REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DEPUTATUL Bogdan BOLA se INTERESEAZĂ de soarta ARSVOM!

DEPUTATUL Bogdan BOLA se INTERESEAZĂ de soarta ARSVOM!

Replica API 3 septembrie 2021 | 00:19 2783

Bogdan Bola a făcut referire și la activitatea ARSVOM, care, conform raportului de activitate, în anul 2020, a efectuat un număr de 47 de misiuni (40 intervenții SAR, 4 intervenții OPRC, 3 intervenții de remorcaj), bazele existente la acest moment fiind Sulina, Portul Tomis, Portul Constanța și Mangalia. Deputatul a adresat o serie de 6 întrebări ministrului Drulă, prima dintre ele fiind motivul real pentru care ministrul dar și Prim Ministrul au făcut declarații despre desființarea ARSVOM și transferarea atribuțiilor către IGSU. O altă întrebare a vizat locurile de muncă ale salariaților din Agenție, cum se vor prelua salariații dacă ARSVOM va fi desființată și care va fi statutul angajaților, personal civil sau militar. Rezultatele verificării corpului de control este o altă întrebare dar și dacă există o decizie politică a coaliției de guvernare cu privire la desființarea ARSVOM.

Florin Cîțu, de acord cu desființarea ARSVOM

Vă reamintim că la începutul lunii iulie ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunțase că ARSVOM va fi desființată, după ce directorul acesteia, Daniel Manole, fusese pus în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită. ”Această agenție va fi desființată, am discutat și cu premierul și și-a dat acordul, iar atribuțiile ei vor fi preluate de IGSU. De fapt, nici nu-și avea neapărat rostul, iar prin felul în care au acționat vedem și aceste acuzații. E un dosar în curs, va trebui sa ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competențe grave. Vom desființa aceasta agenție” declara ministrul la acea dată. Mai mult decât atât, această desființare avea și acordul primului ministru.

Ulterior, Lucian Bode, prezent la Cernavodă, a spus că nu e vorba de desființare, doar de o preluare. Detalii aici: Bode a EXPLICAT ce se va întâmpla cu ARSVOM! Video

Puteți citi documentul AICI.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai pana in septembrie ce a facut? Trebuie reabilitat dl Manole, nu? Daca tot este un patron pe naval in port si a luat ARSVOM pe persoana fizica..
2
0
ARSVOM ar trebui sa fie la Garda de Coasta, care are atributii in salvarea pe mare. Pentru igsu este o palarie prea mare !
1
0
de deputat!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108