REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

DE FRICĂ să nu fie PĂRĂSIT de mama sa, un BĂRBAT cu PROBLEME PSIHICE a DAT FOC la CASĂ

DE FRICĂ să nu fie PĂRĂSIT de mama sa, un BĂRBAT cu PROBLEME PSIHICE a DAT FOC la CASĂ

Replica API 26 august 2021 | 14:12 1539

Valentin C. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Bărbatul, în prezent internat în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, este acuzat că a incendiat locuința în care locuia împreună cu mama sa, deoarece a crezut că aceasta se va muta și îl va lăsa singur în casă. Prejudiciul suferit prin distrugerea locuinței este de 20.000 lei.

poză arhivă

”Bănuiesc că în acea zi nu mi-am luat tratamentul”

Potrivit declarațiilor inculpatului, în data de 27.04.2020 a însoțit-o pe mama acestuia la o vecină. Auzind-o pe mama sa că dorește să se mute, aceasta s-a gândit că îl va lăsa singur și din această cauză, s-a deplasat la locuință, a luat un chibrit și a incendiat mai multe articole de îmbrăcăminte dintr-un dulap de haine. Inculpatul a văzut cum incendiul se extindea, a ieșit din locuință, s-a deplasat în grădina imobilului și din acel loc a privit cum incendiul a cuprins întreaga locuință. Valentin C. a declarat că: ” Am dat foc, întrucât m-am supărat. Bănuiesc că în acea zi nu mi-am luat tratamentul.” Pe parcursul cercetărilor, a reieșit faptul că inculpatul suferă de o boală psihică, respectiv schizofrenie paranoidă, fapt pentru care medicul de gardă din cadrul Spitalului Orășenesc Hârșova, a luat decizia trimiterii acestuia la Secția de Psihiatrie Palazu Mare a Spitalului de Urgență Clinic Județean Constanța, unde a rămas internat din data de 27.04.2020.

Magistrații au decis internarea lui Valentin C.

Având în vedere actuala stare de sănătate a inculpatului și concluziile raportului de expertiză medico-legală din care rezultă că inculpatul nu are conștiința bolii și nu răspunde la tratament în condiții de ambulatoriu, instanța a reținut că inculpatul prezintă pericol social moderat/ridicat astfel că va lua față de Valentin C. măsura de siguranță a internării medicale într-o unitate specializată de asistență medicală, până la însănătoșire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii. Totodată, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova l-au condamnat pe inculpat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare. Sentința a fost comunicată pe 2 februarie 2021 și nu este definitivă, apelul urmând să se judece pe 4 noiembrie 2021.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In 2 luni e liber; il vindeca din pix imediat
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212