REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
11.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

DGASPC s-a răzgândit: face locuință protejată pentru victimele violenței domestice în locul adăpostului pentru oamenii străzii

DGASPC s-a răzgândit: face locuință protejată pentru victimele violenței domestice în locul adăpostului pentru oamenii străzii

Replica API 1 iulie 2019 | 00:00 447

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Consiliul Județean Constanța s-au răzgândit: imobilul situat pe strada Dorobanți, din cartierul Faleză Nord, nu va mai fi destinat găzduirii oamenilor străzi, ci va fi locuință protejată pentru victimele violenței domestice.

Încă din vara anului trecut, reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța și-au anunțat intenția de a realiza un adăpost permanent pentru oamenii străzii. Este nevoie de un astfel de serviciu, având în vedere că sunt destui cei fără posibilități materiale, care ajung să își facă veacul pe străzi, iar un astfel de serviciu, de tipul „adăpost” este deschis de Direcția de Asistență Socială din Primăria Constanța numai în timpul iernii, în perioadele de ger. Prin urmare, intenția DGASPC Constanța a fost expusă consilierilor județeni, care au aprobat-o, votând să fie alocați aproximativ 685.000 de lei pentru reabilitarea imobilului situat pe strada Dorobanți, cartierul Faleză Nord. În primăvara acestui an, reabilitarea a fost încheiată. Doar că, la acest moment, după cum au arătat reprezentanții DGASPC Constanța, este mai degradă nevoie de locuințe protejate pentru protejarea victimelor violenței în familie. În plus, Direcția de Asistență Socială din Primăria Constanța și-a exprimat intenția de a realiza, la rândul lor, un adăpost permanent pentru oamenii străzii, care va avea o capacitate mult mai mare decât ce își propuneau cei de la DGASPC. Astfel, în vreme ce adăpostul DGASPC Constanța ar fi urmat să aibă 10 locuri, conducerea direcției specializate de la nivelul municipalității au anunțat o capacitate de 50 de locuri – 35 pentru bărbați și 15 pentru femei, pentru unitatea pe care o vor realiza.

În concesință, în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Constanța, a fost votată „schimbarea destinației imobilului proprietate publică a județului Constanța, situat în municipiul Constanța, strada Dorobanți, nr. 31, din Adăpost de Noapte pentru Oamenii Străzii în Locuință Protejată pentru protecția victimelor violenței domestice”.

„Având în vedere faptul că Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială Constanța va deschide un Adăpost de noapte și un Centru social de zi pentru oamenii străzi cu o capacitate de 50 de locuri, nu se mai impune menținerea acestui tip de serviciu în subordinea DGASPC Constanța, sens în care, raportat la nevoile comunității s-a identificat soluția ca spațiul în care a fost prevăzut să funcțineze Adăpostul de Napte pentru Oamenii Străzii să fie utilizat pentru funcționarea unei Locuințe Protejate pentru protecția victimelor violenței domestice”, se arată în adresa semnată de Petre Dinică, director DGASPC Constanța.

F.B.

Citește și: Constanța va avea, din martie, un Adăpost pentru oamenii străzii

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa vina in control institutiile statului
1
0
si oamenii angajati de aproape un an nu au prestat activitate deloc. Au fost angajati 8 oameni inclusiv sef de centru care au luat salarii degeaba. Halal Management, gaura in bugetul statului!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212