REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Cum vede Iulian Gropoșilă, președintele IMM-urilor Constanța, „turnătoria fiscală“?!

Cum vede Iulian Gropoșilă, președintele IMM-urilor Constanța, „turnătoria fiscală“?!

Victor ROTARU 25 noiembrie 2023 | 00:00 1753

Pentru a crește gradul de colectare la bugetul de stat, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a venit cu o propunere pentru românii care sunt dispuși să-i denunțe pe evazioniștii fiscali. Boloș a anunțat că cei care îi denunță pe evazioniști ar putea să primească 1% din valoarea fraudei, propunerea fiind pe placul premierului Marcel Ciolacu. Iulian Gropoșilă, președintele Patronatului IMM-urilor Constanța, este de părere că propunerea este exagerată, amintind de vremea comunismului. 

Cum vede Iulian Groposila, presedintele IMM-urilor Constanta, „turnatoria fiscala“?!Iulian Gropoșilă

Ministrul Finanțelor a găsit răspunsul pentru problema bugetului de stat, Marcel Boloș venind cu propunerea ca românii să înceapă să se „toarne” între ei, cei care îi denunță pe evazioniști urmând să primească 1% din valoarea fraudei. Cei care semnalează anonim fapte ilicite ar putea primi de la jumătatea anului viitor acest stimulent financiar. Propunerea nu este susținută de către liderul PNL, Nicolae Ciucă  care spune că nici măcar nu s-a discutat în partid acest subiect, însă premierului Marcel Ciolacu îi surâde ideea.

Cum vede Iulian Groposila, presedintele IMM-urilor Constanta, „turnatoria fiscala“?!Marcel Boloș

Gropoșilă: Este mult prea mult să revenim la practicile din comunism

Contactat de către reporterii de la Replica, Iulian Gropoșilă, președintele Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Constanța, spune că românii nu ar trebui să agreeze genul acesta de propuneri: „Tehnic vorbind, ministrul de Finanțe a făcut o propunere, ea încă nu este materializată printr-o ordonanță de urgență sau proiect de lege. Însă, este evident că este mult prea mult. Deja este mult prea mult să revenim la practicile din comunism, atunci așa se dezbinau oamenii. Îi puneau pe unii împotriva altora prin faptul că se turnau la securitate unii pe alții, își făceau reclamații. Eu cred că este o mare nedreptate, în primul rând pentru noi ca români să agreăm genul acesta de propuneri. Este absolut nepotrivit și inoportun să discutăm măcar despre o abordare de acest fel. Nu este în regulă ce se întâmplă. Ar trebui guvernanții să ia aminte de propunerile care au venit dinspre mediul de afaceri, referitoare la reorganizarea aparatului bugetar, care este supradimensionat, și de acolo vor găsi resurse foarte mari. Ar trebui să se gândească la alte forme prin care să disponibilizeze bugetul de stat care este în derivă.” 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi la locala Cernavoda stam mai retrasi cand suntem de serviciu,urmarim promotiile la supermarketurile din oras,stam acasa la tura de noapte si in Weekend dupa amiaza cand nu avem sefi la munca,plimbam neamurile cu Dusterul de serviciu (CT 99 PCV),trai pe vatrai,galbeni de grasi,marea majoritate 120kg plus!
3
0
Pai iitr ass bin in Peleu meu.Mai bine lar fi vhemat INGROPACYUNE
0
0
Cum plm să te cheme groposila frate!?!
0
0
Imemeurile le a terminat malacu de Ciolacu...
3
0
taxele si impozitele , trebuie colectate. cei cu musca pe caciula le contesta. pe vremea comunismului, era si legea ilicitului, care se si aplica. acum toti fac gura mare, atit stiu.
1
0
mare om ,mare pamblicar asa a fost din neam! sia gasit functia de presedinte si merge cu ea inainte repetand mereu aceleasi cuvinte de palicar de neam!
3
0
Iar îl dați pe inutilul asta cu gesturi de poponar?! Ce a făcut asta la viața lui?! Ce a produs?! In afara de aere de umflat închipuit. Ce e cu funcția asta inutila inventata de el pentru el?! Un lingău atârnător, puturos și nesimțit. Numele spune tot: Gropoșilă. Mai e și însemnat de D-zeu cu smocul ăla alb in frunte. Scârbos și libidinos om.
7
0
Scrieti, baieti, numai scrieti. Asa a facut si Tati nesian. Turnati aici, la groapa cu furnici.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468