REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

DETALII ŞOC! Rudele deţinuților închiriază apartamente în zona penitenciarului şi montează routere wireless PUTERNICE!

DETALII ŞOC! Rudele deţinuților închiriază apartamente în zona penitenciarului şi montează routere wireless PUTERNICE!

Replica API 15 decembrie 2017 | 09:43 586

Telefoane ascunse în zidărie şi AMUZAMENT MAXIM!

Telefoane ascunse în zidărie şi AMUZAMENT MAXIM!

Poate că pare un scenariu de film, dar este realitatea din Penitenciarul Tulcea, fiind vorba despre un dosar instrumentat de către oamenii legii din Constanța, întrucât infracțiunile erau comise pe raza județului nostru. Astfel, potrivit datelor din rechizitoriu, telefoanele erau introduse destul de ușor în penitenciar, după care erau ascunse în pereți. Rudele deținuților închiriau apartamente în zona unității de detenție și montau routere wireless puternice, astfel că persoanele private de libertate implicate în grupul infracțional aveau acces și la internet. Este vorba despre inculpații Bogdan Ionuț Muşat (deținut), Valentin Cristian Eremia (deținut), din Medgidia, Alexandru Andrei Rahău, din Constanța, Petrică Eremia și Nicoleta Mariana Nițu din Techirghiol, care au fost condamnați de Tribunalul Constanța la finele lunii noiembrie, acum urmând a se judeca apelul.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Constanţa, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 3 şi al luptătorilor Serviciului Acţiuni Speciale au efectuat, în 2016, două percheziţii domiciliare, în municipiul Constanţa cât şi în Penitenciarul Tulcea, în cadrul cercetărilor efectuate în vederea destructurării unei grupări infracţionale cu mod de operare “Accidentul”.

Apoi au urmat și alte descinderi. Cu această ocazie au fost identificate mijloace materiale de probă constând în telefoane mobile şi cartele SIM. A fost vorba de mai multe persoane din Constanța înșelate, metoda fiind una foarte bine cunoscută. Deținuții sună din penitenciar, iar săgețile merg la victime pentru a lua banii. Însă, ce este cu adevărat desprins din scenarii de film se leagă de modul cum ajung telefoanele în unitatea de detenție, cum sunt ascunse, folosite și cum se amuză toți când trebuie să-și schimbe vocile la telefon pentru a intra în pielea ”personajelor” și anume: medici, avocați, procurori etc..

Potrivit celor discutate și consemnate în una din ședințele de la Tribunalul Constanța, martorii O.G.M. și A.I.A, colegi de cameră de detenție ai inculpaților inițiatori ai grupului, a rezultat că terminalele mobile și cartele telefonice erau introduse în Penitenciarul Tulcea prin aruncare peste gardul unității de detenție de către persoane din exterior sau prin sectorul de vizite, cu ocazia vizitelor, sau procurate de la alte camere.

Telefoanele se cumpărau în penitenciar cu mii lei și se ascundeau în zidărie!

Potrivit acelorași declarații, un telefon mobil, după introducere se achiziționa în penitenciar cu sume cuprinse între 3.000 - 4.000 de lei, iar pentru grupul infracțional cercetat în prezenta cauză, telefoanele au fost achiziționate de către inculpatul Bogdan Ionuț Muşat. După achiziționare, telefoanele mobile erau încărcate pe timpul nopții și ascunse în pereții de la baia camerei de detenție sau alte asemenea locuri.

”Cu ocazia percheziției în camera de detenție E1.09 a Penitenciarului Tulcea, conform procesului-verbal de percheziție, au fost identificate o cartelă telefonică și un terminal mobil marca „Samsung”, însă acestea nu făceau parte dintre bunurile căutate, ceea ce denotă că deținuții au avut la dispoziție și alte mijloace de comunicare telefonică decât cele interceptate. Ulterior, în baza informațiilor obținute oferite de martorul A. I.A., la data de 9.07.2016, a fost efectuat un control administrativ în camera E1.09, de către personalul Penitenciarului Tulcea, ocazie cu care în pereții camerei de detenție, într-un spațiu săpat special și care nu se putea observa în mod normal (adicǎ exact ỉn zidărie), au fost identificate alte două telefoane mobile marca Samsung, două cartele telefonice și 4 acumulatori”, potrivit rolii.ro.

Rudele montau routere wireless puternice în apartamente din zona penitenciarului

Potrivit acelorași martori (colegi de cameră cu deținuții care coordonau grupul infracțional) telefoanele mobilele erau utilizate în camera de detenție, unde deținuții își confecționau perdele la paturile supraetajate. Spre exemplu, se mari arată pe rolii.ro, pentru evidențierea modului de operare, când din cauza temperaturilor ridicate, celelalte camere de detenție pentru ventilare țineau ușile deschise, deținuții de la camera E1.09, în mod deosebit, fie țineau ușile închise, fie lăsau pe hol câte un coleg de cameră, astfel cum se poate observa în inregistrările video puse la dispoziție prin adresa Penitenciarului Tulcea nr. xxxxx/11.07.2016.

Rațiunea acestor chestiuni este aceea de a disimula adevǎratele ocupații ale inculpaților, spre a nu fi surprinși sau sǎ nu fie informat vreun cadru din penitenciar despre cele ce se făceau în mod curent ỉn celula ỉn cauzǎ. S-a reținut că accesul gardienilor pe holul celulelor se făcea prin descuierea ușilor metalice/grilaj masiv ale holului, procedură care producea zgomot în mod inevitabil, deținuții find astfel avertizați de venirea polițiștilor de penitenciar.

Astfel că, deținuții utilizau telefoanele mobile atât pentru serviciul de voce, cât și pentru a accesa internetul, aspect probat cu mesajele trimise de inculpatul Bogdan Ionuț Muşat prin aplicația WhatsApp. După o anume perioadă de timp, telefoanele mobile și cartelele telefonice utilizate pentru comiterea faptelor de înșelăciune erau distruse și aruncate în vasul toaletei. De menționat este faptul că rudele deținuților închiriau apartamente în zona penitenciarului și montau routere wireless puternice, după care le comunicau parolele persoanelor private de libertate. Pe 20.11.2017, magistrații Tribunalului Constanța i-au condamnat, urmând, cel mai probabil, să se judece apelul.

Liliana CHIRU

Citește detalii despre deținuți AICI:

https://www.replicaonline.ro/detinutul-care-coordona-inselaciunile-din-constanta-condamnat-pentru-omor-si-inselaciuni-263110/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De inde au bani chirie.. lumea moate de foame
2
1
De unde apartamente acolo ca nu sunt si daca sunt au propietari
3
1
Sa aibe cum sa comenteze pro PSD noaptea.
1
9
DACA NE PLEACA PARNAIASII NOI DE UNDE CIUGULIM BANI DE CONCEDII,PASTE,CRACIUN SI ANUL NOU?.DE ACEEA ESTE HAOS IN PENITENCIARE DOMNILOR .GASTI PESTE GASTI PUSE PE FURACIUNI.
5
0
Cu acordul gaborilor care le este foame grav.De aceea se plangeau cei de la ANP ca le pleaca sponsorii .
15
1
ma apuc si eu de treaba cu accidentul da s prost nu ma duce capul prea mult si nici mama nu ma ajuta
4
1
Arest la domiciliu. Usor de supravegheat, hackuit etc. Plus cheltuiala publica zero. Sa stea si sa manance pe banii lor.
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272