REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Din frumusețile Dobrogei: Peștera Casa Hoților, ascunsă în sălbăticie!

Din frumusețile Dobrogei: Peștera Casa Hoților, ascunsă în sălbăticie!

Replica API 5 noiembrie 2018 | 00:09 2624

Situată la aproximativ trei kilometri de șoseaua care face legătura cu drumul dintre Rasova și Aliman, Peștera Casa Hoților, cum este cunoscută în zonă, are o întindere de aproximativ 14 metri, cu trei intrări. Cel mai probabil, spun specialiștii, cândva a fost un meandru al cursului de apă care a modelat relieful zonei. În prezent, este vizitată în special de cei din zona Aliman.

În zona Aliman, spre vărsarea în Dunăre a Văii Urluia, două lacuri ocupă cea mai mare parte a reliefului: Șarpul – aflat la sud de șoseaua Vlahii – Aliman și Vederoasa – la nord vers de șoseaua respectivă. Mergând pe drumul care iese din Aliman spre Cernavodă, în amonte spre Valea Urluia, trecând de punctul fosilifer Aliman, se ajunge într-un din cele mai spectaculoase puncte din zonă: Peștera Casa Hoților, aflată pe versantul vestic al Văii Urluia. Peștera, care are o întindere de aproximativ 14 metri, are trei intrări. Mai puțin cunoscută de constănțeni, peștera este renumită printre localnici, mai ales prin prisma legendelor care circulă în zonă pe seama ei. Astfel, oamenii locului povestesc că aici și-ar fi găsit adăpost hoții care furau de la boieri, în anii 1400. Tot legendele locale spun că, la un moment dat, chiar au fost găsite pistoale și armament în interiorul peșterii.

F.B.

Sursă: Peşteri în Valea Urluia, Dobrogea,Satul Aliman, Facebook

Citește și:

ATRACȚIE TURISTICĂ INEDITĂ la Dervent: Muzeul Satului Dobrogean poate fi vizitat, zilnic, GRATUIT!

Din frumusețile Dobrogei: biserica semiîngropată din satul Izvoarele

VIDEO. Imagini INEDITE dintr-o peşteră subacvatică din judeţul Constanţa

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am fost acolo , in interiorul grotei are trei deschizaturi , una functioneaza ca si fereastra , alta ca refugiu , si e una principala care poti intra de la drum , se observa in interior urma de delta, lucrat grosolan au vrut sa faca un fel de prici adica ca o bordura de stat jos. Poate pe vremuri functiona ca observator militar , se vede toata valea.
0
0
Casa PSDului!
1
0
aia de care zici tu, de la bucale, se numeste palatul parlamentului. intre ghilimele
8
0
e la bucuresti,nu mai dezinformati oamenii
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272