REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.2° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Coreea de Nord amenință Statele Unite: 'Orice încercare militară e considerată ca o declarație de război'

Coreea de Nord amenință Statele Unite: 'Orice încercare militară e considerată ca o declarație de război'

Valentina CAMARA 9 martie 2023 | 00:00 614

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, a avertizat că țara sa va considera ca o declarație de război orice încercare militară a Statelor Unite și Coreei de Sud de a împiedica testele cu rachete ale Phenianului.

Coreea de Nord ameninta Statele Unite: 'Orice incercare militara e considerata ca o declaratie de razboi'

"Dacă lansarea noastră de teste de arme strategice, care se desfășoară în largul mării și într-o regiune care nu se află sub jurisdicția SUA, fără a dăuna securității țărilor din jur, este urmată de un răspuns militar, cum ar fi interceptarea, atunci aceasta ar fi o declarație evidentă de război împotriva RPDC", a declarat Kim Yo Jong.

Potrivit acesteia, "acțiunile militare demonstrative" și expresiile Washingtonului și Seulului, care au atins recent "limita inacceptabilă", oferă condiții pentru "reacția indispensabilă" a Phenianului. "După cum s-a explicat deja, urmărim acțiunile militare turbulente ale forțelor armate americane și ale forțelor armate proxy sud-coreene și suntem întotdeauna pregătiți să luăm măsuri adecvate, rapide și represive în orice moment, în conformitate cu decizia noastră", a subliniat Kim Yo Jong. "SUA și Coreea de Sud ar trebui să se abțină de la vorbe și acțiuni care exacerbează și mai mult situația", a adăugat ea.

Context

Anterior, șeful Comandamentului Indo-Pacific al Forțelor Armate ale SUA, amiralul John Aquilino, a declarat că dacă Nordul lansează o rachetă balistică intercontinentală spre Oceanul Pacific, Statele Unite o vor intercepta imediat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
degeaba incearca fata sa- reguleze pe mos biden.
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468