REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

DANIEL MORARU: PER nu va face niciodată ALIANŢĂ cu PSD! VIDEO

DANIEL MORARU: PER nu va face niciodată ALIANŢĂ cu PSD! VIDEO

Replica API 17 septembrie 2020 | 00:37 2681

Daniel Constantin Moraru, vicepreședintele PER, președintele filialei Constanța și candidat la președinția Consiliului Județean, dar și candidatul PER la Primăria Corbu, Gabriel Salomia, au fost invitații redacției Replica de Constanța la o discuție electorală, pentru a dezbate subiectele de actualitate de la nivel local, dar și pentru a-și prezenta proiectele din programul electoral. Sunt doi candidați proaspăt intrați în politică, în Partidul Ecologist Român, singurul în care s-au regăsit, spun ei.

La debutul interviului, cei doi candidați și-au făcut o scurtă prezentare și au explicat motivele care i-au determinat să intre în această cursă electorală.

Daniel Moraru, candidatul PER la președinția Consiliului Județean: ”Activez în domeniul privat de peste 30 de ani. Nu am avut niciun contract cu statul, nu am beneficiat de surse de sprijin din partea statului. Am decis să intru în politică acum 5 luni motivat de faptul că astăzi, politica din Constanța, din România, se face, nu pentru interesul cetățeanului, ci pentru interesul propriu”.

Gabriel Salomia, candidatul PER la Primăria Corbu: ”Sunt născut, crescut în Corbu. Am terminat facultatea de Drept, am o mică afacere, nu am lucrat cu statul, nu am făcut parte din alte partide politice. Am hotărât să fac acest pas pentru condițiile foarte proaste pe care le au cetățenii din comuna mea. În ultimii 30 de ani, investițiile au fost făcute haotic, fără un plan general și sunt foarte proaste. Nu avem gaze, canalizări, asfalt și toate necesare unei vieți mai moderne pentru secolul pe care-l trăim”.

Daniel Moraru

De ce au ales PER!

De ce au ales PER și nu alte partide de notorietate: ”Partidele politice mari, în trecut sau prezent, au participat la acest haos. Nu pot să schimb mentalitățile unor oameni care funcționează în aceste partide pe care le conduc de zeci de ani. Au o structură bine pusă la punct dar care, din păcate, nu lucrează în folosul cetățeanului. Dacă ar lucra în folosul cetățeanului, nu cred că ar mai fi nevoie de oameni ca mine, care să migreze din zona de antreprenoriat către politică. Șansa de a câștiga e mult mai mică, dar important e să mergi cu curaj într-o direcție corectă, pe care poți s-o modifici de la an la an. PER este un partid de doctrină, de ideologie, nu este de lider, nu avem oameni care să ne spună ce să facem, cum să facem. La nivel local, regional avem decizia de a promite oamenilor și de a ne respecta promisiunile”, a spus Daniel Moraru. La rândul său, Gabriel Salomia a explicat: ”Am ales PER pentru că planurile mele, ideile mele abia aici s-au regăsit. Nu am intrat în politică pentru a avea beneficii. Au fost mai multe propuneri până acum, dar nu m-am regăsit în doctrina lor. PER vrea ceva pentru oameni, pentru tineri, tinerii pe care trebuie să-i scoatem din amorțeală”.

Președintele filialei PER Constanța spune că nu a vrut să facă nici un fel de alianțe, pentru că nu are încredere în celelalte partide. A organizat foarte bine alegerile în cele 23 de UAT-uri unde au organizații și speră să obțină un prag de 8%.

”Chiar dacă suntem partid mic, avem 23 UAT-uri care acoperă 76% din populația județului cu drept de vot. Suntem foarte bine organizați, avem organizare exemplară, se vede asta în teritoriu, au văzut și contracandidații. Suntem în program, suntem singurul partid de centru, pe creștere, nu avem alianțe. Nu dorim cu nici un partid alianțe”, spune Moraru.

