REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Direcţia de Cultură, TÂRÂTĂ în INSTANŢĂ! Un bărbat care deţine un DETECTOR de METALE, SUPĂRAT că NU primeşte răspunsuri

Direcţia de Cultură, TÂRÂTĂ în INSTANŢĂ! Un bărbat care deţine un DETECTOR de METALE, SUPĂRAT că NU primeşte răspunsuri

Replica API 2 mai 2019 | 00:00 281

Reclamat anchetatorilor de urmărire penală

Reclamat anchetatorilor de urmărire penală

Un bărbat a decis să rezolve în instanță o problemă de comunicare pe care considera că o are cu Direcția Județeană pentru Cultură Constanța. Acesta susținea că a transmis o solicitare ce cuprindea mai multe întrebări, însă nu a primit răspunsuri relevante. De cealaltă parte, pârâta a specificat că răspunsurile la întrebări necesitau anumite cercetări, pentru care nu există fonduri. După ce au analizat situația, judecătorii i-au respins cererea reclamantului.

Prin intermediul solicitarii de informații publice, inregistrata sub nr. 74/06.03.2018 la Ministerul Culturii și Identității Naționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, reclamantul a solicitat următoarele:

1. Direcția Județeană pentru Cultură Constanța deține informațiile privind localizarea și delimitările obiectivelor incluse în Lista Monumentelor Istorice și Repertoriul Arheologic Național (RAN) din Județul Constanța?

2. Direcția Județeană pentru Cultură Constanța deține informațiile privind localizarea, delimitările și datele de la care a fost instituită o perioadă legală de protecție de 12 luni a Zonelor cu Patrimoniu Arheologic Reperat, precum și a Zonelor cu Patrimoniu Arheologic Evidențiat Întâmplător din județul Constanța?

3. Direcția Județeană pentru Cultură Constanța deține Planul de Amenajare a Teritoriului Național (secțiunile care au că obiect monumentele istorice) și Planul de amenajare a teritoriului Județului Constanța?” Reclamantul susține că nu a primit răspunsuri relevante și nici în termenul normal.

Astfel, instanța a reținut că datele și informațiile solicitate de către petent prin Adresa depusă la Direcția Județeană pentru Cultură Constanța sub nr. 157/19.01.2018, cât și prin Adresa depusă la Ministerul Culturii și Identității Naționale sub nr. 74/06.03.2018, deși informațiile fac obiectul activității DJC Constanța, nu se regăsesc la instituția publică în formă solicitată de petent, iar pentru realizarea unor asemenea situații sunt necesare activități de cercetare, documentare și studii, activități ce nu sunt prevăzute ca obligații în sarcina Direcției Județene pentru Cultură și nici în sarcina Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Mai mult decât atât, reprezentanții DJC au arătat că reclamatul deține un detector de metale și că pe numele său există o plângere penală pentru activitățile pe care le desfășura. Analizând situația, magistrații i-au respins cererea reclamantului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stai linistit, statul e perfect capabil sa delimiteze. Doar ca nu are nicio intentie sa o faca. Principalul job al directiei de cultura e sa dea autorizatii pentru toti smecherii sa isi faca vile si blocuri peste ruine. Daca ar delimita zonele protejate, nu ar mai putea autorizatii. Omu ala cu detectorul e victima colaterala. Daca intreaba smecherii daca e sit, nu e. Daca intreaba altcineva, da, domle, este!
1
0
intrebarile sunt clare si la obiect. Omul are o pasiune si nu vrea sa intre in zonele protejate, dar statul roman NU ESTE CAPABIL sa delimiteze clar aceste zone.
5
0
atunci de ce mai exista aceaste directii judetene ??? Deci ar fi tot aia daca n-ar fi !!! Sa le dam muie si sa le desfiintam !!! Costa o gramada de bani de la buget !!! Iar muistii spagari judecatori mai si tin cu muistii !!! Muie dragnea infractorul, muie pesede !!! Cu cacat !!!
7
1
La directia de cultura cta sunt doar neaveniti.Monumente istorice care nu sunt puse in valoare,placute de monument istoric care au inceput sa dispara,etc.Constanta nu are o statuie ecvestra!Au orase ca Tulcea!Palatul Regal din Mamaia e aproape cazut!Etc Etc
8
0
Astia nu stiu pe ce lume traiesc si mai vrei sa stie si toate astea ?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272