REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

CTP: Ca să vii în sprijinul redeschiderii școlilor ca profesor, înzestrat cu rațiune, trebuie să te vaccinezi

CTP: Ca să vii în sprijinul redeschiderii școlilor ca profesor, înzestrat cu rațiune, trebuie să te vaccinezi

Replica API 15 ianuarie 2021 | 00:00 1613

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat, vineri seară, că profesorul trebuie să gândească rațional în relația cu elevii și pentru a nu-i infecta la redeschiderea școlilor, acesta ar trebui să se vaccineze. “La școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință”, a argumentat Cristian Tudor Popescu, scrie digi24.ro.

Cristian Tudor Popescu

„Noi ne confruntăm, din păcate, în clipa de față, cu propoziții formal nedecidabile, nu cu adevăruri sau neadevăruri raționalizate – cu acelea poți să intri în contact, poți să le argumentezi, să le contraargumentezi, să le legi, să ai o dispută.

Ce dispută să am eu, în clipa de față, cu un profesor care nu se vaccinează? Un profesor, nu vorbesc de un cetățean obișnuit, căci un profesor este o persoană ținută a avea o pregătire științifică.

La școală se face știință, nu se face poezie, pictură și nici muzică. Profesorul de muzică nu este Mozart, este un om de știință.

Peste 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze. Un profesor este o persoană ținută a gândi rațional la școală, în relația cu elevii. Acasă, treaba lui, n-are decât să facă ce vrea.

Cum se poate ca un astfel de profesor să spună că nu se vaccinează, știind foarte bine că intră în contact cu elevii, că îi poate infecta și la rândul lui poate fi infectat de aceștia într-o sală de clasă, mai ales că acum se vor redeschide școlile.

Ca să vii în sprijinul acestei măsuri necesare acum, tu ca profesor, persoană înzestrată cu rațiune, trebuie să te vaccinezi. Ajuți foarte mult această măsură.

Cum poți tu să justifici că nu te vaccinezi? Ca profesor de orice, trebuie să vezi rațional ce e cu vaccinul”, a spus Cristian Tudor Popescu, în cadrul emisiunii “Cap Limpede”.

Ministerul Educației a anunțat că 167.977 de angajați din învățământ și-au declarat, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare anti-Covid.

La nivelul învățământului preuniversitar, 45,06% dintre angajați sunt de acord să se vaccineze, raportat la totalul de 292.872 de angajați din preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns).

În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64 % (raportat la totalul de 51.094 titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu mai ameninta pe profesori ssu pe alti oameni , vaccineaza te tu cu cooii tai si tot neamul!
2
1
pe asta nu-l mai salveaza nici un vacccin si nu inteleg de ce este pus sa-si dea cu parerea, omul e demult dus cu pluta!!!
7
3
Gata , l-am pierdut si pe asta , pacat !
6
2
Cine e ctp de le stie el pe toate..
10
3
la ce nivel au profesorii din ziua de azi, este cam pretentios sa-i numesti oameni de stiinta.
5
7
Ssa tragi apa peste ticalosul asta.p
10
1
acest personaj hidos care le stie pe toate probabil nu sa informat suficient - daca esti vaccinat nu inseamna ca nu faci boala si nu poti infecta pe altii .. dar el latra la comanda de ani buni si e platit regeste pentru asta ca mai toti "gazetarii" de carton din rromania
13
2
Una din cauzele dezstrului din invatamant au fost slabiciunile unor profesori .Un elev talentat la tenis era scutit de ore in schimbul a citorva gameuri .tare mi i ca in viata mai da rateuri la calculul probabilistic.inteleg ca avem facultati de informatica si nu prea se intelege de ce nu vin oamenii cu ceva modele matematice ca sa rezolve ordinea de vaccinare si de urcare in autobuz , altfel , prin bezna i greu ..
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920