REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
18.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Coronavirus: Directorul general al OMS avertizează că această pandemie nu va fi ultima

Coronavirus: Directorul general al OMS avertizează că această pandemie nu va fi ultima

Replica API 28 decembrie 2020 | 19:04 1591

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat duminică că pandemia de COVID-19 nu va fi ultima criză de acest tip, informează dpa, citată de Agerpres.ro

"Istoria ne spune că aceasta nu va fi ultima pandemie, iar epidemiile sunt un fapt de viaţă", a spus Tedros într-o înregistrare video publicată duminică pentru a marca, în premieră, Ziua internaţională a pregătirii pentru epidemii.

Directorul general al OMS a spus că o investiţie mai bună în sănătatea publică, susţinută de guverne şi societate, ar putea "asigura pentru copiii noştri şi copiii acestora moştenirea unei lumi mai sigure, mai rezistente şi mai sustenabile".

Tedros a spus că noul coronavirus a dat lumea "peste cap" în ultimele douăsprezece luni, cu consecinţe de anvergură asupra societăţii şi a economiei. Pandemia în sine însă nu a fost o surpriză, mai ales că avertismente cu privire la o astfel de posibilitate şi la lipsa de pregătire a lumii au fost emise de mai multe ori de-a lungul anilor.

"Trebuie să învăţăm toţi lecţiile pe care ni le predă pandemia", a spus Tedros. Printre acestea se numără investiţii în capacităţile de pregătire nu doar în sectorul sănătăţii, ci mai degrabă o abordare integrată care să includă "autorităţile la toate nivelurile şi întreaga societate".

"Pandemia a evidenţiat legăturile strânse dintre sănătatea oamenilor, a animalelor şi a planetei", care necesită o abordare comună, a apreciat directorul general al OMS.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
atata timp cat chinezii vor continua sa manance lilieci, caini si insecte , vor mai exista pandemii
0
1
asta.i prost de moare.Ca si rafila,sau cercel,pesedei spagoviti! nu exista covid acum un an,dupa smenarul asta de tigan.tigan pui,tigan ai!
0
0
Acest domn este cel care la inceput declara ca nu este nevoie sa fie declarata pandemia caci este o simpla GRIPA.Cu ce obraz mai apare in fata omenirii si a lumii medicale? trebuia sa demisioneze imediat ce in Italia au inceput sa moara oameni nevinovati!
3
0
Sa te fut in gura de tigan pe tine si pe tot neamul de chinezoi spurcati
2
0
...ziua mondiala a pregatirii ptr pandemie......sinteti imbecili?penibililor....
2
0
ca doar mai aveti cateva planuite
6
0
Tu esti mai urat decat orice pandemie !
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212