rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DISPERAREA unei mame din Constanţa, acuzată de răpire internaţională: „Mi se ia copilul din braţe!”

Elena Gabriela Mardare

O mamă din Constanța se luptă prin instanțele de judecată să dovedească faptul că nu și-a răpit propriul copil, așa cum o acuză soțul italian, cu care este în divorț. Revoltător este faptul că, așa cum a declarat mama disperată pentru „Replica de Constanța”, în vreme ce instanța de judecată din Italia a admis ca fetița să fie încredințată provizoriu femeii, în România, și a stabilit și un program de vizită pentru tată, ce a fost și respectat, instanțele din țara noastră au admis acuzațiile de răpire internațională și îi cer mamei să înapoieze copilulul tatălui.

„Statul român nu își apără cetățenii! Vreau să trag un semnal de alarmă, să arăt cum este tratat un cetățean român și cum îi sunt apărate drepturile de către instanțele de judecată. În fapt, eu, cetățean român, sunt acuzată că mi-am răpit copilul, o fetiță de șase ani, ce este și ea cetățean român, dar născută din căsătoria mea cu un cetățean italian.

Am venit cu copilul în casa mea din Constanța, totul cu acordul soțului, dar pentru că el s-a răzgândit și m-a acuzat de răpire internațională, instanțele de judecată, și mă refer la Tribunalul București și Curtea de Apel București, i-au dat dreptate, și pe fond și în recurs, acum fiind în faza de executare silită, când poate să îmi ia copilul din brațe și să îl ducă în Italia”, își strigă Elena Gabriela Mardare teama că și-ar putea pierde copilul.

Femeia povestește că, în aprilie 2016, a făcut o înțelegere cu soțul italian, Antonio Tuccillo, să se întoarcă în țară, pentru a deschide o afacere. „Înainte de înțelegerea aceasta, eu depusesem o cerere pentru separare judiciară, pentru divorț, în Italia, pentru nepotrivire de caracter. El m-a convins însă să renunț la proces, spunându-mi că se va schimba. Drept dovadă, mi-a spus că mă ajută să îmi deschid o afacere. Am fost încântată, am fost de acord cu propunerea lui, mai ales că făcusem un curs în Italia, de trei ani, de estetician independent și aveam ocazia să profesez, ceea ce îmi doream foarte mult. Condiția pentru a mă ajuta cu afacerea a fost să renunț la divorț.

Am renunțat la divorț, iar în mai 2016, am luat de comun acord decizia de a modifica procura judiciară în ceea ce o privea pe fetița noastră, procură prin care noi, părinții, eram de acord să iasă copilul din Italia. Iar el a fost acord să vin în România pentru o perioadă mai lungă, știind că o afacere nu se face într-o lună sau două, iar el nu avea timp să se ocupe de copil, deoarece pleacă la serviciu dimineața și vine seara.

Am apucat să vin în România, ne-am stabilit, eu și fetița, în apartamentul pe care îl am de la părinții mei. Am închiriat un spațiu pentru cabinetul de estetică, după care însă, soțul nu m-a mai susținut pentru această afacere, invocând că aș fi răpit copilul”, a declarat constănțeanca.

Soțul italian o vizita pe fetița în România, dar o acuza pe mamă de răpire internațională

În vreme ce fostul soț făcea demersuri pe la autorități pentru a o pune pe femeie sub acuzare, în Italia a demarat procedurile de divorț și a cerut să își viziteze copilul. „Până să îmi vină citațiile de la Protecția Copilului, el mi-a spus că vrea să ne viziteze și să petreacă cu noi concediul de câteva zile. Bineînțeles că m-a încântat ideea, căci în Italia nu își petrecea timpul cu noi. I-am spus că suntem bucuroase și îl așteptăm. A venit în România, la apartamentul unde locuiesc cu fetița, am petrecut câteva zile. Nu au trecut câteva zile și am primit înștiințare de la Tribunalul București, cum că sunt acuzată de răpire internațională de minori, a propriului copil”, a continuat femeia referitor la drama pe care o trăiește.

