REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

De ce nu se apucă Dușu de lucrări la hotelul Intim?! Video

De ce nu se apucă Dușu de lucrări la hotelul Intim?! Video

Valentina CAMARA 10 noiembrie 2022 | 00:00 2352

În centrul vechi al Constanței există foarte multe clădiri istorice lăsate în paragină de către proprietarii lor. Printre ele se află și hotelul Intim. Chiar dacă proprietarul, afaceristul Ion Dușu, a primit autorizația de construire acum 6 luni, lucrările încă nu a început, hotelul degradându-se treptat în fiecare zi.

Hotel Intim

Hotelul Intim din Constanţa trece în ultimii ani printr-o degradare continuă şi sigură. Mobilierul și candelabrele au dispărut, unele geamuri sunt sparte, iar trecătorii plâng de milă faimosului monument istoric de la malul Mării Negre.  Imobilul este situat în Constanța, pe strada Nicolae Titulescu numărul 9, și dispune de 21 de camere cu baie proprie și mansardă. Clădirea, ce are elemente decorative Art Nouveau, a fost lăsată pradă degradării.

Când vor începe lucrările pentru reabilitarea hotelului?

În 2019 se anunţa cu surle şi trâmbiţe reabilitarea acestui imobil, se pare că planurile au fost puse în aplicare iar în aprilie a.c., Dușu Ion, a primit de la Primăria Constanța autorizație de construire cu valabilitate de 3 ani. Proiectul presupune reabilitare, construire, desfaceri, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, restaurare, modificare la corpuri C1, C2; desfacere, reconstruire, modificare la corp C3; desființare corp C4 și corp C5; amplasare firmă, amenajări exterioare, modificare împrejmuire și organizare de șantier.

 

Afaceristul încă nu a început lucrările de reabilitare, dar...nu-i bai, are timp...până-n anul 2025. Oare l-au lovit problemele financiare?!

Ce spun constănțenii!

“Monumentul istoric este una dintre cele mai frumoase clădiri de pe raza municipiului Constanța, dar care a fost lovită de urmele trecerii timpului. Imobilul s-a degradat văzând cu ochii după anii '90. Clădirea, care are în spate aproape două secole de existență, plânge printre ruinele centrului istoric al orașului. Astăzi, din hotelul de lux de altădată, au rămas doar amintirile”,transmite un cetăţean, dezamăgit de situaţia actuală a faimosului hotel.

Reamintim că, în anul 2019, SC DGN - ROMAG S.R.L. a solicitat de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa emiterea acordului de mediu pentru proiectul: „reabilitare monument istoric hotel Intim, amplasare firma şi organizare execuţie lucrări”, situat pe strada Nicolae Titulescu nr. 9, în zona Peninsulară. Firma este deţinută de Ion Duşu, din Constanţa, fiind inclus pe lista celor mai bogaţi afacerişti din România.

În 2020, şi Primăria Constanţa a emis un certificat de urbanism, pe numele aceleiaşi societăţi, ce prevedea modernizarea şi extinderea clădirii, iar în aprilie 2022, a primit autorizația de construire.

Povestea Hotelului

Se spune că la un moment dat, într-una dintre camerele hotelului a murit o fată răpusă de leucemie. Pentru că nu se știa nimic despre ea, administratorul a decis să o înmormânteze pe cheltuiala hotelului. Lucrurile domnișoarei au fost strânse și depozitate la subsolul hotelului. Se spune că de atunci, ea umblă prin camerele hotelului.

Hotelul a devenit celebru datorită lui Mihai Eminescu, care a poposit aici timp de 10 zile, în iunie 1882,de abia întors de la studii, într-o cameră de la mansarda. De aici, Eminescu ii scria Veronicăi Micle.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Intr-o camera a stat Eminescu si in restul de camere fara sa mai nominalizam pe aia care dormeau pe jos in receptie erau urmatorii: Ion Creanga (camera single fara mini-bar si wc, doar plosca si cana de tabla cu apa de fantana seaca), George Bacovia (camera dubla cu pat de plumb decorata in stil mortuar cu patul asezat in directia Cazinou sau dricul in forma de casa)Veronica Micle(apartament mobilat cu personalul masculin potent din hotel ,minim 3)si Nichita Stanescu(Camera dubla cu un pat rezervat pentru Wodka si niste tigari romanesti un pieptene si mult par cazut pe jos peste matreata)
1
3
O capodopera arhitecturala care va disparea....mare pacat. Pentru cei care isi aduc aminte de hotel si restaurant....ce mobila, ce ...ce...ce sa mai zic
7
1
Articol de umplutura care nu raspunde deloc la intrebarea din titlu. Timp pierdut de reporter si mai ales de cititori.
9
0
Pwlea spataru a stat intr o camera de la mansarda! Mai piteti, baaa, sa mintiti? Era o ametita pe strada titulescu si facea pe marele reporter, acuma vad ce reportaj greu a realizat. Un kkat!
8
3
I-auzi, are si fantoma proprie si personala!
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218