REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Contract de 4 milioane de euro: clădirile DRDP Constanţa, întreţinute de un fotbalist din liga a V-a Brăila

Contract de 4 milioane de euro: clădirile DRDP Constanţa, întreţinute de un fotbalist din liga a V-a Brăila

Replica API 4 februarie 2019 | 00:00 1602

Priceputu cu lipici la banii statului

Priceputu cu lipici la banii statului

Clădirile din administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa vor fi întreţinute în următorii 4 ani de un fotbalist din liga a V-a de fotbal din Brăila, în schimbul a peste 4 milioane de euro. Brăileanul este un personaj cât se poate de pitoresc, dar cu un succes nebun la banii statului, unde a înscris deja câteva goluri de generic, în valoare totală de 7 milioane de euro.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat pe 26 noiembrie 2018 un acord cadrul valabil pentru servicii de „Întreţinere clădiri şi facilităţi necesare întreţinerii drumurilor pentru 4 ani DRDP Constanţa- Lot 1 - SDN Constanţa, Lot 2 - SDN Tulcea, Lot 3 - SDN Brăila, Lot 4 - SDN Slobozia, Lot 5 - SDN Călăraşi, Lot 6 – Secţia Autostrăzi; Lot 7 – SDN Feteşti”. Principala beneficiară a acordului este Pricons SRL Brăila, care a preluat şase din cele şapte loturi, în timp ce unul îl împarte cu Construcţii Generale Oltenia SA. Valoarea totală a acordului este de 18.418.082,48 lei, fără TVA, echivalentul a peste 4 milioane de euro. Ultimele plăţi au fost făcute pe 28 ianuarie 2019, când CNAIR a virat în conturile Pricons SRL 950.670 lei pentru servicii prestate în Lot 4 SDN Slobozia.

Peste 7 milioane de euro de la stat

Pricons SRL Brăila are ca domeniu de activitate construcţiile de clădiri şi a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de numai 2.729.732 lei şi un profit net de 36.099 lei, cu 20 de angajaţi, dar şi datorii îngrijorător de mari raportate la cifra de afaceri, respectiv 5.028.313 lei. Din ce se poate vedea, valoarea acordului semnat cu CNAIR este de cinci ori mai mare decât toate afacerile derulate de Pricons SRL într-un an de zile. În ultimii ani, Pricons SRL a primit 65 de lucrări din bani publice, din care 53 prin încredinţare directă şi unul singur în urma unei licitaţii deschise. Valoarea totală a acestora este de circa 7 milioane de euro.

Bani şi de la Constanţa

Cei mai mulţi bani au venit din partea unor instituţii brăilene: 3,9 milioane de lei în septembrie 2018 de la Organizaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii (OUAI) Insula Mare a Brăilei; 4,1 milioane lei în martie 2015 de la OUAI Movila Miresii- Lac Sărat; 760.000 lei în februarie 2017 de la Administraţia Pieţelor şi Târgurilor SA Brăila etc. Peste un milion de lei a încasat numai de la Primăria Ianca, acolo unde proprietarul firmei patronează echipa de fotbal la care este şi jucător, dar a „marcat” şi la Oficiul Teritorial pentru IMM-uri Constanţa, în condiţiile în care el este vicepreşedinte CNIPMMR.

Cine este Vali Priceputu: patron în construcţii şi agricultură, lider al IMM-urilor, fotbalist şi proprietar de echipă, pasionat de box şi handbal

Pricons SRL este deţinută de Vasilică Priceputu, sau Vali, aşa cum i se spune descurcăreţului antreprenor brăilean, fost membru TSD Brăila şi susţinător activ al social-democraţilor. Priceputu are afaceri şi în agricultură, prin Pricons Agriculture SRL, o mică firmă, cu rulaje anuale câteva sute de mii de lei. Chiar şi aşa, Vali Priceputu este din 2014 vicepreşedinte la nivel naţional în domeniul agriculturii al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNÎPMMR), iar în 2015 a constituit Patronatul Oamenilor de Afaceri din Brăila, al cărui preşedinte este. Între 2014 şi 2015 a fost preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, iar în 2014 era vicepreşedinte al Young Entrepreneurs of the European Union.

Vali Priceputu nu se pricepe doar la agricultură, construcţii, politică şi patronat, ci şi la sport. În martie 2017, a organizat la Brăila Campionatul European de Box Under 22, un eveniment de mândrie locală şi naţională, soldat însă şi cu urmări neplăcute, precum nerespectarea obligaţiilor contractuale cu partenerii, cum ar fi neplata serviciilor de cazare. Potrivit Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Vasilică Priceputu nu a reuşit să înscrie vreun gol pentru CS Viitorul Ianca, dar a încasat în schimb mai multe cartonaşe galbene. „Motiv: se face vinovat de comportare nesportivă”, se arată pe site-ul FRF. Priceputu este şi fan al handbalului, dovadă fiind în acest sens pozele sale cu Cristina Neagu, cea mai mare handbalistă română din istorie. Marea sa iubire o reprezintă însă fotbalul. Vali Priceputu este legitimat din 20 august 2014 ca jucător la CS Viitorul Ianca, echipă din Liga a V-a de fotbal, la care este patron şi o finanţează chiar prin firma Pricons.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"Statul" e doar pentru bugetari ??? Licitatiile sunt publice, deci poate sa participe orice firma eligibila. Dezinformarea e mare....
4
2
Noul nostru nume este PRICEPUTU
0
1
DACA NU ERA tsd, NU VEDEA EL CONTRACTE CU STATUL
6
0
Sefii PSD si mafiotii sai bogati si poporul sarac ii plateste din banii de taxe si impozite
5
6
ce de firme provate pe aici abonate le banii statului. Ia sa vezi cum incep iar sclavii lor sa tipe ca nu au voucere de vacanta, ca s-au marit salariile la bugetari uitind ca si ei traiesc indirect din banii de la buget!
7
2
Se pare ca are un nume predestinat !
9
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272