REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Corina Martin nu spune NU unei candidaturi din partea PSD la Primăria Constanța

Corina Martin nu spune NU unei candidaturi din partea PSD la Primăria Constanța

Ana Maria LIPAN 8 aprilie 2023 | 00:00 3514

În cadrul conferinței de presă susținută de Organizația Județeană a PSD Constanța joi,  6 aprilie a.c., cel mai amplu dezbătut subiect a fost cel legat de sondajul pe care social democrații îl desfășoară,  pentru a afla opinia electoratului cu privire la posibilii candidați pentru anul 2024. Nu au lipsit surprizele, unul dintre numele care au fost menționate fiind cel al Corinei Martin. Aceasta ne-a declarat că numirea sa a fost o veste neașteptată, întrucât nu a avut anterior o discuție cu reprezentanții partidului. A dezvăluit însă că nu exclude posibilitatea unei noi candidaturi, fiind deschisă către propuneri. Martin nu se limitează la funcția de primar, declarând că ia în calcul inclusiv să își continue cariera politică drept parlamentar.

Corina Martin nu spune NU unei candidaturi din partea PSD la Primaria Constanta

Joi, 6 aprilie a.c., la Restaurantul „La Scoica” din Constanța, a avut loc o conferința de presă susținută de Organizația Județeană a PSD, în cadrul căreia, subiectul ce s-a aflat în centrul discuției a fost cel legat de sondajul demarat de aceștia. Principalul obiectiv al instrumentului sociologic este de a identifica opinia constănțenilor cu privire la posibilii candidați, pe care social democrații urmează să îi susțină în 2024. Deși conducerea PSD încă nu a precizat cu exactitate pentru ce funcții se vor lupta în anul electoral cei menționați ca potențiali pretendenți, unul dintre numele aruncate a fost cel puțin neașteptat. Alături de  Mirela Matichescu, Corina Martin e unul dintre numele incluse de PSD în sondaje.
Contactată de reporterii Replica pentru a obține un punct de vedere, Corina Martin ne-a dezvăluit că a fost la fel de surprinsă, întrucât nu a purtat anterior nicio discuție cu PSD.

Corina Martin nu spune NU unei candidaturi din partea PSD la Primaria Constanta
“Nu știam. Nu am fost contactată de PSD nici în 2020, nici înainte, nici până în ziua de azi. Dacă numele meu a fost avansat, probabil că procentul bun pe care l-am obținut în două luni de campanie, în 2020, evident că atrage atenția partidelor care înțeleg și văd potențialul pe care îl am. Mai departe însă nu știu ce au luat în considerare și ce i-a determinat să pună acest nume”, a declarat aceasta. ”Singura dată când am candidat la Primăria Constanței am făcut-o ca și candidat din partea Partidului Ecologist Român, pentru că a fost singurul partid care a venit către mine. După terminarea alegerilor, am ieșit încă de a doua zi din partid și am candidat independent la Parlament, ca să-mi respect promisiunea făcută constănțenilor, în timpul campaniei electorale. Am fost întrebată dacă ies din turism sau dacă nu mai e turismul prima mea pasiune și vreau să devin un om politic. Atunci m-am simțit datoare să îndeplinesc acestă promisiune făcută cetățenilor acestui oraș, pentru a arăta că sunt un om serios, care odată ce a spus niște cuvinte și le asumă. Știam că nu poți să ajungi în Parlament ca și candidat independent, dar am preferat să fiu un om demn și să îmi fac o campanie singură. Nu a fost niciodată nicio discuție cu sediul și echipa PSD. Mi se pare normal ca partidele care pot să evalueze corect asemenea lucruri să înțeleagă ce potențial are un candidat care în două luni a obținut un procent atât de mare.” , a mai spus Martin.

Corina Martin: „Nu exclud absolut nicio variantă”

