REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Dacă primăria nu i-a mai pompat bani lui Valentin Ionescu, pentru sediul din Piața Ovidiu, bagă bani APIA: se mută din Palatul Administrativ

Dacă primăria nu i-a mai pompat bani lui Valentin Ionescu, pentru sediul din Piața Ovidiu, bagă bani APIA: se mută din Palatul Administrativ

Replica API 1 iulie 2022 | 21:49 4435

La începutul acestui an,Sediul SPIT de pe Sulmona, nr 22, s-a mutat în Tomis Mall, după ce contractul cu proprietarul clădirii a expirat, iar Primăria Constanța nu a mai dorit să pompeze bani în conturile acestuia. Societatea care deține imobilul are legătură cu Valentin Ionescu, afaceristul condamnat în dosarul Retrocedărilor. Iată că Ionescu nu a plâns prea mult după banii primăriei, pentru că și-a găsit repede chiriaș… tot din partea statului. APIA Constanța își mută sediul în clădirea din Piața Ovidiu de pe bulevardul Tomis nr 51-Palatul Administrativ, după ce conducerea CJ i-a cerut, în urmă cu un an, să evacueze spațiul…pe care-l ocupa gratuit.

Contractul pe care Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța îl avea pentru sediul din strada Sulmonei nr 22 a expirat pe 31 decembrie 2021 și nu a mai fost reînnoit. Agenția fiscală nr 3 și-a relocat, la începutul acestui an, serviciile în Tomis Mall iar restul serviciilor care funcționau pe Sulmona s-au redistribuit între sediile existente pentru a reduce costurile. Primăria plătea, pentru sediul de pe Sulmona, 60.000 de lei pe lună.

imobilul de pe Sulmona

Iată că imobilul și-a găsit repede gazdă: sediul APIA Constanța va fi relocat pe strada Sulmona. Asta după ce Consiliul Județean Constanța a cerut șefilor instituției evacuarea, invocându-se deficitul de spațiu. Imediat, APIA a demarat procedura de licitație în vederea găsirii unui nou sediu și, după un an, pare că procedura a ajuns la final, iar câștigătorul a fost desemnat: firma care deține imobilul de pe Sulmona. Recent, instituția a demarat șilicitație în vederea transportului tuturor documentelor și a mobilierului în noul sediu. O parte din documente vor ajunge și la sediul APIA CL Negru Voda

unul din birourile actuale ale APIA

APIA va plăti chiria 46.000 lei, plus utilități

L-am contactat pe Dan Burlacu, șeful APIA Constanța de mai bine de 10 ani, pentru lămuriri. ”După cum știți, conducerea CJ ne-a cerut, în urmă cu un an, evacuarea. Am demarat procedura de licitație, au fost contestații, în final am găsit spațiu„, ne-a declarat Burlacu. Potrivit acestuia, chiria a fost negociată la suma de 46000 lei, însă la aceasta se adaugă și utilitățile și cheltuielile de întreținere. ”Bugetul a fost aprobat încă de anul trecut”, a mai completat directorul APIA Constanța. Până în toamna, sediul APIA se va muta în imobilul de pe strada Sulmona.

Și, dacă tot am adus vorba despre Burlacu, vă informăm că acesta câștigă de la APIA 120441 lei pe an, adică peste 10.000 de lei lunar.

Cui îi va pompa APIA bani, pentru noul sediu

Din iunie 2019, S.C. Euro Antreprenor S.R.L. este noul proprietar al clădirii de pe strada Sulmonei unde funcționează SPIT.

Firma din Capitală are ca unic asociat persoană fizică pe Maria Sonia Lazăr (10%), care îi este și administrator, și ca asociați persoane juridice pe Fundația Filantropică Iorgu Ionescu Benești (50%) și Fundația Domeniul Otetelișanu (40%). Beneficiar real este Ionescu Valentin Gheorghe. Ca fondatori ai firmei sunt Ionescu Valentin Gheorghe care a venit cu un aport de 3.000 de lei adică 50% din capitalul social dar și controversatul Sorin Strutinski cu un aport de 3.000 de lei adică 50% din capitalul social. Anterior, clădirea a aparținut tot lui Ionescu, prin firma sa Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, împreună cu Ionuț Barbu, prin societatea Follow Me SRL. Sisteme Internaţionale de Afaceri SA s-a retras, ulterior, din firma care a închiriat primăriei sediul de pe Sulmona nr.22.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dan Burlacu este omul pus de Nicusor Constantinescu in functia de la APIA si ii raspunde in continuare la comenzi
2
0
Are freza de ginere mort
1
0
Faceti reclama lui Picu ,de nu putem comenta? Vai de capul locatarilor din zona.Fratii Picu niste golani ordinari.
0
0
Asta a divortat de nevastasa si sa incurcat cu angajata lui. Bun baiat sa iti lasi nevasta si copii pentru o angajata a ta
0
0
la 45 000 - 60 000 lei pe luna chirie,pot construi un sediu care sa fie Orasul Constanta propietar.
0
0
ce mutra are Burlacu, parca-i Cioaca.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272