REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Coronavirus - Fondul suveran rus: Este puţin probabil ca vaccinul Sputnik V să fie aprobat curând în Europa

Coronavirus - Fondul suveran rus: Este puţin probabil ca vaccinul Sputnik V să fie aprobat curând în Europa

Replica API 22 martie 2021 | 00:00 1072

Fondul suveran rus (RDIF) a declarat că este puţin probabil ca vaccinul Sputnik V împotriva COVID-19 să primească aprobarea Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) în viitorul apropiat, relatează sâmbătă dpa, citată de Agerpres.

EMA a iniţiat la începutul lunii martie evaluarea vaccinului rusesc Sputnik V în vederea unei posibile autorizări, notează sursa citată.

"Dacă este aprobat - probabil după luna iunie - am putea livra circa 100 de milioane de doze pentru 50 de milioane de persoane din UE în termen de trei, patru luni", a declarat directorul general al RDIF, Kirill Dmitriev, pentru ziarul Berliner Zeitung.

Rusia se aşteaptă ca după Ungaria şi alte state din Uniunea Europeană să aprobe utilizarea Sputnik V - indiferent de decizia luată de EMA.

Kirill Dmitriev a afirmat că Rusia ar putea livra vaccinuri unor astfel de ţări în aprilie.

"Aşteptăm acum o delegaţie EMA la mijlocul lunii aprilie şi sperăm că decizia asupra Sputnik V va fi una pur ştiinţifică, nu una politică", a mai spus el.

Critici acuză Rusia că foloseşte vaccinul pentru propagandă şi influenţă geopolitică, notează dpa.

Dmitriev, care conduce fondul responsabil pentru distribuţia internaţională a Sputnik V, a confirmat planurile de producere a vaccinului anti-COVID19 în Germania şi în alte ţări UE.

Vaccinul Sputnik V dezvoltat de Centrul Naţional de Epidemiologie şi Microbiologie Gamaleia din Rusia are o rată de eficacitate de 91% împotriva virusului, potrivit experţilor. Oamenii de ştiinţă spun că acest nivel de protecţie ar dura doi ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
omenirii nu pui in fata politica unei tari, alegi ce i bun cu grija ,fara interese !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212