REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Cum ajung primarii să primească 50% în plus la salariu: Guvernul le pune condiții

Cum ajung primarii să primească 50% în plus la salariu: Guvernul le pune condiții

Valentina CAMARA 2 februarie 2023 | 00:00 592

Primarii sau alți aleși locali s-au plâns în nenumărate rânduri de faptul că au salarii prea mici, raportat la volumul de muncă. Guvernul vine să rezolve această problemă și se va oferi o creștere a sporurilor cu până la 50%, însă condiționat.

Cum ajung primarii sa primeasca 50% in plus la salariu: Guvernul le pune conditii

Primarii sau alți aleși locali pot primi sporuri de până la 50% dacă lucrează cu fonduri europene sau accesează fonduri prin PNRR. Aceste proiecte trebuie să fie pentru infrastructură educațională sau de transport și are în vedere creșterea capacității administrative, ne-au precizat surse guvernamentale.

Guvernul va adopta o modificare la art. 16 din Legea-cadru nr.153/2017, prin intermediul căreia vor crește sporurile viceprimarilor și vicepreședinților de Consilii Județene care semnează contracte pe fonduri europene. Măsura Guvernului vine în contextul în care autoritățile locale s-au plâns de salariile prea mici, dar și ca un impuls către cei care operează cu fonduri europene.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat luni, într-o intervenţie la Digi24, că ministerul său a propus majorarea sporurilor primarilor şi viceprimarilor care semnează contracte pe fonduri europene, la 50%,, el precizând că a socotit că este nevoie de această uniformizare a procentului, ca să stimuleze autorităţile locale în atragerea de bani europeni, ţinând cont că sunt peste 80 de miliarde de euro pe care trebuie să îi absorbim.

”Noi, Ministerul Fondurilor Europene am avut această iniţiativă, pentru că era nefiresc ca subordonaţii care lucrează în structurile ce implementează fonduri europene să aibă 50% sporul din fonduri iar cei care îşi asumă întreaga responsabilitate şi gestionează proiectele europene, să aibă 25%, aceştia fiind primarii şi preşedinţii de CJ”, a spus ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, potrivit știripesurse.ro .

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va este rusine ? Ani de zile ati prostit oamenii, ati luat bani frumosi si nu ati facut nimic. Dovada este starea jalnica a tot ce este in tara. La munca cu voi ,incompetentilor.
1
0
pentru mafiile locale conduse de primari de care vor avea nevoie la alegeri; le dau bani pentru o activitate care este in fisa postului; mie nu-mi da nimeni nici un spor pentru ca fac ceea ce am in fisa postului; numai la alegeri, putere si hotie le este gandul - in rest la nimic
2
0
pensionarii nu pot beneficia de scutirea de impozit( cei care au între 2000 și 3000 lei), deoarece zic ca nu sunt bani pentru ei.in schimb pentru cei protejați sunt bani pentru mărire chiar și cu 50%.autoritățile nu trebuiesc stimulate, pentru a-si respecta fisa postului conform funcției pe care o are!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212