În timp ce în România se tot prezenta la instanța din București, unde încerca să-și dovedească nevinovăția, Elena Mardare a primit înștiințare, de data aceasta de la instanța de judecată din Italia, să se prezinte pentru divorț. „În Italia, am prezentat judecătorilor ce s-a întâmplat și s-a hotărât să ne înțelegem între noi, părinții, pentru un program de vizită în România, fiindu-mi încredințată fetița provizoriu.

Programul de vizită ne-am înțeles noi asupra lui: 14.04.2017 – 23.04.2017 și 16.06.2017 – 25.06.2017, între orele 9,30 și 20,30 și între 16,30 și 23,09, în timpul grădiniței. Iar programul de vizită a fost respectat, așa cum ne-am luat angajamentul în fața judecătorului din Tribunalul Napoli. El, tatăl, a venit în România, s-a plimbat cu copilul în parcuri, în mall-uri, ba mai mult eu m-am învoit de la serviciu pentru a îi facilita vizita, pentru a fi alături de copil, pentru că fetița nu voia să stea doar cu el”.

Judecătorii din Italia dau custodie provizorie mamei, cei din România admit acuzația de răpire!

În aceste condiții, în care instanța de judecată din Italia recunoaște că fetița se află la mama ei pe perioada separării judiciare, deciziile magistraților din România sunt cel puțin surprinzătoare, subliniază femeia. „Am prezentat la termenele de judecată documentele din care reiese că avem un program de vizite stabilit, cu care instanța din Italia a fost de acord. Cu toate acestea, și pe fond, și în recurs, Tribunalul București și Curtea de Apel București, au admis cererea tatălui și au dispus înapoierea copilului la domiciliul din Italia.

Nu înțeleg cum pot fi acuzată că mi-aș fi răpit propriul copil, din moment ce el ne vizitează și se plimbă cu copilul prin mall-uri și parcuri, chiar înoptând și fiind oaspete în casa mea din Constanța, la sfârșitul anului 2016, de mai multe ori! El nu a anunțat însă organele competente din România, care judecau răpirea internațională, iar documentele depuse de mine nu au fost luate în seamă. Susțin că soțul meu a venit în România în octombrie și noiembrie 2016, în ianuarie 2017. A vizitat fetița, dar a ascuns acest aspect organelor competente, și faptul că avem o înțelegere de vizitare”, a mai afirmat mama.

În prezent, femeia a mai apelat la două căi de atac, la Curtea de Apel București, depunând contestație în anulare și cerere de revizuire, termenele de judecată urmând să aibă loc pe 8 septembrie. Constănțeanca speră ca, măcar în al 12-lea ceas, judecătorii să îi facă dreptate.

„Fac un apel, prin mass-media, către președintele României, către ministrul Justiției și toate organismele cu atribuții, către societatea civilă, să mă sprijine ca acest copil, care este și cetățean român, să crească lângă mama lui. Prin acest apel, disperat, vă rog să mă sprijiniți, pentru că sunt la capătul puterilor, neavând nici resurse financiare. Toate veniturile familiei le-am cheltuit cu avocații, pentru a îmi apăra dreptul de mamă!”, ne-a mai declarat femeia.

În cazul în care, nici într-un final, instanțele de judecată din țara noastră nu îi vor face dreptate, constănțeanca este hotărâtă să dea în judecată statul român la CEDO, luând legătura deja cu Societatea Internațională a Drepturilor Omului.

