REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Cum este clasat un dosar în care victima riscă să rămână paralizată

Cum este clasat un dosar în care victima riscă să rămână paralizată

Replica API 29 octombrie 2019 | 16:50 2502

Cristian are 58 de ani, doi copii și o soție mereu alături. Până în ianuarie anul trecut, a lucrat, ca automatist, în rafinăria de la Năvodari. În data de 13 ianuarie 2018, destinul i-a fost schimbat, în numai câteva secunde. În timp ce conducea spre muncă, a fost izbit în plin, de un autoturism ce nu i-a acordat prioritate. S-a întâmplat într-un sens giratoriu din Năvodari.

"La volan se afla un om influent din Năvodari. La momentul acela, nu-l cunoșteam. Nu auzisem niciodată de el. După ce am făcut plângere penală la poliție, ne-am trezit cu el, chiar a doua zi dimineața la ora 7, în salonul soțului meu, la București, unde era internat. A zis că vrea să ne ajute. Mi-a cerut un număr de cont, iar în schimb ne-a propus să renunțăm la plângere. N-am acceptat. Pe mine mă interesa starea de sănătate a soțului, care a stat patru luni paralizat pe patul de spital. Am stat cu el la Bagdasar Arseni nu mai puțin de 120 de zile", ne-a povestit, cu lacrimi în ochi, soția victimei, Iuliana Bădescu.

Cu toate acestea, dosarul deschis pe numele fostului consilier local a fost clasat. Motivul: expertiza medico-legală eliberată de SML Constanța recomanda un număr de doar 75-80 de zile de îngrijiri medicale.

"Soțul meu a fost operat pe coloana cervicală. Măduva i-a fost teșită, o parte din nervii responsabili de coordonarea funcțiilor motorii nu fost rupți, în urma impactului. Cristian merge astăzi doar datorită medicilor și voinței și perseverenței lui. Am făcut recuperare la Techirghiol, după încheierea tratamentului la Bagdasar. Totul pe banii noștri. Dacă nu face mișcare în fiecare zi, picioarele i se blochează. Nu mai poate să se dea nici jos din pat", a mai povestit femeia.

Casa de Avocatură JGV și Asociații a atacat, însă, în instanță, ordonanța de clasare a acestui dosar. Avocații au demontat, punct cu punct, aspectele invocate de procuror.

"Am formulat plângere față de soluția clasării cauzei. Am arătat, în primul rând, că nu ni s-a permis accesul la dosar, de către organele de cercetare/urmările penală, timp de jumătate de an. Cel mai important aspect este, însă, faptul că nu am primit, până în momentul clasării dosarului, nicio copie a raportului de expertiză medico-legală, ca să îl pot contesta. Asta în condițiile în care actele medicale, depuse la dosarul cauzei, arată clar că starea de sănătate a victimei este mult mai gravă decât arată raportul parafat de SML Constanța", explică Ionuț Hulea, avocat JGV și Asociații.

În urma acestor demersuri, dosarul a fost redeschis. Casa de avocatură JGV și Asociații a cerut, în același timp, revocarea procurorului de caz, dar și reanalizarea expertizei medico-legale de către INML.

"Încă așteptăm un răspuns, din partea forulului național, responsabil de avizarea acestor expertize. În susținerea veridicității documentelor medicale, depuse la dosar, am atașat și rezultatul unei expertize extrajudiciare, realizată în paralel de către un medic legist" arată avocatul JGV.

O expertiză medico-legală, la INML, poate dura, însă, între două luni și doi ani.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da avem o injustitie formidabila este capabila sa-l faca scapat si pe dinca ghe doar tot un procuror corupt a retinut potera pana au facut sa dispara alexandra,in plus avem si magistrati tampiti precum arhip si pentru asa performante primesc pensii speciale de la 41 de anisori
8
0
daaaa tengitlepra al de sub mine postezi kkaturi ca anonim.mata saraca sughita cita japita kacat.
4
1
asa sugea si ma-ta pula , indiferent de nationalitate , tariful era de 20 de dolari . Statea la palas la masa , lua o cafea si incepea acostarile . Tu nici nu stii cati tati ai !
4
5
In calitate de cetateni trebuie sa stim ce vrem. Am votat, votam si iarasi vom vota. Ce asteptam de la noul Guvern : pensiile speciale anulate la toti profitorii. Salariile nesimtite, inclusiv ale judecatorilor, reduse cel putin la jumatate. Redus numarul de parlamentari. Parlament unicameral. Daca astazi iesim la pensie la 65 de ani, este pentru ca muncim sa acoperin pensiile speciale si pensionatii de 45-50 de ani.
7
5
justitia corupta
13
0
Corupti pana in maduva oaselor. Poate da Dumnezeu sa paralizeze de atata coruptie.
12
0
probabil,un act fals, prin care se comite fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, sau o depozitie -declaratie - mincinoasa care trebuie sa capete un prejudiciu prin clasarea dosarului. stiu pt ca m-am confruntt cu cazuri de genul celor doua exemple. adica am experienta. cine sunt eu? stiu cei de la PCA...
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212