REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Discuții contradictorii între CHIȚAC și secretarul Georgiana GOSPODARU

Discuții contradictorii între CHIȚAC și secretarul Georgiana GOSPODARU

Replica API 29 mai 2021 | 23:03 1898

Proiectul numărul 3 de pe ordinea de zi suplimentară a iscat discuții contradictorii între edilul municipiului și secretarul Georgiana Gospodaru. Proiectul viza adoptarea unui spațiu verde din municiiul Comstanța. Mai exact, operatorii economici puteau alege un spațiu verde pe care să-l îngrijească. Votarea a fost reluată de 3 ori pentru acest proiect, fiind adoptat.

„Din punctul dumneavoastră de vedere nu trebuia să treacă niciun proiect?”, i-a spus primarul vergil Chițac.

Chiar dacă proiectul a primit vot pozitiv, secretarul și-a menținut părerea că este nevoie de minim 14 voturi pozitive.

Iată despre ce proiect este vorba

Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare încheiat între municipiul Constanța și agenții economici/instituții în vederea punerii în aplicare a proiectului municipalității constănțene „Adoptă un spațiu verde!”;

Iniţiatori: Grupul consilierilor PNL; avize Comisiile de specialitate nr. 2, nr. 3 și nr. 5

Discuții și între consilieri și primar

„Proiectul încalcă legea. Proiectul în forma în care a fost prezentat încalcă legea de transparență decizională. PSD se va abține de lavotarea acestui proiect. Trebuie gândită treaba, e păcat să ne grăbim”, a declarat Răsăuțeanu.

„Și eu mi-aș fi dorit un regulament pentru ocuparea domeniului public ce s-a făcut în Mamaia. Proiectul există la Cluj și în Oradea. Nu se pune problema că noi vrem să înstrăinăm domeniul public. Noi vrem să aducem lângă noi operatorii economici. Dacă ei îngrijesc spațiile verzi, noi îi vom promova, gratuit. Nu se pune problema că nu avem bani vrem doar să implicăm operatorii economici”, a declarat Vergil Chițac.

„Acest regulament nu se referă la ceva ce trebuie dezbătut public ci are legătură cu felul în care va arăta spațiul public. Noi, practic, creem cadrul legal pentru a cheltui banii, pentru că va fi nevoie de bani în acest proiect. Noi nu vom preda terenul ci vom preda lucrările, ci anume, întreținerea lor”, a declarat Ionuț Rusu.

Proiectul a fost votat cu 10 voturi pentru și 8 abțineri.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Secretarul Georgiana Gospodaru, ha ha ha
2
0
Voi nu sunteti in stare nici macar spatiile verzi care au ramas sa le ingrijiti? Nu exista hidrante,pomi arbusti,fori.Nu aveti bani niciodata.In 30 de ani ati distrus ce a fost facut de altii.Nu sunteti in stare de nimic de 30 de ani! In alte orase de ce se poate? In Constanta Nu se poate. Toate casetele florale pe Bulevardul Tomis le-ati asfaltat cu tot cu pomi.Tot orasul este cu pomii taiati, unde s-a taiat au asfaltat tot si nu au plantat nimic.Unde s-au "toaletat" i-au uscat si asa au ramas de ani de zile.In Constanta totul este ciuntit,betonat si asfaltat.Ce faceti cu banii nostri?
2
0
O alta bazaconie tip pnl- usr pentru instrainarea bucatilor de teren din perimetrul societatilor !
6
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272