REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dezinfecţie în autobuze pentru combaterea virusului hepatic de tip A. Făgădău caută variante să dea jos călătorii care nu se spală!

Dezinfecţie în autobuze pentru combaterea virusului hepatic de tip A. Făgădău caută variante să dea jos călătorii care nu se spală!

Replica API 19 noiembrie 2019 | 02:59 521

Măsuri de siguranță suplimentare în mijloacele de transport în comun CT BUS, pentru prevenirea răspândirii virusului hepatic de tip A.

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța a vorbit în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o după ședința de consiliu local municipal despre faptul că secția de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic de Boli infecțioase trebuie extins. În acest fel se poate combate aglomerarea în cazul unor epidemii, ca spre exemplul focarul de hepatita A cu care se confruntă Constanța în acest moment. Iar măsurile ce vor fi luate și în mijloacele de transport în comun au ca scop combaterea îmbolnăvirii.

”Am avut spre sfârșitul săptămânii trecute o întâlnire cu liderii de sindicat din ai Spitalului de Boli Infecțioase, cu, conducerea executivă și nonexecutivă a spitalului și pe lângă această nemulțumire nu există alta. Am venit în fața consilierilor cu acest proiect care închide conflictul, care era unul de formă. Sper doar ca acest spital să facă în curând un studiu de fexibilitate și să se extindă pentru că este nevoie. Spre exemplu, sunt momente de vârf, ca acum , o epidemie. Aici vreau să fac o mențiune legată de Hepatita A. Secțiile de pediatrie se aglomerează. Vrem să construim o secție suplimentară, vom avea discuții să vedem unde. De asemenea, vreau să fac un apel despre boala mâinilor murdare, Hepatita, la școală, profesorii, învățătorii să le spună copiilor să se spele pe mâini, iar părinții să le transmită copiilor să facă acest lucru. Să crească igiena în perioada acesta. Chiar și în autobuze, referitor la asta, am avut o discuție cu Poliția Locală, sper să găsim formula legală prin care să oprim autobuzul și să îi dăm jos pe cei care nu se spală. Toate autobuzele noastre sunt curățate astfel încât să nu devină un focar. Fac apel în primul rând la părinții și bunicii copiilor de școală pentru că acolo comunitatea fiind restrânsă, virusul se propagă mai repede, să crească igiena în perioada aceasta, în special cei care folosesc mijloacele de transport în comun“, a spus Făgădău.

Autobuzele sunt dezinfectate periodic cu un concetrat de suprafață, pentru uz uman și veterinar, cu spectru larg de aplicare ce curăță și dezinfectează într-o singură etapă.

Substanța se aplică prin pulverizare și are efect bactericid, fungicid și virucid. După ce dezinfectantul a fost aplicat, ușile mijlocului de transport în comun se închid aproximativ jumătate de oră, timp în care substanța acționează asupra tuturor suprafețelor.

În ultimele luni, peste 200 de persoane din Tulcea și Constanța au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase cu diagnosticul de hepatita A.

L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa se faca taxarea doar pe usa din fata si cei nespalati sa poata fi refuzati la urcare, cu camere video, ce e asa complicat?
1
0
Nu platesc, ii tii in autobuz?fa dracu taxarea pe la sofer, choar daca direaza mult,taxeaza si tiganimea, ca si indienii in oruce alta tara isi platesc bilet,ca altfel nu ii lasa sa urce, tu esti mai smecher,vrei sa le faci conditii pe spinarea romanilor.Muta-ti dracului votantii in Palas, ia HC si muta-l la cap de linie 48, e spatiu o granada acolo, sa se omoare intre ei. Nu se ating controlorii de ei. De ce?sunt natie speciala sau cum?cat ii mai tii gratis pe spinarea noastra?Ajunge!o sa iesim la vot sa ne luam orasul inapoi si sa scapam de innaripate
3
0
Cu taxiurile cum se procedeaza ? Sau ele sunt curate !
3
0
Incetati cu atatea gratuitati, toti mosii care nu au ce face, una-doua, hop cu autobuzul la plimbare. Da-ti reduceri de pana la 50 %, ce atata mocangeala? De ce trebuie sa suporte bugetul atata mangla electorala? In plus, toata tiganimea nespalata plus si romanasii certati cu sapunul, fac ture prin oras. Vreti curatenie, mars cu tiganii din HC si Palas la munca iar daca nu se conformeaza, afara cu ei din oras. Sa stea dracu' pe campuri....
12
1
Chiar azi barele de la usile autobuzelor 43 erau lipicioase, cred ca nu au fost curatate niciodata. Femeile de serviciu sunt amantele directorului RATC?
7
0
salutam pe domnul fagabou ca a cumparat de la noi dezinfectanti. garantam solutia noastra. o folosim si in spitale iar bacteriile o adora. in general in weekend cand fac ele petreceri. multumim fagabou.
4
1
cata inteligenta, ati inventat apa calda si gelul anti bacterian. bv
4
3
cata inteligenta, ati inventat apa calda si gelul anti bacterian. bv
3
2
Lumea sa se spele pe maini sau sa foloseasca au gel antibacterian inainte sa manance orice. Fructele si legumele sa fie spalate bine inainte de a fi consumate natur iar apa sa fie tratata chimic sau termic. Lipsa celor mai elementare notiuni de igiena este cauza hepatitei A.
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614