REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.6° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Cum a scăpat un cămătar care a lăsat oamenii fără case!

Cum a scăpat un cămătar care a lăsat oamenii fără case!

Virgil STOIAN 12 februarie 2023 | 00:00 2811

O metodă ”legală” folosită de cămătari este încheierea de contracte la notari cu suma pe care cei împrumutați trebuie să o restituie, fără a menționa că de fapt suma care trebuie returnată este una umflată cu o dobândă destul de mare. Emil Solomon s-a folosit de o astfel de metodă autentificând două contracte de împrumut în valoare de 1900 respectiv 10.000 de euro, cu două persoane, iar apoi executându-le pe acestea când nu au putut restitui sumele, obținând jumătate din apartamentul victimelor. Cu toate că a fost cercetat pentru instigare la fals intelectual, Emil Solomon a scăpat basma curată, beneficiind de prescrierea răspunderii penale.

Cum a scapat un camatar care a lasat oamenii fara case!
Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis încetarea procesului penal cu privire la Emil Solomon, în cauză intervenind prescripția răspunderii penale. Sentința a fost dată pe 13 ianuarie și nu este definitivă, pe 5 octombrie 2023 urmând a se judeca apelul.
Potrivit rechizitoriului, Emil Solomon a determinat doi notari publici, să autentifice contractele de împrumut fără dobândă, prezentându-le împrejurări nereale referitoare la sumele acordate cu împrumut în realitate şi la tipul de contract de împrumut, cu scopul de a ascunde activitatea infracţională de camătă, astfel că funcţionarii publici au consemnat, fără vinovăţie, împrejurări nereale în cuprinsul celor două contracte referitor la sumele de 1900 euro şi 10.000 euro acordate ca împrumut celor două victime, în fapt fiind vorba de contracte de împrumut cu dobânda inclusă în suma menţionată scriptic, în înscrisurile autentificate.

Ulterior, Emil Solomon a formulat o cerere către executorul judecătoresc prin care l-a determinat să deschidă procedura de executare silită pentru sumele integrale înscrise în contractele de împrumut, respectiv 1900 euro şi 10.000 euro, indexate la data executării, ascunzând executorului judecătoresc şi, implicit, instanţei de judecată care a încuviinţat executarea silită, că cele două victime au achitat cel puţin 3000 de euro din debitul datorat, aspect ce a condus la emiterea unei hotărâri judecătoreşti prin care a fost încuviinţată executarea pentru o sumă nedatorată acestuia, Emil Solomon beneficiind atât de suma de 3000 de euro ce a reprezentat dobânzi pentru sumele împrumutate, cât şi recuperarea sumei de 11.900 euro indexată, prin executarea silită a cotei indivize de jumătate din imobilul persoanelor vătămate, ce reprezentau atât sume împrumutate, cât şi dobânzile aferente perioadei contractuale, acestea din urmă obţinute prin săvârşirea infracţiunii de camătă.

Cum a scapat un camatar care a lasat oamenii fara case!
Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis încetarea procesului penal cu privire la Emil Solomon, în cauză intervenind prescripția răspunderii penale. Sentința a fost dată pe 13 ianuarie și nu este definitivă, pe 5 octombrie 2023 urmând a se judeca apelul.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
osmane copil de trupa ti ai luat pastilele
0
0
Justitia este inexistenta, astia n-ar trebui sa mai traiasca, inclusiv notarii care stiau foarte bine ce fac.
2
0
De ce iei bani daca cunoști ceea ce semnezi?
5
2
E un nenorocit si in mangalia care a lasat fara case multe persoane. Se numeste Cornel Vasilca
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389