Corina Martin declară totuși că nu exclude posibilitatea unei viitoare candidaturi și nici a unei colaborări cu PSD.
“Pot și discut și discut cu oricine îmi cere o întâlnire, o discuție, sau vrea să-mi propună sau prezinte ceva. Nu exclud nicio discuție cu nimeni. Nu am luat încă o decizie în acest sens (o nouă candidatură), dar nu exclud. Trăim vremuri foarte dificile, care se schimbă de la o zi la alta. În fiecare minut se poate întâmpla ceva care să schimbe întreaga conjunctură. După pandemie am învățat cu toții că orice este posibil. Sunt un om care are vizibilitate și expunere publică, prin prisma activității pe care o am la conducerea patronatelor și federațiilor naționale, de-a lungul timpului. Mă știți ca un om care comunică foarte mult, un om deschis, pentru că așa consider că trebuie să facem, noi cei care am fost aleși să reprezentăm o comunitate, în cazul meu în turism și acum și diplomație. Dacă reprezentăm o comunitate mi se pare firesc să comunice, să facem oamenii să înțeleagă ceea ce facem, și în felul acesta să producă efecte mai multe și mai mari. Vizibilitatea aceasta cred că este tentantă pentru un partid mare, care poate lua un calcul dacă un nume atrage, are credibilitate sau prezintă garanție. Din acest punct de vedere, orice partid poate lua în considerare numele Corina Martin și înțeleg de ce ar face acest lucru, doar că nu am avut nicio discuție și aici a fost surpriză. Nu exclud absolut nicio variantă pentru că sunt un om foarte activ.”, a adăugat Secretarul General al Federației Patronatelor din Industria Ospitalității din România.

Mai tentată de Parlament decât de Primărie?

În încheiere aceasta precizează că ambițiile sale nu vizează exclusiv funcția de Primar al Municipiului, experiența sa în domeniul turismului făcând-o să aspire către un rol în Parlament. Martin consideră că o astfel de reușită va aduce un impact pozitiv puternic asupra turismului, căruia și-a dedicat până în prezent întreaga carieră.
“Am un dialog foarte bun cu Parlamentul României. Am dialog consistent cu ministere. Sun secretar general al unei federații naționale. Adică activitatea mea este una multiplă, aș putea să fac și alte lucruri, inclusiv o continuare a carierei în politică. Eu iau în calcul inclusiv să îmi desfășor activitatea ca parlamentar. În dialogul meu de-a lungul anilor, la nivelul federațiilor și patronatelor pe care le conduc, mi-am dat seama că de fapt, zona de legislație, cea care se definește și stabilește în Parlament, este cea mai importantă. De exemplu, pentru noi cei din turism și chiar economie, acolo se iau deciziile. Legislația determină mai departe dacă se dezvoltă România, dacă avem creștere economică sau nu, dacă mergem într-o direcție bună sau nu, iar lucrurile acestea se definesc în Parlament. Cred că aș avea și acolo o contribuție foarte bună. De-a lungul anilor, colegii mei îmi propuneau să ajungă cineva dintre noi în Parlament pentru că nimeni acolo nu este preocupat de turism. Tot timpul eram eu cea nominalizată. De aceea nu exclud o carieră în politică, nu mă refer neapărat la Primăria Constanța.”

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e o haita penala. Cun e posibil ca un asemena om penal sa fie in libertate in Romania?
11
0
stergeti mesajele dar fwtiris ramane cwrva constantei. Si voi lingaii ei.
9
0
Ce anulați mai multe comentarii,după ce le lăsați câteva ore pe site?
7
0
Locul tau este pe varianta parasuto
11
0
Mazare, piei drace, Doamne scapa-ne de astia odata
12
0
Chiar nu te a contactat nimeni? In nici un fel? La cat spui ca esti de deschisa...
15
2
Cine o bubuie pe petarda asta? Are cineva info? S-o voteze bunica de la Central!
15
3
Bunăciune mica, te vreau enorm!
5
6
Asta ne mai lipsea, sa candideze blenoragia turismului local.
21
1
Fereasca al de SUS ,si eu care credeam ca dama asta s-a carat alegoric ...
17
1
Barhalescule Cristian,ți-a luat Corina fața. Tâlhar nesimțit ce ești.
9
2
Are toate calitatile penru un candidat PSD
14
16
Ce cauta Stroe la masa mare? Cand il vad, imi vine rau. PSD a tot condus orasul si fara sa faca nimic deosebit. Prefer Chitac, prefer PNL.
21
7
Decat Chitac .Fagadau sau Stroie etc.....Corina Martin are o viziune exotica ptr orașul nostru și cred în ea
4
47
stefan mihai de la psd , regia de drumuri , sta si el degeaba , nu face nimic la regie - o jigodie , nu va mai alege nimeni cu psd ul vostru , ai luaat o n gura stefane
25
4
Hai ca m-ati facut sa rad de dimineata :)))
50
1
Cine naiba o voteaza? NU!
46
1
Cu ce am gresit Doamne sa duc acest blestem. Acum mai vrea sa si candideze... Este ceva infiorator. Pe orice pune mana falimenteaza. Suntem foarte buni la promovarea nulitatilor.
49
1
Iar a iesit beleaua asta la poze? Chiar ii duceati dorul?
48
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468