REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Coronavirus: Vaccinul rusesc Sputnik V a început să fie utilizat în Ungaria

Coronavirus: Vaccinul rusesc Sputnik V a început să fie utilizat în Ungaria

Replica API 13 februarie 2021 | 00:00 1208

Ungaria a devenit vineri prima ţară din Uniunea Europeană care a început să folosească vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Astăzi începem să vaccinăm cu vaccinul Sputnik V, acest lucru se va face în centrele de vaccinare desemnate" de autorităţi, a declarat Cecilia Muller, şefa Serviciului de Sănătate Publică din Ungaria, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ungaria este primul stat membru al Uniunii Europene care a aprobat Sputnik V luna trecută, comandând 2 milioane de doze de vaccin care urmează să fie livrate pe parcursul a trei luni - cantitate suficientă pentru a vaccina un milion de persoane.

Budapesta se află adesea în conflict cu Comisia Europeană, în special cu privire la dreptul de azil, şi a criticat de mai multe ori procesul de aprobare şi achiziţionare a vaccinurilor de către Bruxelles, prea lent, în opinia premierului Viktor Orban.

Luna trecută, guvernul ungar a fost, de asemenea, primul din UE care a aprobat vaccinul Sinopharm fabricat în China şi a anunţat că a comandat 5 milioane de doze.

"Dacă Ungaria începe să utilizeze vaccinul chinezesc Sinopharm în viitorul apropiat, peste 2,5 milioane de persoane ar putea fi vaccinate până la Paşte", a declarat vineri premierul Orban la radio.

"În fiecare zi pe care o petreceam aşteptând Bruxellesul, pierdeam o sută de vieţi" în Ungaria, a mai spus el.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru bozgori si rusnaci e foarte bun.la fel ala chinezesc sau astra zeneca! eu prefer pfizer!
0
0
Asta arata ca in Ungaria sefii sunt de partea populatiei lor,nu pupa in cur niste politruci internationali,fie ei de la UE. Daca un medicament este bun,el nu are de a face cu pareri politice,cu ambitii ale unor afaceristi.Demnitatea liderilor maghiari este exemplu de urmat de cei care sunt la fel de patrioti,nu labari in pozitia ghiocelului fata de mari puteri sau mari concerne. Confuzia intre popoare si conducatori este facuta de idioti ,de retardati. Nici un popor nu e fericit sa aiba lideri ca noi sau rusii,coreenii din nord . Popoarele nu sunt in conflict,doar sefii de cacat fac relele.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272