REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.9° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

De 1 Mai, ministrul Turismului se cazează în Vama Veche!

De 1 Mai, ministrul Turismului se cazează în Vama Veche!

Replica API 24 aprilie 2018 | 23:48 379

Sosit în şedinţă de lucru pe litoral, Trif a făcut anunţul:

Sosit în şedinţă de lucru pe litoral, Trif a făcut anunţul:

Întâlnire de gradul 0 la Consiliul Județean Constanța! Ministrul Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, şi-a serbat onomastica în ședința de lucru cu reprezentanții instituțiilor și a operatorilor de pe litoralul românesc. Oficial, au fost discutate, punctual, mai multe probleme cu care se confruntă litoralul şi totodată agenţii economici au fost informaţi că vor exista echipe mixte de la minister, care să îi verifice şi îi consilieze. Neoficial, un agent economic ne-a declarat că a fost o întâlnire de lucru „să fie”, „să repetăm ce am discutat şi acum un an, şi acum doi ani şi tot aşa”.

La şedinţă au fost prezenţi Horia Țuțuianu, preşedintele CJC, primarul Decebal Fagadau, prefectul Ioan Albu, șeful CJPC, Horia Constantinescu, reprezentanţi ai localităţilor de la malul mării, agenţi economici. În privinţa agenţilor economici invitaţi la discuţii, au existat şi reprezentanţi ai branşei care s-au arătat deranjaţi de situaţie: „Pe ce criterii au fost făcute invitaţiile? Nicolae Bucovală nu a fost prezent şi, nu doar el, ci mulţi alţii care reprezintă mediul de afaceri de pe litoral”.

Trecând peste acest comentariu, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată după şedinţa de lucru, ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat că dorește o colaborare cu operatorii, pentru a nu transforma controalele în „vânătoare de vrăjitoare”. De asemenea, două echipe de la Ministerul Turismului se vor afla toată vara pe litoral pentru controale, asta pentru ca neregulile găsite de acesta să fie remediate la fața locului.

„În urma discuțiilor, trebuie să recunoaștem, uneori aprinse, dar constructive, am ajuns la concluzia că totuși, turismul pe litoralul Mării Negre a crescut de la an la an. Avem unități hoteliere, unități de cazare extrem de bine puse la punct. De asemenea, avem și unități de alimentație publică care pot să rivalizeze cu absolut orice alte unități din țări dezvoltate, din punct de vedere al turismului. Deci, nu ne putem plânge de acest lucru. Avem investitori care doresc să continue aici. Mai mult decât atât, să își mărească investițiile. Pentru aceasta, au nevoie de sprijinul autoritățiilor locale. Nu ne dorim să facem o vânătoare de vrăjitoare. Dorim să venim alături de dânșii, cum am spus în primă fază, cu acțiuni de îndrumare, de verificare. Urmează să facem un grup de lucru care să ducă la niște acțiuni constructive. Nu am venit aici ca să închidem unități. Dimpotrivă, o să avem acțiuni astfel încât aceștia să se conformeze în cel mai scurt timp, mai ales că urmează sărbătoarea de 1 Mai – deschiderea de sezon estival, unde așteptăm un număr foarte mare de turiști”, a spus Bogdan Trif.

„Din păcate, până în prezent nu a funcționat la capacitate maximă. Am rămas în urmă față de cei din vecini. Printr-o comunicare eficientă putem să recuperăm. Vreau să va spun că nu doar hotelierii sunt o prioritate, ci și turistul. De aceea, acum am venit cu o echipa de control pentru prevenție. Pe toată perioada estivală, vor fi în permanentă două echipe de control aici, nu vom tolera derapajele și vom fi duri”, a mai spus Bogdan Trif. Dar, a adăugat el, nu va fi „o vânătoare de vrăjitoare”. Totodată, ministrul a anunțat că de săptămâna viitoare va începe și repartizarea voucherelor de vacanță.

Întrebat ce va face de 1 Mai, când toată lumea se aştepta să spună că va petrece în nordul litoralului (adică la unul din hotelurile lui Mohammad Murad), Bogdan Trif a precizat că va fi... la Vama Veche! Adică în staţiunea cunoscută odinioară ca fiind a non-conformiştilor. În prezent, o localitate condusă de un primar PSD, Daniel Georgescu, care nu este străin de activităţile din turism, şi care are o relaţie excelentă cu preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.

Claudia CORBU, Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa bata la picior si stradutele laturalnice sa vada praful care acopera Vama.. o statiune care cica s-a dezvoltat, dar infrastructura e ramasa in urma. Asfalt nu, parcari nu. Multumim doar pentru verdele apei, nisipul mare si acei Oamenii care pastreaza, restrans, aerul coltului de rai..
0
1
Sa vina si la Mangalia sa vada tigania dintre Saturn si Venus si constructiile abuzive din portul turistic...
0
0
sa se duca in vama sa vada cum s a furat nicipdepe plaja de carte sau sa vada cum ala cu cherhanaua aia fantoma a construit direct in nisip.adica a pus grinzi de betonin plaja ca sa nisi prelungeasca terasa si a caratnisip pesteele.p ala nu l vede nimeni ca i amic cu primaru?
3
0
incompetentii,unii dintre ei corupti pana la apogeu,rau-intentionati si anti-Constanta anti-turism si litoral.Faptele demonstreaza,la gargara toti ne pricepem.intelegi fagadau?
1
1
Romania te iubesc...avem un smartphone in mana si stim sa comentam, sa ne plangem...cand vine vorba de responsabilitatea fiecaruia dintre noi, altruism, implicare...mergem la o bere si ragaim un mic..
2
3
CE DKU CAUTA NETERMINATUL ALA DE GRASA CATALIN LA SEDINTELE PSD.CE CAUTA SA NU AUD CA II MEMBRU PSD DE VAZA.SA DUS PE .ULA SPITALUL JUDETEAN CU ACEST SPAGAR POMANAGIU.
3
2
un dobitoc ,din cauza celor ca el a ajuns vama veche jos de tot plina de pitipoance si cocalari cu "pretentii" de baldachine cu 100 lei pe zi cazarea o gasesti si cu 400 lei camera berea e 10 lei paharul si o shaorma mai bine te duci si o iei de la dristor din bucuresti ca iesi mai ieftin .statiune de pirtari ,vamaiotii adevarati au disprut .asa cum zicea cineva ,sa vada cozile cu cei care se duc la bulgari pesedistul imputit. sa stea la primarul pesede ala cu "la frontiera"
2
2
sa mearga la vama veche la iesire si sa numere turistii care merg in bulgaria
10
2
Mi se pare corect sa mearga la Vama Veche ! La Costinesti daca ar veni nu ar avea ce sa vada decat mizerie ,beach-barurile lui Horia de pe plaja, noile constructii care se ridica ale interlopilor.Asa primar asa statiune !
8
2
Vai pl lui....habar n-are pe ce lume traieste....
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212