REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Deca recunoaște că subiectele au fost filmate cu camere microscopice ascunse în nasturi

Deca recunoaște că subiectele au fost filmate cu camere microscopice ascunse în nasturi

Andreea VREJOIU 29 iunie 2023 | 13:19 3371

Ministrul Ligia Deca a declarat, joi, despre subiectele la Bacalaureat apărute în spaţiul public că multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice, aflate în nasture, şi s-au folosit căşti microscopice care sunt foarte greu de detectat de către comisii. Ea a ţinut să precizeze că în fiecare caz în care subiectele au ieşit în spaţiul public, în timpul examenului, niciodată înainte ca elevii să intre în săli, subiectele nu au fost publice, deci nu a fost afectată integritatea evaluării naţionale sau a examenului de Bacalaureat.

Deca recunoaste ca subiectele au fost filmate cu camere microscopice ascunse in nasturi

Ministrul Ligia Deca a afirmat despre situaţiile în care subiectele la examenele naţionale au apărut în spaţiul public în timp ce se desfăşurau că în fiecare astfel de caz, au identificat centrele din care subiectele au fost făcute publice, pentru că acele foi de examen menţionează numărul centrului.

”În fiecare astfel de caz am făcut investigaţii prin intermediul inspectoratelor. În unele cazuri a fost înlocuită comisia de examen, în alte cazuri, am înţeles că Parchetul s-a sesizat în astfel de cazuri. Ceea ce noi trebuie să evităm pe viitor este utilizarea tehnologiei care avansează, sin păcate, afectând integritatea Examenelor Naţionale. Înţeleg că multe dintre aceste fotografii au fost realizate cu camere microscopice, aflate în nasture. Este vorba despre căşti microscopice, care sunt la nivelul urechii şi sunt foarte greu de detectat de către Comisii”, a spus Deca, citată de News.ro.

Ea a precizat că în astfel de cazuri au nevoie tot de ajutorul tehnologiei pentru a nu avea astfel de situaţii.

”În fiecare caz în care subiectele au ieşit în spaţiul public, în timpul examenului, niciodată înainte ca elevii să intre în săli, subiectele nu au fost publice. Deci nu a fost afectată integritatea evaluării naţionale sau a examenului de Bacalaureat. Însă, şi acolo unde ele au ieşit înainte de publicarea lor oficială de către Ministerul Educaţiei am realizat anchete şi s-au luat măsuri”, a arătat ea.

Ministrul a menţionat că, ”având în vedere avansul tehnologic este destul de greu de identificat”.

