REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum au reușit copiii lui Ioniță să câștige licitația pentru tăierea arborilor din Constanța?!

Cum au reușit copiii lui Ioniță să câștige licitația pentru tăierea arborilor din Constanța?!

Mirela PASCAL 27 ianuarie 2023 | 00:00 3656

A devenit un obicei ca licitaÈ›iile organizate de Primăria ConstanÈ›a să fie anulate. Fie că problemele sunt din partea autorității contractante, fie că sunt de cealaltă parte, a ofertanÈ›ilor, cert este că multe proceduri sunt blocate, în acest moment, fiind necesară reluarea procedurii. Și licitaÈ›ia pentru achiziÈ›ia serviciului de tăiere, igienizare, toaletare È™i tăiere a arborilor din Municipiul ConstanÈ›a, finalizată la finele anului trecut, este pusă sub semnul întrebării. Sunt atâtea necunoscute, încât primarul ChiÈ›ac a dispus reluarea procedurii, deÈ™i, iniÈ›ial, firma câÈ™tigătoare a contestat licitaÈ›ia la Consiliul NaÈ›ional de SoluÈ›ionare a ContestaÈ›iilor. Au retras-o, însă, după ce primăria a anunÈ›at CNSC că ia masuri de remediere din oficiu. De data aceasta, nu a fost vina autorității contractante È™i nu putem invoca nereguli sau chestiuni incomplete în caietul de sarcini. Ci, ne îndreptăm atenÈ›ia spre firma câÈ™tigătoare, Peisagistica Shri Garden SRL, controlată de fiii fostului politician Geany Ioniță, È™i spre documentaÈ›ia depusă de aceasta.

Cum au reusit copiii lui Ionita sa castige licitatia pentru taierea arborilor din Constanta?!Geany Ioniță

Garden Center Grup SRL, din Ilfov, È™i Peisagistica Shri Garden SRL s-a bătut pentru contractul de 57.000 de euro pus la bătaie de Primăria ConstanÈ›a pentru serviciul de toaletare a arborilor. LicitaÈ›ia s-a încheiat în decembrie, înainte de Crăciun, fiind desemnată câÈ™tigătoare Peisagistica Shri Garden SRL, controlată de Sergiu È™i David Ioniță, fiii fostului politician Geany Ioniță, fost preÈ™edinte al UNOR ConstanÈ›a.

Firma a fost fondată în 2018, de o anume Cristina Stamate È™i Sergiu Ioniță. Dacă în primii ani de activitate, cifra de afaceri È™i profitul au fost rezonabile, ei bine în 2021, afacerea a explodat, de la 1 milion de lei, cât a fost cifra de afaceri anul anterior, a ajuns la peste 15 milioane de lei în 2021, iar profitul la 3,2 milioane de lei.

Revenind la subiect, aÈ™adar societatea a câÈ™tigat procedura, în decembrie. Numai că, firma perdantă, Garden Center Grup a mers cu rezultatul la Consiliul NaÈ›ional de SoluÈ›ionare a ContestaÈ›iilor, solicitând reluarea procedurii, invocând anumite ilegalități. Ilegalități invocate È™i de avocatul societății, Vlad Petre LupaÈ™cu. Concret, a cerut anularea tuturor actelor autorității contractante ce au stat la baza emiterii adresei privind comunicarea rezultatului procedurii, respectiv, dar fără a se limita la, rapoartele intermediare, procesele-verbale ce au stat la baza emiterii actelor nelegale, raportul procedurii nr. 267052/22.12.2022, în partea/părÈ›ile privitoare la oferta Peisaigistica Shri Garden SRL; anularea solicitărilor de clarificări transmise de autoritatea contractantă Peisagistica Shri Garden SRL È™i răspunsurilor acesteia din urmă; anularea, în parte, a raportului procedurii, în ceea ce priveÈ™te evaluarea ofertei Peisagistica Shri Garden SRL, precum È™i a tuturor actelor subsecvente È™i/sau conexe acestuia reevaluarea ofertei Peisagistica Shri Garden SRL din perspectiva motivelor de inacceptabilitatea È™i neconformitate ale acesteia.

Cum au reusit copiii lui Ionita sa castige licitatia pentru taierea arborilor din Constanta?!

Procedura de atribuire, reluată

Nu a mai apucat CNSC să analize contestaÈ›ia, pentru că Primăria ConstanÈ›a s-a sesizat, din oficiu, È™i a transmis că ia măsurile de remediere, după cum ne-a declarat Felicia Ovanesian. Ceea ce s-a È™i întâmplat. Pe 9 ianuarie, ChiÈ›ac a dispus reluarea procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Serviciul de tăiere, igienizare, toaletare È™i tăiere de corecÈ›ie arbori din Municipiul ConstanÈ›a”, prin reevaluarea ofertei depuse de ofertantul Peisagistica Shri Garden SRL de la faza de evaluare DUAE È™i documente însoÈ›itoare È™i, în consecință, anularea în parte a proceselor verbale de evaluare DUAE, anularea în parte a proceselor verbale de evaluare financiară, anularea procesului verbal de evaluare a documentelor suport depuse ofertant pentru demonstrarea informaÈ›iilor din DUAE, precum È™i anularea comunicării rezultatului. ”Problema nu e la noi, în documentaÈ›ia noastră, ci la un ofertant”, ne-a spus city managerului, fără să ofere prea multe detalii, precizând că este o procedură în scris. Precizăm că valoare contractului este de 269.911,58 lei fără TVA, echivalentul a aproximativ 57.000 de euro.

Cum au reusit copiii lui Ionita sa castige licitatia pentru taierea arborilor din Constanta?!
Firma fraÈ›ilor Ioniță a făcut inginerii în documente?!

Asta întăreÈ™te susÈ›inerile celor de la Garden Center Grup, ce a avut în 2021 o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de lei, controlată de Ion Olteanu, care invocă anumite ilegalități, însă avocatul LupaÈ™cu nu a dorit să ne facă mai multe declaraÈ›ii. Am încercat să obÈ›inem un punct de vedere de la Sergiu Ioniță, însă ni s-a transmis că nu mai este la birou, urmând să revină acesta cu o opinie. Până la închiderea ediÈ›iei, Ioniță nu ne-a contactat, pentru a lămuri ce anume avea în neregulă în documentaÈ›ia cu care s-a prezentat la licitaÈ›ie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a sesizat ca a fost prins cu jmenul si a renuntat singur. Ce a facut comisia pwlii cand hotia e pe fata ??? Mwie la toti !
7
0
ce inseamna cand spui ca sunt inginerii? la ce te referi?
8
0
ar fi cazul sa-i exportam in ue. sa vada si ei cum se fac banii!
3
0
sa va de Dumnezeu cancere de plamini,boli grave,i****a,tie si familiei,primarilor,celor implicati,pentru distrugerea copacilor!arata muult mai rau decit la bahmut constanta,mangalia,toate statiunile,nennorocitilor!
7
0
Nenea Giani i****a se stie de mult cu tanti Ovanesian. Nu le-a iesit de data asta ca vin oamenii ailalti cu avocat dar se regrupeaza doar sunt 57 ooo euro pe masa.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367