REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
17.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Cum a eclipsat EPL toate celalalte ligi

Cum a eclipsat EPL toate celalalte ligi

Virgil STOIAN 25 octombrie 2022 | 14:43 755

 

English Premier League a fost numită așa în 1992 și de atunci a fost o ligă formidabilă. Cu toate că englezii au avut puțin sau deloc succes pe scena internațională și chiar și echipele din Anglia au fost retrase când a venit vorba de a domina Europa, însă nu e dubiu că EPL este o ligă de top la nivelul căreia toate celelalte ligi aspiră să fie. Fiindcă vorbim de aspirații, încercați să faceți la fel cu NetBet pariuri sportive și obțineți cote uimitoare când pariați. Mai jos este de ce și cum a ajuns EPL să eclipseze toate celelalte ligi de pe planeta.

 

Intensitatea

Fotbalul englez are o intensitate aparte pe care nu o veți mai găsi nicăieri. Săptămânal se ajunge la rezultate neașteptate și poate fi dificil să prezici rezultatul unui meci de fotbal. În Cupa FA, este simplu ca orice echipă din Divizia 2 să înfrunte un oponent din EPL și să acapareze o victorie. Deși stilul fotbalului e direct și unii ar susține că îi lipseste creativitatea, intensitatea și ritmul sunt plăcute la vizionare. Orice echipă care este prinsă fără concentrare este pedepsită sever și nivelul de fitness necesar să prospere este neapărat să fie ridicat.
 

 

Cerința de sponsorizare

Mai mult decât oricare altă ligă, EPL are o cerință de sponsorizare de neegalat. GMT este de partea lor ceea ce înseamnă că se pot conecta cu americanii și la fel și cu cei din Asia și să difuzeze în timp real tuturor. Aceste condiții alcătuiesc fundația largei și nebunei audiențe EPL. Înseamnă de asemenea că Anglia sau mai direct EPL este pământ fertil pentru investiții. De aceea cu toții știm că investitorii din toată lumea își doresc și încearcă să dețină o echipă în Anglia. Chiar dacă este vorba de Abu Dhabi sau un șeic care se gândește să cumpere Newcastle United, un oligarh rus care să vândă unor deținători americani sau vreo familie americană care deține un club, cluburile din EPL nu au niciodată nevoie să fie cumpărate. În ultimul timp, Jimmy Ratcliffe a discutat despre o potențială preluare a Manchester United, după ce fanii nesatisfacuti au continuat să protesteze împotriva deținătorilor și problemelor acestora de conducere. Liga Premier are o întelegere cu drepturile de televiziune care depășeste oricare dintre concurenții săi europeni. La inceputul sezonului 2013/14, cifra de afaceri pentru televiziune  se estima că ar fi în valoare de 3.018 miliarde de lire sterline pentru următoarele trei sezoane. Pe lângă faptul că ar fi însemnat o creștere de 1.25 miliarde de lire sterline față de întelegerea anterioară, Seria A a reușit să controleze doar  721 de milioane de lire, pe când La Liga Spaniolă 511 milioane de lire si mica sumă de 417.4 milioane de lire a rămas pentru liga Germană. Cu siguranță tot restul Europei a rămas în spate.

Audiența

Săptămânal, cu greu găsești vreun stadion care să nu fie plin în Anglia. Cele 80.000 de locuri de pe Old Trafford sunt mereu cu câteva sute mai puține decât necesare iar restul stadioanelor mai mici sunt pline până la refuz. Încă nu se ține cont de faptul că fiecare meci din EPL are în medie cam 12.3 milioane de vizionatori de pe peste tot din lume după datele rapoartelor din 2011 de la Football-Marketing.com. Dacă aceste numere sunt de așteptat în 2022, numărul cu siguranță s-a dus la cer. Toate celelalte ligi se pot mândri cu numere mai mici deoarece Bundesliga are 2 milioane, La Liga 2.2 milioane si cei din Seria A au 4.5 milioane.
Ce poate lipsi în EPL la fotbalul și jucătorii de calitate este bine acoperit în promoții și intendere. Cu atât mai important, se știe că jucătorii de calitate vin în Anglia pentru a lucra la transferul lor chiar dacă asta ar însemna că vor pleca mai devreme sau mai târziu. English Premier League este unde sunt si banii si la fel cum cadavrele atrag vulturi, EPL atrage investitori și audiență.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272