REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Cum a ‘FENTAT’ o şoferiţă ridicarea permisului pentru EXCES de VITEZĂ

Cum a ‘FENTAT’ o şoferiţă ridicarea permisului pentru EXCES de VITEZĂ

Replica API 30 septembrie 2020 | 08:00 85933

I.B., din Constanţa, a contestat în instanţă o amendă primită pentru depăşirea vitezei. Astfel, aceasta a fost amendată pentru că a condus autoturismul cu viteza de 111 km/h pe o secțiune de drum unde limita de viteză este de 50 km/h, abaterea filmată cu aparatul radar PIT67000046, caseta B 1135.

Cum s-au petrecut faptele

Prin procesul verbal de constatare şi sancţionare, s-a reţinut că la data de 13.05.2020, I.B. a condus autoturismul marca Audi, cu viteza de 111 km/h pe o secțiune de drum unde limita de viteză este de 50 km/h, abaterea filmată cu aparatul radar. Conducătoarea auto a a fost amendată cu 1305 lei şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Cum a scăpat de sancţiune “vitezista”

După ce şoferiţa a cerut anularea sancţiunii pentru că ea a respectat viteza legală la intrarea în localitatea Lumina, reprezentanţii IPJ Constanţa au pus la dispoziţie înregistrarea video prin care se vedea viteza de circulație a autovehiculului condus de I.B. la data și ora săvârșirii faptei contravenționale, precum și numărul de înmatriculare al autoturismului a cărui viteză a fost înregistrată, astfel cum au fost menționate în procesul-verbal. Cu toate acestea, instanța a reţinut că din înregistrarea video depusă la dosar nu se poate stabili numărul de înmatriculare al autoturismului, acesta nefiind vizibil în mod clar.

Mai mult decât atât, instanța a reţinut că, în conformitate cu dispozițiile art. 5.2.1 din Norma de Metrologie Legală NML-021-05, legalitatea cinemometrului este valabilă numai pe autovehiculul pe care acesta era montat la momentul efectuării verificării metrologice. Din buletinul de verificare metrologică BBSC-02.01-3496/23.04.2020, rezultă că, în momentul verificării metrologice, aparatul radar era montat pe autospecială, însă nu se poate determina dacă acesta este autoturismul pe care era montat și la momentul constatării faptei, procesul-verbal neconținând nicio mențiune cu privire la acest aspect.

Instanţa a admis plângerea contravenţională formulată de I.B. împotriva IPJ Constanţa, şi a anulat procesul verbal de contravenţie. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va rog incetati cu aceste comentari sunteti atat de curiosi si barfitori trezitiva asta e romania fiecare pentru el si nu va mai consumati energia pe come tari la toate ziarele de cacat sa le umpleti buzunarele punetiva mintea la contributie si faceti ce fac si alti pentru familiile lor furatiii bahhh ca alti va fura de multtt si prea multtt
4
3
Eu am facut procesul verbal si recunosc ca am gresit,nu a vrut asta sa mi impinga spaguta si de nervi am gresit.
7
10
Nu-i gluma, am fost surprins de radar, oprit de echipajul de politie, undeva in jud. Ialomita. Conduceam masina prietenului, marca identica cu a mea, mi s-au cerut actele, le-am prezentat, inclusiv talonul masinii mele, nu a celei cu care circulam. A fost intocmit, proces verbal, pe care l-am contestat, deoarece am fost luat cu masina echipajului, in miscare, dar nu asta-i problema. De trei ani astept, sa-mi fie trimisa amenda, va dati seama ce contestatie, poza cu un nr de inmatriculare, si procesul verbal, intocmit pentru alt numar. Asa de vigilenti, au fost agentii.
17
9
Deci nu spune ca nu a mers cu viteza aia.. doar radaru era montat pe alta caruta.. pai noi de aici ii uram copac placut, dar sa creasca viteza mai mult si sa isi ia si familia
24
9
Democratica prima infatisare este si ultima ,nu te prezinti ca politist,amenda se anuleaza si se scoate din sistem.
15
6
Nu mai este sa dea raspunsuri de genul ca din motive tehnice nu s ar fi inregistrat abaterea. Bineanteles pt suma corecta de 500. DGA Constanta a dormit tot timpul la afaceri de astea sau a impartit banii.
10
5
Asta-i tactica il lasi pe prost sa se bucure putin in prima instanta dar la urmatoara faza a procesului ii dai in cap.Banii din amenzi trebuie musai sa ajunga la buget pentru facilitatile speciale ale judecatorilor.Am curaj sa fac pariu ca nu castiga definitiv!
10
8
coco esti un prost un cacanar expirat atunci si dragnea si toti sunt cinstiti ca nu avem dovezi video cu ei facand fapta nu jigodie proasta ce esti
13
10
nu avea posibilitati financiare sa apeleze la instanta de judecata..dar probabil tovarasa soferita cine stie a cui este???si ce invarteste..cine are bani traieste bine ...cine nu...mai asteapta...asta-i..ROMANIA..
13
7
Cumadica atatea chichite? Este foarte clar: aparatul trebuie sa integistreze numarul de inmatriculare pt identificare! Altfel este un abuz. Politistul care a aplicat contraventia nelegal va plati? Cu siguranta nu. Aici avem o problema. Este dreptul cetateanului sa se apere in instanta inmpotriva abuzurilor. Retardatul de mai jis vrea o tara ca afara dar cu reguli strambe romanesti.
16
21
Legile sunt favorabile celor cu pile cunostinte relatii si cascaval.Celor de rand li se cuvine MUIA SI PUSCARIA
26
5
Sa te pisi pe ea de lege. Atatea chichite...
24
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108