REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Cristian Ţopescu va fi decorat de către preşedintele Iohannis cu patru zile înainte de a împlini 80 de ani

Cristian Ţopescu va fi decorat de către preşedintele Iohannis cu patru zile înainte de a împlini 80 de ani

Replica API 23 martie 2017 | 01:54 461

Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu va fi decorat de către preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei ceremonii care se va desfăşura la Palatul Cotroceni, de la ora 16, cu Ordinul ”Steaua României” în rang de Cavaler, scrie News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Cristian Ţopescu Ordinul ”Steaua României” ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”.

Steaua României nu este prima decoraţie primită de către Ţopescu din partea statului român. Lui i-au mai fost decernate Ordinul Meritul Sportiv, Ordinul Olimpic Colanul de Aur şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. De asemenea, în urma unui decret semnat de preşedintele României în octombrie 2016, colonelul în retragere Cristian Ţopescu a fost avansat la gradul de general de brigadă.

Pe 30 ianuarie, prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, fostul comentator a primit titlul de cetăţean de onoare al Bucureştilor.

Cristian Ţopescu este unul dintre cei mai cunoscuţi comentatori sportivi din România. Ţopescu a activat şi în viaţa politică, fiind senator în perioada 2008–2012, din partea Partidului Naţional Liberal. Pe 26 martie va împlini 80 de ani.

Cristian Ţopescu a urmat cursurile Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport şi a fost membru al echipei hipice a României, practicând sărituri peste obstacole. Mai târziu, a lucrat ca reporter sportiv la Televiziunea Română. Tot în cadrul TVR, a fost realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef Sport şi director general adjunct al TVR. Acesta a fost reporter sportiv şi la postul de radio Europa FM, director relaţii publice la Fotbal Club Steaua, director al ziarului Prosport, dar şi comentator la televiziunea Eurosport.

Cristian Ţopescu a comentat peste 5.000 de transmisiuni live, 13 ediţii ale Jocurilor Olimpice, dar şi campionate mondiale şi europene.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tara arde si prostu se scarpina in .... oare de ce nu intreaba pe mocirla ce a cautat acolo la P.E. cine la trimis ? dar pe macovita muica si cine le-a dat voie sa declare acele tampenii ? Oare nu trebuiesc trasi la raspundere ? Da : daca avem un pres. adevarat ! daca nu poporul asteapta inca un an: Poate NU !
0
0
ba da ca nevasta lui topescu e Nemtoaica, si decorez pe toti Hitleristi.
0
0
Dle presedinte,nu trebuie decorati comunisti securisti,acest topescu a facut mult rau sportului romanesc,a fost un informator al securitatii comuniste.Va mai rog sa aveti in vedere ca dna judecator camelia bogdan a fost suspendata abuziv de comunisti securisti din CSM ,din functia de judecator la curtea de apel bucuresti .Partidul comunist PSD trebuie scos in afara legii.Instaurati democratia in romania,elimianati mafia comunista securista de la conducerea romaniei.Anulati legile speciale cu pensiile si salariile,romania va intra in incapacitate de plata daca nu anulati aceste legii speciale.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272