Florentina BOZÎNTAN

vineri, 1 septembrie 2017640
GANDUL.RO
Gest rușinos într-o cabină de probă din Costinești! Imagini surprinse de camerele de supraveghere!
Comentarii

03Anonim(2 sep 10:31)
O cunosc pe doamna, mi se par ridicole comentariile rautacioase. Ea nu a plecat in Italia ca sa se casatoreasca. Italianul a venit dupa ea in Romania. Iar cat despre bani, doamna are o familie care nu stie ce sunt lipsurile, nu are nevoie de bani. Dar evident, atacurile la persoana ale frustratilor sunt mai usor de facut decat analizarea unei situatii limita a unei mame. E mai usor sa arunci cu noroi intr-un compatriot decat sa empatizezi. Nimeni nu pune la indoiala faptele sau atitudinea tatalui doar pentru ca e italian. Mai trist de atat poate deveni peisajul societatii romanesti?
24Dan.(1 sep 17:59)
E buna doamna. MILF de Milfa... Da miroase a putoare... Pana si tiganii de broscari si-au dat seama.
55Romanul(1 sep 15:33)
Tu ti mortii matii de curva , ti-a placut poola la italian in loc sa gasesti un baiat muncitor si sa ti faci o familie fericita aici.. Pe tine nici nu te intereseaza copilul fa , vrei sa il faci pe ala de bani si nu ai cum. Multa muie.
56SANDA(1 sep 15:19)
ASA VA TREBUIE, S-AU TERMINAT BARBATII DIN ROMANIA, TI-A TREBUIT ITALIAN ACUM SUPORTA.
47Arteziana(1 sep 13:31)
Ai cautat ce ai gasit ! Romanii sint fraieri ? Va duce- ti chipurile la munca agatati Italienii crezind ca deveniti doamne , va terfelesc si face-ti copii avind impresia ca o sa fiti intretinute toata viata de hodorogii aia , dar nu va mers aia stiu ca sinteti wc publice !
37un fan(1 sep 13:13)
Cand sareai in poula italianului nu-ti ajungea nimeni la nas!!Acu' taci si sufera!
48Uno italiano(1 sep 12:44)
Oare madamele romance nu pot gasi de sot un bastinas? Botoxata duduia.
19roman(1 sep 11:02)
o intrebare pentru instanta de judecata- daca acest copil facea parte din familiile largite ale domniilor voastre, decizia era aceiasi? Daca instanta de judecata din Italia a incuviintat copilul mamaei pentr ce noi romanii decidem altceva? Tara lu papura voda, nu santem in stare sa ne aparam ce este al nostru, cum lasam copii sa moara in spitale, la fel de bine, de usor si de rapid ii abandonam. Ne intereseaza, si in acest sens luptam din raspuneri, interese personale, salarii exorbitante, iar pensiile SPECIALE. Sa va fie rusine, este justificata decizia tinerilor de a parasi tara, mai bine
413Coco Chanel(1 sep 08:12)
Marea esteticiana este specializata in epilarea parului pubian cat si la epilarea de euroi a italienilor.
95Relu(1 sep 07:04)
Daca instanta de judecata a stabilit una , asa trebuie sa ramana . Lasa copilul din brate , nu te mai strofoca atata si respecta o decizie judecatoreasca , ca de nu , faci si puscarie ! Italienii sunt oameni civilizati , isi iubesc copiii foarte mult si nu este cazul sa ne fluturi cu tupeu , grija pentru copil , ca nu este cazul ...
715fabrizio(1 sep 02:11)
Coafeza si-a luat-o in freza!Asta pateste la fel ca antonia cu vicenzo castellano care i-a luat copilul in italia!Asta e romancutelor! Ptr baietii italieni nu sunteti mari iubiri ci,doar incubatoare ptr odraslele lor care sa le mosteneasca averile! Bineinteles ca voi romancutelor nu aveti acces la averea italienilor.Ati procreat,gata,valea acasa!
mai mult...Replica
15 aug 19:13ReplicaO mină de război a explodat în Marea Neagră: trei oameni au murit! Video

O mină de război a explodat la doar câteva sute de kilometri de România, pe litoralul din Odesa. Trei oameni au...2520

15 aug 19:08ReplicaAmbuteiaj în zona Delfinariu, din cauza ploilor torenţiale. Video1167
16 aug 00:34ReplicaCristian Radu, obligat să plătească 2 milioane de euro unei case de avocatură!223
16 aug 22:45ReplicaBâlbă: Nu m-am gândit să mă reîntorc la conducerea Delfinariului

Adrian Bâlbă a fost, timp de 10 ani, managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Locul acestuia...136

16 aug 22:29ReplicaCurtea de Apel Constanța a amânat extrădarea unui rus aflat pe litoral120
16 aug 22:42ReplicaCrina Abrudan a "cucerit" plaja din Mamaia165
16 aug 22:26ReplicaDoi infractori cu procese la Cluj și Mureș, arestați la Constanța!

