REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Directorul firmei care reabilitează bdul. 1 Mai a plecat din conducerea Aeroportului Mihail Kogălniceanu

Directorul firmei care reabilitează bdul. 1 Mai a plecat din conducerea Aeroportului Mihail Kogălniceanu

Mirela PASCAL 28 martie 2023 | 00:00 7515

Răzvan Adrian Florea este un nume nu foarte cunoscut în spațiul public. A fost CEO al Netcity Telecom din 2011 până în 2016, iar din 2019 director general Electrogrup SA. Anterior, pe o perioadă de 10 ani, a lucrat pentru cei mai mari operatori de telefonie mobilă din România: Vodafone, Orange, Telekom și Zapp. De ceva timp, a început să cocheteze cu instituțiile statului, ajungând în conducerea Aeroportului Mihail Kogălniceanu. Din ianuarie, însă, acesta a renunțat la funcție și la beneficiile bănești, fiind înlocuit de Simona Carmen Fătu. De ce a plecat Florea? Conflict de interese, ne-au spus sursele noastre. Între timp, a plecat și de la conducerea Electrogrup SA, firma care se ocupă de reabilitarea bulevardului 1 Mai - Șoseaua Mangaliei, pentru suma de 50 de milioane de lei.

Directorul firmei care reabiliteaza bdul. 1 Mai a plecat din conducerea Aeroportului Mihail KogalniceanuRăzvan Adrian Florea

În 2020, ajungea în conducerea Aeroportului Mihail Kogălniceanu Adrian Răzvan Florea, un no name în spațiul public, la acea dată, care nu avusese prea multă experiență în instituțiile statului. A fost CEO al Netcity Telecom din 2011 până în 2016, iar din 2019 director general Electrogrup SA. Anterior, pe o perioadă de 10 ani, a lucrat pentru cei mai mari operatori de telefonie mobilă din România: Vodafone, Orange, Telekom și Zapp. Ei bine, în ianuarie 2023 Florea și-a dat demisia de la conducerea Aeroportului, invocând, potrivit informațiilor noastre, conflict de interese.

Directorul firmei care reabiliteaza bdul. 1 Mai a plecat din conducerea Aeroportului Mihail Kogalniceanu

Compania unde Florea e director a participat la licitația pentru modernizarea Bazei 57 Aeriene

Nu știm în ce context, cel mai probabil are legătură cu firma Concelex SRL, unde Florea deține, din ianuarie 2022, funcția de Development and Digital Transformation Director. Concelex este aceeași care a contestat procedura de licitaţie a primei faze a proiectului de modernizare a Bazei 57 Aeriene din cazarma 888 Mihail Kogălniceanu, în valoare totală de aproximativ 12.173 mld. lei. Compania a depus o contestaţie la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, pe motiv că s-a „aplicat unui tratament diferit faţă de candidaturile depuse de operatorii economici participanţi la procedură, fiind favorizată”. Contestația i-a fost, însă, respinsă.

A fost directorul general al firmei care reabilitează bdul. 1 Mai - Șoseaua Mangaliei

Directorul firmei care reabiliteaza bdul. 1 Mai a plecat din conducerea Aeroportului Mihail Kogalniceanu

Florea a fost, din 2019, până în urmă cu un an și directorul general al Electrogrup SA. Este companie deţinută de fraţii Teofil şi Simion Mureşan şi de Marian Pantazescu, din Cluj, care a câștigat contractul de 50 de milioane de lei pentru reabilitarea zonei bd. 1 Mai - Șoseaua Mangaliei.

Directorul firmei care reabiliteaza bdul. 1 Mai a plecat din conducerea Aeroportului Mihail Kogalniceanu

Precizăm că locul lui Florea în CA al Aeroportului Mihail Kogălniceanu a fost ocupat de Simona Carmen Fătu, care a venit în această funcție din postura de fost secretar de stat USR, împuternicită de ex-ministrul Claudiu Năsui să conducă practic Ministerul Economiei. Anterior, Fătu a reprezentat Fondul Proprietatea în managementul mai multor companii de stat și a fost directorul băncii austriece Volksbank în România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O increngatura de escroci.
0
0
De aceea nu merge nimic bine in Constanta pentru ca proiectele vitale pentru cetateni le fac toti ipotenti ,explicai lui Dorel ca a inchis in casa persoane cu dizabilitati .
0
0
asa diretor , asa lucrari de reabilitare . sub orice nivel de calitate . telefonist face bulevarde si conduce aeroporturi . se vede cu ochiul liber bataia de joc pe care trebuie s-o suportam si ce e mai grav s-o si platim . halal specialisti
6
0
Bă frate ăsta s-a născut director ? E poleit cu aur ? A „sărit” din firmă în firmă ca c****a din par în par. Cred că individul are o boală gravă, o tuse cu vomă dacă nu e director. DNA nu v-a trezit nici-un interes ? Cam bate la ochi.
7
0
dumnezeule nu pot sa cred, ce ne facem?
9
0
pe lista securistilor. Acolo e, da-i-as mwie cu kkt !!!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108