Moraru: În PSD sunt grupuri de interese

”În jurul PSD ului sunt formate grupuri de interese, sunt scheme de suport pentru PSD din partea Pro România, PMP, PP-USL, sunt proveniți din aceeași zonă, mai puțin PMP care, chiar dacă susține PSD, au făcut-o mai discret. Discutăm și de Dreapta, PNL de 20 de ani face alianță cu PSD la CJ și la Municipiu. Chiar dacă nu pe față, se știe că au alianță solidă”, a mai completat candidatul PER. ”Singurul om care a avut curajul să semnalizeze această opoziție falsă la Constanța e profesorul Chițac care, imediat după ce a ieșit senator, a semnalizat acest derapaj și a ieșit din grupul parlamentar PNL, a intrat independent tocmai pentru a trage semnal de alarmă PNL. Oamenii PNL-ului sunt implicați în afaceri cu oamenii PSD-ului. Nu au avut altă soluție decât să-l scoată în față pe Chițac”, este de părere Moraru.

Vom dovedi minciunile și promisiunile false ale PSD-ului

Daniel Moraru a vorbit și despre promisiunile și minciunile lui Decebal Făgădău și ne-a făcut și o promisiune: va veni cu dovezi. ”De 20 de ani PSD nu a făcut nimic. În campanie au ieșit cu cele mai mari minciuni care le-am auzit în ultimii 20 de ani. Nu se gândesc că sunt și oameni care au făcut carte. Vom dovedi minciunile și promisiunile false pe care PSD ul le face în continuare. Primarul, în ultimii 4 ani, a învățat să mintă foarte mult, și pe mine m-a mințit, minte populația. Am un proiect, doresc să construiesc un bloc, și a mințit oamenii că eu construiesc pe poarta de intrare în cetatea Tomisului. Fals, nu e adevărat. Pe terenul nostru nu se află poarta de intrare în cetatea Tomisului, suntem în vecinătate”, a mai spus politicianul.

Daniel Moraru este convins că va atinge pragul de 8% la alegerile locale, scor care îi dă speranțe. ”Din evaluările pe care le avem făcute astăzi, vom depăși, la nivel de județ, procentul de 8%. Suntem pe creștere, cred singura, care este pe creștere. Electoratul nostru e educat, mesajul ecologistul îl pricepe un om responsabil, cu ceva carte. Putem să mai demontăm din elanul USR care nu face decât să sporească șansele candidatului PSD”, spune Moraru.

Salomea şi Moraru

Salomia: La Corbu, nu sunt drumuri, gaze…

Revenind la candidatul PER la Primăria Corbu, acesta și-a dezvăluit unul dintre cele mai importante proiecte din programul său electoral. ”Problemele la Corbu sunt destul de mari. Una dintre ele, ar fi infrastructura, străzile sunt neasfaltate, acolo unde s-a asfaltat se vor sparge, că vin gazele, deci bani cheltuiți degeaba. S-a asfaltat haotic, trebuia avut în vedere că vin gazele, nu ar fi fost o problemă. Acum, să strici și ce s-a făcut e mai grav. Dacă nu reușim să schimbăm, lucrurile vor merge la fel de prost. Vreau să fac această schimbare pentru băieții mei, au ales să rămână în Corbu. Mă simt obligat să fac acest lucru. Nu a rămas un lucru de care să mă apuc și să nu-l termin. Am dus la bun sfârșit ce am început”, a explicat Gabriel Salomia.

Cât despre proiectele lui Daniel Moraru, primează educația, sănătatea și mediul. Vrea condiții normale pentru desfășurarea cursurile, vrea after school pentru a veni în sprijinul părinților. Totodată, își dorește să înființeze centre de permanență în fiecare localitate și vrea să construiască un CET.

Mai multe despre proiectele sale, puteți urmări în VIDEO de mai jos. Și tot aici, aflați mesajul celor doi candidați pentru alegerile din 27 septembrie.

Video:

Cod Mandatar Financiar PER- 21200195

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920