Kiss Imre Zoltan Csaba a fost arestat preventiv de către magistrații Judecătoriei Constanța, alături de Irsai...94

16 aug 00:27ReplicaDe la 1 septembrie, ”Litoralul pentru toți” cu 70 de lei pe noapte!103
16 aug 21:48ReplicaGuvernul vrea să majoreze vârsta de pensionare. Cine sunt cei vizați704
16 aug 23:43ReplicaBărbat de 38 de ani, înecat în Dunăre, după ce a sărit de pe bac

Intervenția autorităților a fost solicitată luni, 15 august a.c., în jurul orei 15:00, prin apel la numărul unic...340

16 aug 23:44ReplicaO tornadă puternică a lovit Halkidiki, localitatea unde românii merg în vacanțe. Video287
16 aug 00:23ReplicaSinan Mustafa, de la Uzina Termoelectrică Midia, spune că nu câștigă 20.000 de euro pe lună, ci 14.000138
Vremea
20.5°20.5° - 21.6° marţi, 16 august 2022
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 4.22 m/s
Presiune: 1007 milibari

Loto
6/4920425232634
5/4030354174032
joker91411332
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 aug 00:00SportTenis de masă: Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs, medaliaţi cu argint în proba de dublu mixt la Europene

Perechea română Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs a obţinut medaliile de argint în proba de dublu mixt a Campionatelor...58

16 aug 00:00SportTenis: Simona Halep a urcat pe locul 6 în clasamentul WTA

Românca Simona Halep a urcat nouă locuri faţă de săptămâna trecută şi se află pe poziţia a şasea a...64

16 aug 00:00SportFotbal: Real Madrid a smuls victoria cu nou promovata Almeria, în prima etapă din campionatul Spaniei

Real Madrid, campioana en titre a Spaniei, a smuls victoria cu 2-1 pe terenul nou promovatei Almeria, duminică în...62

16 aug 00:00SportÎnot: Ungurul Kristof Milak, aur la 100 m fluture la Europenele de la Roma

Ungurul Kristof Milak a câştigat duminică medalia de aur în proba de 100 m fluture la Campionatele Europene de...53

Local
16 aug 23:41LocalRazii în Mangalia! A plouat cu amenzi

La data de 14 august a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Biroului de Poliție Vama Veche - 2...251

16 aug 23:41LocalAccident între Negru Vodă și Darabani, a fost implicată și o căruță

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 15 august, între localitățile Negru Vodă...326

16 aug 23:41LocalVasile Dîncu, Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Marinei

230

16 aug 23:40LocalFocurile de artificii de Ziua Marinei, reprogramate, din cauza condiţiilor meteo

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, focurile de artificii din cadrul evenimentelor de Ziua Marinei de la...501

16 aug 23:43LocalPompierii, intervenție pentru degajarea unui copac căzut pe strada Decebal

În cursul zilei de luni, 15 august a.c., din cauza ploilor torenţiale de la Constanţa, creanga unui copac a căzut pe...267

16 aug 23:40LocalAcțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea furturilor din autoturisme

În perioada 12-14 august a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, împreună cu jandarmi din cadrul...212

16 aug 23:41LocalAutoritatea Navală Română, mesaj cu ocazia Zilei Marinei Române

Autoritatea Navală Română (ANR) a transmis în cursul zilei de luni, 15 august a.c., un comunicat de presă cu ocazia...213

16 aug 23:42LocalJale pe litoral! Șoferi beți și drogați la volan circulau dezlegați

În perioada 12-15 august a.c., polițiștii din Constanța, sprijiniți de polițiști rutieri ai Direcției Rutiere...431

16 aug 23:43LocalIohannis, la braț cu Ciucă și Gorghiu, pe bricul Mircea! Video

344

Politică
16 aug 00:00PoliticăDeputat PSD: 'Astăzi, reușim să umilim Biserica Ortodoxă!'

