REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
13.4° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

`De câți morți e nevoie pentru un sens giratoriu?`. VIDEO: Cum s-a petrecut accidentul de la intrare în Lumina!

`De câți morți e nevoie pentru un sens giratoriu?`. VIDEO: Cum s-a petrecut accidentul de la intrare în Lumina!

Replica API 22 iulie 2019 | 00:00 322

Intersecția DN22 cu DJ 226 sau, așa cum este cunoscută de toată lumea, intrarea în comuna Lumina dinspre Ovidiu a fost din nou scena unui accident rutier, duminică dimineață, 21 iulie a.c., în jurul orei 11,30. Două autoturisme s-au izbit, iar în urma impactului o persoană a fost rănită. La fața locului au fost solicitați atât polițiștii, cât și cadrele medicale, pentru a acorda sprijin medical victimei.

VIDEO:

Se impune menționat că locuitorii din Lumina solicită de ani buni realizarea unui sens giratoriu în zona respectivă, având în vedere numărul ridicat de accidente mortale sau cu victime rănite grav care au loc.

De altfel, reacțiile de după accidentul de duminică dimineață exact acest aspect îl evidențiază: „Accident în Lumina, din nou! De câți morți e nevoie pentru un sens giratoriu? Sau copilul cui trebuie să moară?”, a fost comentariul unuia dintre martorii la incident.

Din fericire, în urma incidentului rutier de duminică, victima a suferit răni ușoare. Dar au fost numeroase alte accidente soldate cu pierderi de vieți sau cu răni grave. Acesta a fost motivul pentru care, în primăvara acestui an societatea civilă din Lumina a inițiat o petiție pentru a atrage atenția autorităților locale, centrale și naționale abilitate asupra nevoii, simple de altfel, pe care o au: un sens giratoriu la intrare în comună dinspre DN 22!

Discuții pe marginea acestui sens giratoriu au fost tot purtate de reprezentanții Primăriei Lumina cu cei ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, după cum a precizat în repetate rânduri primarul Ioan Roman. Ba chiar a fost semnat și un protocol între cele două instituții, au fost făcute măsurări la fața locului – de către reprezentanții primăriei! – totul pentru ca administratorul drumului, CNAIR să facă mai repede sensul giratoriu. Inclusiv consilierul județean George Niculescu s-a alăturat demersului, transmițând solicitarea oamenilor din Lumina până la Camera Deputaților. Într-adevăr, este nevoie de acest sens giratoriu, a fost răspunsul celor responsabili; iar prin primăvară până în prezent oamenii au primit promisiuni că acest sens giratoriu va fi realizat. După cum durează implementarea unui proiect în țara noastră, va mai trece vreme bună până la „materializarea” respectivului sens giratoriu, dar ... există promisiuni!

F.B.

Citește și: SE CERE sens giratoriu de la intrare în Lumina! Sunt prea multe accidente!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muie ala de rosu..nu taie linia dubla continua???
0
1
cand esti cimpanzeu , poti sa ai si semafoare si giratorii si autostrazi. Ca si cretinul cu masina rosie sunt multi...foarte multi....
6
0
asta este bine facut . sa-l vezi p-ala de pe str, traian in ct ! este pus intr-o rana conform planurilor maiastre ale militiei locale
2
0
Ar trebui pus si un limitator de viteza acolo
3
2
de ce toti cetatenii din lumina asculta manele ?
2
2
Sensul acela va fi finalizat odata cu autostrada spre Iasi, nu-i graba Primaria Lumina sa acorde o parcela de teren sa facem un cimitir acolo, sa fie aproape , macar atat daca chiar nu se poate altceva
2
0
... Ne promitea in aprilie pe facebook ca o sa faca Primaria Lumina sens giratoriu ! Minciuni gogonate si campanie electorala ! O sa va scoatem cu suturi in cur din Primarie ... Incapabililor. !
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212