”O să facem o discuţie la nivelul instituţiilor statului şi să vedem cu putem să prevenim astfel de lucruri pe viitor. Înainte se folosea telefonul mobil, acelea nu sunt permise. În cazul acestor tipuri de echipamente trebuie să găsim altă modalitate de prevenţie”, a spus ea, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tuta asta de pseudoministra nu stăpânește noțiuni elementare. Miniatură nu este totuna cu microscopic, p*****a satului!
3
0
Pt.asta de sub mine. Una este sa mai calci si tu cateodata stramb si alta este sa faci din furt un mod de viata,cava obisnuit,mai baiatule si pe timpul lui Ceausescu mai luau cate ceva oameni de unde lucrau,erau mici ciupeli care nu insemnau nimic pentru fabrica,era si o vorba atunci "fiecare de unde lucreaza de acolo mananca",dar ce s-a intamplat dupa 1990 nu a fost mica ciupeala ci a fost jaf la drumul mare incurajat de justitie si dupa ce oameni au vazut ca cel care fura mult scapa si gainarul ajunge la puscarie,atunci era alta vorba:"decat sa furi cu traista si faci puscarie mai bine furi un tren intreg ii dai si judecatorului marfa dintrun vagon si scapi",asta este diferenta dintre un furt care te ajuta sa traiesti si altul cu care te imbogatesti si sa nu crezi ca pe timpul lui nea Nicu erau alti oameni,nu ma au fost aceiasi dar atunci erau pedepse grele pentru mari hotzi",li se confisca tot ce aveau si munceau tot restul viati la canalul Dunare--Marea Neagra.
4
0
Tu ai fost cel mai cinstit? Nu ai luat-o niciodata pe scurtatura? Bine ca nu va deranjeaza alte subiecte ai va intereseaza ca se presupune ca bacul a fost fraudat. De parca pana acum nu a fost. Vorba aluia, negustor cinstit!
2
2
Pai și tu tot din prostime faci parte atâta timp cât scri sa legat! Așa ca nici tu n ai prea deschis cartea, mai Giani de Medgidia
1
0
Al meu chiar nu a luat nota mica,nu muta discutia in alt plan!
2
1
Din nou examen de bacalaureat.Prostimea care nu a deschis o carte exemplu absolvent de la liceul tehnologic din Cernavodă care sa mutat la Medgidia sa dea examen.Care este motivul exista o explicație la Medgidia se poate copia?.
5
0
Nu interveneam din nou dar Georgel Ionescu a adus vorba de codurile care inlocuiesc numele elevului,asta este tot o isprava a PSDistilor dupa ce copilul colegei lor de partid Gabrielei Firea a avut media 1,7 la bacalaureat si a scris toata presa atunci,bineinteles ca acum legea asta stupida nu va fi corectata niciodata caci sunt mai multzi parlamentari indiferent de partid cu copiii care nici meditati nu iau un 5 atat de tantalai sunt decat ceilalti copiii de parlamentari,altfel s-ar fi corectat legea asta idioata dar si aici este lafel ca cu pensiile speciale care odata date tacit bineinteles sau la gramada cu alte legi tocmai pt.ca furtul se face in liniste sau acoperit de intuneric,numai le taie parlamentati nici daca pierde Romania si romani miliarde de euro.
5
1
Tu trebuie sa vezi de ce a luat al tau nota mica , nu sa te intereseze de ce a luat "ala mai p***t " nota mare . Sj eu eram prostul clasei si la BAC am luat peste 8 . Invidia e atributul prostilor
5
1
Asa cum am mai scris,nu mi s-a parut normal ca subiectele sa ajunga pe retele in timp ce examenele erau in plina desfasurare! Au fost fraude,am avut copil implicat in examene,colegi de-ai lui care ani de zile erau pe la mijloc sau in a doua jumatate a clasei,au obtinut note neasteptat de mari,unul a ajuns aproape de 9.50 la matematica.S-a desteptat asa , peste noapte? In pandemie,cand s-a anuntat ca nu se lasa corijenti/repetenti ,mama unuia sarea in sus de bucurie,ca promoveaza si odrasla eu clasa.Acum ce sa vezi,la examen medie mare! Dar,folosim coduri in loc de nume,teze nu se mai dau,dupa doua saptamani de ,,Scoala Verde" si ,,Scoala altfel",vine vacanta,apoi greva...Ne mai miram ca se fura/fraudeaza,mi-am notat niste nume de elevi,probabil vor ajunge viitori politicieni sau cine stie ce functii vor ocupa,poate chiar in locul lui Deca.Au dovedit aptitudini din frageda varsta! D-na ministru a aparut deja cu scuzele,atat i-au permis sefii!
5
2
Pentru DEKA. Dece te opui repetari examenului mai terchea-berchea ce esti,pai un elev care a invatat pe bune stie si dupa un an cel putin ce a stiut acum o luna,cei care nu stiu sunt aia care au invatat papagaliceste si din pacate sunt multzi dastia care stiu sa raspunda corect doar in ziua examenului dupa care sunt bata.
5
5
de pro-stie. Megedoanca ajunsa ministru este de nivel de vanzatoare de branza cu aracet. Vorbeste mult repede si mint-e mult ca sa pacaleasca clientii la cantar. Vinde branza de oaie 100 din lapte de vaca cu aracet aromatizat cu cacareze de oaie si se jura ca e veritabila.
9
2
Ce sa anuleze mah tuva-ngura de leshinati? Pai daca nu invatati de aia picati prostilor. In alta ordine de idei, hotul neprins, negustor cinstit, ce plm. Nu mai latrati aiurea cu anularea sesiunii ca sunt copii care s-au pregatit si au drumul pregatit spre occident, dar au nevoie de kktul ala de diploma.
11
3
Tineri viitoru țări
6
2
Copii deștepți! Foamea ascute mintea dragi profesori.
11
2
se impune anularea sesiunii
14
5

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272