Deputatul PSD Laurenţiu-Viorel Gîdei, fost primar al orașului Târgu Bujor din județul Galați, a declarat, într-o...64

16 aug 00:00PoliticăCiolacu: Felicit toţi marinarii care au onorat până la capăt demnitatea uniformei şi a steagului tricolor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, îi felicită, de Ziua Marinei, pentru "profesionalism şi...58

16 aug 23:58PoliticăClotilde Armand, acuzații grave la adresa unui ministru: depun plângere penală împotriva lui

348

16 aug 00:00PoliticăOrban acuză partidele de la putere că 'au generat noi cheltuieli'

Dacă ne uităm pe execuția bugetară pe primele șase luni, cheltuielile cu bunuri și servicii au crescut cu 37%,...59

16 aug 00:00PoliticăGuvernul a majorat prognoza de creștere a inflației, salariul minim scade

Guvernul a îmbunătăţit prognoza de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5%, dar a majorat rata...64

16 aug 00:00PoliticăLider central PNL îl critică pe un ministru UDMR: 'Probabil va intra într-o discuție despre remaniere'

Vicepreședintele PNL Virgil Guran a declarat luni, la Antena 3, că nu este normală absența ministrului Sportului,...60

16 aug 23:59PoliticăKlaus Iohannis, în Portul Militar Constanța: ,,La mulți ani, dragi marinari!” Video

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent și în acest an la manifestările de la Constanța, cu ocazia...301

16 aug 23:59PoliticăPrima întâlnire dintre Klaus Iohannis și Kelemen Hunor, după declarațiile scandaloase ale lui Viktor Orban

Ziua Marinei va fi sărbătorită în acest an atât în portul militar, unde va avea loc ceremonia oficială, dar şi...284

16 aug 00:07PoliticăCîmpeanu: "Pentru orice cadru didactic, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu"

607

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3593

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2859

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

5016

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5383

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4189

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8474

Monden
16 aug 00:00MondenActriţa Maia Morgenstern, la 20 de ani după 'The Passion of the Christ': 'Rămâne bucuria de a fi fost aleasă'

Actriţa Maia Morgenstern, cunoscută la nivel mondial ca fiind interpreta Fecioarei Maria în filmul "Patimile lui...51

16 aug 00:00MondenO actriţă din Beverly Hills 90210 s-a stins la numai 64 de ani

Actriţa americană Denise Dowse, cunoscută pentru rolurile sale din serialele „Beverly Hills 90210” şi mai recent...45

16 aug 00:00MondenPrinţul Harry şi soţia sa, Meghan, vor merge într-un turneu de caritate în Marea Britanie şi Germania

48

16 aug 00:00MondenVictor Slav, urmărit de ghinion. A fost dat în judecată de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3

Victor Slav este urmărit de ghinion! Fostul soț al Biancăi Drăgușanu nu are deloc noroc în afaceri! Se pare că a...50

16 aug 00:00MondenActorul Paul Ipate, hărțuit și jignit online. Jojo, reacție de milioane!

