termice livrate, 32.469.364,26 lei reprezintă dobânzi penalizatoare, iar 8.084.090,04 lei reprezintă suma aflată într-un dosar de executare silită.

Poziția Consiliului de Administrație al Electrocentrale S.A. Constanța rămâne fermă. În condițiile în care RADET Constanța va înțelege să achite sumele solicitate prin preaviz și să prezinte un plan privind eșalonarea debitelor, Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța S.A. este pregătit să revină asupra deciziei privind sistarea furnizării agentului termic", au declarat reprezentanţii Electrocentrale Constanţa.

Reamintim că RADET Constanţa a fost obligată, la şedinţa Consiliului Local Municipal de joi, 28 iunie, să prezinte un studiu privind reorganizarea, în contextul scăderii veniturilor. Planul de management prezentat în faţa consilierilor locali a atras critici din partea opoziţiei, care a susţinut că au asistat de fapt la prezentarea unei analize cu trei posibilităţi de urmat pentru perioada viitoare. Care ar fi soluţiile pentru ca RADET să iasă din impas – aleşii locali nu au prea înţeles, iar realitatea este următoarea: regia aştepta verdictul final al unui proces parcă nesfârşit cu CET, răspuns care a şi ajuns.

Directorul RADET, Liviu Popa declara pentru Replica de Constanţa în data de 11 septembrie a.c. că "nu se pune problema să rămână constănțenii fără apă".

Citeşte şi:

Directorul RADET este optimist: ‘Nu rămâne Constanţa fără căldură, găsim soluţii’

CET anunţă că întrerupe furnizarea apei calde. REACŢIA directorului RADET: ‘Este un joc pe care-l face CET-ul an de an, în care tot ameninţă’

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alo nenea gugustiucul speriat numit FATALAU fura mai putin si fa si ceva bun pt orasul asta. Avem cea mai scumpa gigacalorie din tara, conduce detasat in acest top, someaza RADETUL SI CETUL sa dea drumul la apa calda si nu ii mai pupa in cur, ca ne vei pupa pe noi in cururile noastre nespalate
2
0
Domnu Dragnea, ce facem, rezolvam problema? Ce PSD-ul e la putere in Constanta, nu-i asa ?
0
0
Va dati mari pisati ca aveti centrale si n-aveti ce manca. Va simtiti speciali daca spuneti pe net ca aveti centrala? Basitii pulii mele ca voi conduceti Dacie 1310, dar aveti centrala. BAC aveti macar? Mai bine ati investii intr-un abecedar, v-ar fi de folos. Sa ma pupati toti
4
0
Pt voi. Am dat drumul la caldura. 24 grade. Am investit dar a meritat!
1
7
ma doare la basca pe mine! am renuntat de multi ani la Radet, aceste capuse jegoase...acum am centrala proprie si nu ma intereseaza cand dau drumu la caldura sau cand se opreste apa calda
3
10
Da ti demisia mai nenorocitule, sper ca psd ul sa se treazeasca si sa nu te mai sustina, sa vedem cat ei independent. Asta vreau sa vad cati te voteaza independent prostanacule
11
1
Primarul pulii mele. Un oras atat de mare Constanta sa ramana fara apa calda din cauza datoriile. Jigodiilor, nemernicilor, hotilor si idiotilor. In schimb va tineti de referendumuri idioate in care platiti milioane de euro. Mama voastra de hoti. Sper sa va manance cancerul.
19
2
Mananci kkt draguta 1700 d lei e salariu enorm ? V ati obisnuit sa mancati rahat fara sa cunoasteti situatia
10
5
Vrea Fagadau sa iasa si se autointituleze SALVATORUL CONSTANTEI!
12
1
CET va sista furnizarea agentului termic catre toti consumatorii racordati la sistemul de termoficare al municipiului Constanta, adicatelea conasule intram in procedura de faliment, deoarece, daca sistezi furnizarea agentului termic, nu primesti niciun ban, ceea ce presupune falimentul! Absolut halucinant! Nu mai este teren pentru constructia de blocuri si alte bazaconii in Constanta si este nevoie de terenul CET? ca de darmat societati...suntem experti si eficienti... vezi icil, energia ...
16
0
Si cet si radet au salarii enorme si alte avantaje Ex-ptr decesul unui membru de fam societ da 10000 lei ajutor --pai ce societ mai da asa ceva ?
10
8
trebuia sa se rupa pisica , nu doresc raul altuia dar va meritati soarta , se trambiteaza de vreo 5 ani ca se va termina cu radet si ati stat la mana intinsa. deja o sa apara inchirieri bai la astia cu gaze sa va spalati si voi saptamanal. cum zicea unul mai jos , luati toate porcariile in rate dar sa bagi 10000 lei ptr confortortul familiei tale nu s-a putut. in plus nu mai stateati la mana distrusilor de la radet. engie la putere
12
6
Cum sa ramanem fara apa calda? am platit la zi inretinerea NE VOM DEBRANSA CU TOTII SI AM INTELES CA SE CER F MULTI BANI PENTRU APROBARI .... SUNTETI NISTE NEMERNICI........!
18
0
Adica oamenii careau platit tot ei sufera ; capusa numita RADET NE MANANCA BANII.; pe ei in doare in anus pt ca toti angajatii Radet sunt cu centrale proprii; daca si amaratii aveau bani si se debransau de unde isi luau salariatii Radet lunar cate o caruta de bani numita salariu? Romania Romafia
16
1
Chiar ca trebuie ca DNA sa treaca pe la RADET. Cine face sesizarea? Unde mama lui dracului sunt banii pe care ii dam la hotii de la RADET de ani de zile.???
22
0
de cand asteptam!!!
10
4
Ma cine dracu se tot baseste la CET? Prea sar stropi. Eu zic ca sunt prea bagati in seama. Mai bine dati niste stiri pozitive cu RAJA si ne lasati sa comentam la ele, ce ziceti?
12
1
radet o regie care vrea sa traiasca pe spinarea constantenilor batandu-s joc de ei primarie te-am votat rasplata ce faci nu te ocupi de cetateni amenzi ignoranta mizerie nu sprijiniti deloc cetateanu
25
2
din partea mea sa va lase pe toti fara caldura sunt de acord cu a ce spus dl Popescu huoooo psd sa va dau la m..e
15
17
Demisia mafia PSD Decebal Fagadau-sa i ia DNA!Unde sunt banii platiti de cetateni?
28
3
Oameni bun i decat sa faceti imprumuturi sa va luati electronice sofisticate de care nu aveti neaparat nevoie , luati credit pentru a va pune centrala.Cat mai sunteti bataia de joc a RADET?????
26
8
Iar speriati liberal cettenii ? Cand mama liberalismului desantat a ramas Constanta fara apa calda in timpul pesedistilorb ? Da, propaganda, cit cuprinde ! Huo !
8
16
in sfarsit !
21
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367