REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Deschiderea anului universitar la ‘Andrei Șaguna’

Deschiderea anului universitar la ‘Andrei Șaguna’

Replica API 2 octombrie 2018 | 00:41 448

Deși deschiderea anului universitar a avut loc pe 1 octombrie, Universitatea Șaguna își deschide porțile, ca în fiecare an, pe data de 2 octombrie.

La festivitatea de deschidere au fost prezenți, atât studenți și părinți, cât și cadre didactice, dar și IPS Teodosie, pentru a binecuvânta nou an. Emoția și nostalgia au plutit în aer în încăperea tixită. Cadrele didactice le-au adresat studenților cuvinte încurajatoare, cu tremur în glas ca în fiecare an.

Universitatea ‘Andrei Șaguna‘ este singura din lume care poartă nume de sfânt și care a primit moaște ale Sfântului Andrei, dăruite cu bunăvoință de Patriarhul Daniel.

Academicianul, Constantin Bălăceanu-Stolnici a fost invitat, cu a cărui prezență a onorat, ca în fiecare an, iar astăzi (n.red. 2 octombrie a.c.) a fost sărbătorită odată cu deschiderea noului an universitar, venerabila vârstă de 95 de ani a acestuia.

Președintele universității, Aurel Papari, le-a urat studenților un nou an universitar mai prosper și plin de rezultate bune.

”Probabil mulți vă întrebați ce reprezentați dumneavostră în societate , o întrebare ce fiecare are un răspuns propriu, dar eu vă spun să adăugați și faptul că sunteți șagunisti. De ce spun acest lucru? Pentru că veți fi implicați încă din primul an în mai multe proiecte europene derulate de universitatea noastră. Mă adresez atât studenților din anii mai mari, cât și către cei din primul an. Avem proiecte europene ce se derulează încă din 1995 și suntem foarte mândri de rezultatele noastre. De asemenea, o să fiți implicați din semestrul al doilea în proiectul Erasmus, unde veți putea studia o lună sau două luni la alte universități din alte țări, cu care avem parteneriat, pentru că și noi găzduim la noi studenți străini cu care vă veți întâlni la cursuri.”, le-a adresat celor prezenți, Aurel Papari.

Rectorul de onoare al Universității ‘Andrei Șaguna ‘, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici, le-a urat studenților câteva cuvinte.

”Să nu credeți că veniți la această universitate pentru o diplomă la sfârșitul anilor de studii, veniți să studiați și să fiți prezenți aici. Dincolo de ceea ce vi se predă, vă sfătuiesc să citiți mai mult, o cultură bogată reprezintă mult pentru voi ca oameni.

Sunt de părere că omul și Universul trebuie privite dualist pentru că există și lumea spirituală departe de științele exacte.Să aveți o deschidere spre spiritualitatea și țineți minte trei cuvinte: NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU!”

Aurel Papari a atras atenția asupra faptului că, academicianul Stolnici a fost ctitor al Ciberneticii Românești.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un popa la masa
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272