Actorii nu se simt prea confortabil atunci când sunt luați în colimator de hărțuitori care nu fac altceva decât...60

16 aug 00:00MondenFostul soţ al lui Britney Spears, condamnat după ce a apărut neinvitat la nunta starului pop

Jason Alexander, 40 de ani, care a fost căsătorit pentru scurt timp cu Britney Spears, a fost condamnat pentru...55

16 aug 00:00MondenBernard-Henri Lévy: Salman Rushdie ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Literatură

Scriitorul Salman Rushdie, spitalizat în stare gravă după ce a fost înjunghiat în Statele Unite, ar trebui să...54

16 aug 00:00MondenNouăzeci şi şapte de filme bulgare, accesibile prin European Film Gateway

Arhiva Naţională Bulgară de Film (BNFA) şi-a extins prezenţa pe portalul online European Film Gateway cu încă 54...52

16 aug 00:08MondenVestea că Florin Salam trăieşte sărbătorită cu artificii în cluburile de fiţe

1438

Mapamond
16 aug 00:09MapamondRusia anunţă că va facilita accesul experţilor AIEA la centrala nucleară ucraineană Zaporojie

Rusia va face ''tot ce este necesar'' pentru a le permite experţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică...154

16 aug 18:09MapamondElveția resimte puternic criza energetică: măsură prin care se aliniază Uniunii Europene

Elveţia ar putea preveni o penurie de energie prin alinierea la un plan al Uniunii Europene de reducere a consumului de...172

16 aug 18:10MapamondVal de alerte cu bombă la Chișinău - Aeroportul și alte 9 locații au fost evacuate

160

16 aug 00:00MapamondArmenia: Bilanţul exploziei de la Erevan a urcat la cinci morţi

Bilanţul exploziei de origine nedeterminată produsă duminică într-o zonă comercială din capitala Armeniei,...44

16 aug 00:00MapamondAtacul soldat cu 11 morţi în Muntenegru ar fi fost comis din cauza unei dispute legate de chirie

O dispută legată de chirie ar fi fost motivul pentru care un bărbat în vârstă de 34 de ani a ucis vineri după...63

16 aug 00:00MapamondPeste 20.000 migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii către Regatul Unit în acest an

Numărul migranţilor care au traversat ilegal Canalul Mânecii spre Anglia de la începutul anului a depăşit 20.000,...52

16 aug 18:10Mapamond42 de state, inclusiv România, cer Rusiei să îşi retragă imediat trupele de la centrala nucleară Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă...272

16 aug 18:10MapamondIncendiu într-o biserică creștină din Egipt

Între 35 și 41 de persoane au murit și mai multe au fost rănite într-un incendiu care s-a produs într-o biserică...262

16 aug 18:11MapamondIncendiul care făcea ravagii pe insula Thasos, parţial adus sub control

281

Sănătate
16 aug 00:00SănătateBeneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării

Beneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării întrucât depresia nu este legată de un...52

16 aug 16:59SănătateAlarmant: Poliomielita se răspândește discret pe întreaga planetă

Virusul poliomielitei a fost găsit în apele reziduale din New York, un alt semn că boala, care nu a mai fost...53

16 aug 00:00SănătateProcedura necesară pentru hemodializă

46

16 aug 17:57SănătateCum poți dezvolta cancer pulmonar fără să fumezi. „Ucigașul tăcut” din casa ta

Printre cele mai comune cauze de cancer pulmonar se află, după fumat, încă un element prezent în casele multora...56

16 aug 00:00SănătateCum afli dacă ai polipi pe colon și în ce situații se pot transforma în cancer

Polipii pe colon duc la cancer? Polipii colonici reprezintă formaţiuni tumorale benigne sub forma unor excrescenţe de...60

16 aug 00:00SănătateEMA anunță că Pfizer BioNTech va produce un vaccin împotriva tulpinilor Omicron

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea să aprobe în această toamnă un vaccin împotriva covid-19 al...61

16 aug 00:00SănătateIodul lui Rafila, mai apreciat în Moldova decât în România

Șeful Directiei generale asistență medicală și socială din Primăria Chișinău, Boris Gîlca, a declarat pentru...51

16 aug 16:54SănătateMinisterul Sănătăţii: 281 de persoane cu COVID - internate la terapie intensivă

Un număr de 3.740 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu 122 mai multe faţă de...54

16 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: Peste 2.200 de cazuri noi de COVID-19

50

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT