REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

De ce se droghează constănţenii: preţul este mai redus şi au apărut comenzile online

De ce se droghează constănţenii: preţul este mai redus şi au apărut comenzile online

Replica API 19 februarie 2014 | 00:00 139

Agenţia Naţională Antidrog a prezentat, marţi, Raportul privind activităţile derulate în anul 2013, în domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri la nivelul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa. Evenimentul a avut loc în Sala de Conferinţe "Remus Opreanu" a Prefecturii Constanţa, fiind prezidat de subprefectul Radu Volcinschi. De precizat că la bilanţ a fost prezent şi Camil Manea, adjunctul IPJ Constanţa, Şeful Gărzii de Coastă, Laurenţiu Costache, dar şi şeful DGASPC, Petre Dinică.

"Este foarte important ca sănătatea copiilor noştri şi informarea tinerilor să decurgă zi de zi, să se desfăşoare într-un climat cât mai intens şi corect, astfel încât să avem evenimente şi o percepţie din rândul tinerilor cât mai clară a tot ceea ce înseamnă lupta lor, alături de noi, împotriva drogurilor.", a spus subprefectul Radu Volcinschi. Şeful C.R.P.E.C.A. Constanţa, comisarul de poliţie Marius - Cristian Oprişan a prezentat bilanţul activităţii pe anul 2013, menţionând că aceasta s-a concentrat pe implementarea de proiecte, campanii şi activităţi care să răspundă nevoilor comunităţii locale, având în vedere cele trei arii ale prevenirii: prevenirea în şcoală, în familie şi în comunitate. Activitatea pe anul 2013 a avut 11.533 de beneficiari direcţi, dintre care 5.855 în Constanţa şi 5.684 în Tulcea, cu vârste începând de la 4 ani. De asemenea, ca şi realizări, în decursul anului 2013, Centrul din Constanţa a oferit servicii de asistenţă integrată atât persoanelor consumatoare cât şi familiilor acestora. 65 persoane au beneficiat de asistenţă, dintre care 35 consumatoare şi 30 aparţinători. La nivelul judeţului Constanţa, cabinetele psihologice particulare au referit consumatori, ceea ce arată o recunpaştere a Centrului şi a specialiştilor acestuia. Potrivit comisarului de poliţie Marius - Cristian Oprişan, pe timp de vară creşte consumul de droguri. "În 2013 au fost capturate 568 kg de droguri. De asemenea, vara creşte consumul de cocaină. Creşterea consumului de droguri e favorizată de preţul mic şi comenzile online", a spus şeful C.R.P.E.C.A. Constanţa.

ISJ: Nu avem nici un elev identificat ca şi consummator

Dragoş Ciucan, reprezentantul ISJ, a ţinut să precizeze faptul că în ultimii doi ani nu s-au identificat elevi ca şi consumatori de droguri, "ceea ce este un plus pentru noi", a spus el. În schimb, directorul DGASPC, Petre Dinică, a amintit faptul că instituţia pe care o reprezintă a derulat campanii împreună cu Antidrog. "Am avut un caz, cu consum de droguri", a spus Dinică. Şeful Gărzii de Coastă, Laurenţiu Costache, a declarat că: "numai în comun putem aduce un rezultat bun în combaterea acestui fenomen". Adjunctul IPJ, Camil Manea, este bucuros că în unitatea de învăţământ în care învaţă copilul său nu s-a înregistrat un astfel de fenomen. "Vom colabora cu Centrul Antidrog", a punctat Manea. La final, mai mulţi elevi au primit diplome, care au participat la un proiect din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa.

Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272