REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Consultare publică la Tuzla: cetăţenii nu vor conducta Transgaz aşa aproape de mare

Consultare publică la Tuzla: cetăţenii nu vor conducta Transgaz aşa aproape de mare

Replica API 20 iulie 2017 | 00:11 532

Proiect care generează tensiuni

Proiect care generează tensiuni

În cursul zilei de marţi, a avut loc o consultare publică cu privire la proiectul „Conductă Ţărmul Mării Negre - Podişor (RO) pentru preluarea gazului din Marea Neagră”. Informaţia a fost publicată pe site-ul Transgaz, însă, deşi consultarea este publică, compania a dorit ca cetăţenii care participă la consultare să completeze în prealabil un formular de înscriere. La evenimet au participat peste 100 de persoane, fiind anunţată şi Poliţia, pentru prevenirea eventualelor incidente.

Consultarea vine la aproximativ două săptămâni de când consilierii locali au anunţat că nu vor vota pentru proiectul acesta, însă nu pentru că nu ar fi de acord cu această investiţie, ci pentru că este prea aproape de ţărmul Mării Negre. „Nimeni nu se poate opune unei investiţii atât de importante, însă nu putem fi de acord ca această conductă să fie la malul apei. Să fie mai departe. Dorim să dezvoltăm turismul la Tuzla, ori situaţia d efaţă ne-ar lăsa fără bucata de plajă pe care o avem”, susţine primarul Reşit Taner.

„La dezbatere, oamenii au solicitat acelaşi lucru: conducta să fie la peste 1 kilometru de malul mării, nu la 800 de metri distanţă, aşa cum este proiectul acum. Vom vedea ce se va decide în final, sperăm să se ţină cont şi de opinia populaţiei”, a conchis Reşit Taner. Operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, Transgaz, companie controlată de statul român cu peste 56% din acțiuni, a depus la Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul conductei subterane Tuzla-Podișor, care ar urma să facă legătura pe țărm dintre perimetrele offshore de gaze naturale din Marea Neagră și sistemul național de transport.

Este vorba despre o investiție de peste 278 milioane euro, cu termen de finalizare estimat pentru anul 2020, după cum notează şi profit.ro. Între timp, acelaşi Transgaz a anunţat că a depus la ANPM “raportul privind impactul asupra mediului, care integrează concluziile studiului de evaluare adecvată pentru proiectul – conductă de transport gaze naturale de 250X 50 bar Negru Vodă-Techirghiol, Pecineaga - Techirghiol, deviere traseu conductă în zona Lacului Techirghiol, propus amplasament în comuna Tuzla şi oraşul Techirghiol”. Referitor la această deviere a conductei, Transgaz informează publicul că poate depune observaţii în scris la ANPM.

(A.C., C.C.)

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dlor consilieri si dle primar,voi sunteti sanatosi la cap? CONDUCTA SUBTERANA ,mai clar de atat nu se poate exprima cineva dlor responsabili cu dezvoltarea localitatilor unde ati fost ALESI!
3
0
dar totusi si ei si noi avem nevoie de gaze....
1
0
nu i ies lui taner combinatiile. i este foame
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920