REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

DNA cere judecarea urgentă a lui Radu Mazăre. Ce a decis Înalta Curte!

DNA cere judecarea urgentă a lui Radu Mazăre. Ce a decis Înalta Curte!

Replica API 4 ianuarie 2018 | 22:16 444

Radu Mazăre

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat instanţei supreme soluţionarea de urgenţă a solicitării de arestare preventivă în lipsă a fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre. Asta pentru că termenul actual este fixat peste două săptămâni. Cererea procurorilor DNA a venit în contextul neprezentării la poliţie, aşa cum prevede controlul judiciar în cazul lui Mazăre, şi a anunţului făcut de acesta, precum că nu se mai întoarce în România şi că va cere azil politic în Madagascar, un stat în care România nu are nici măcar un consulat sau ambasadă, nici relaţii interstatale în acest sens.

Dar nici pentru Radu Mazăre nu va fi uşor, dat fiind că azilul nu e reglementat în această țară, a cărei legislaţie nu prevede nici noţiunea de refugiat. Astfel, dorința lui ar putea fi imposibil de realizat, dar ar putea deveni rezident, dat fiind că şi-a desfhis o afacere, fiind considerat investitor. Rămâne de văzut ce va decide instanţa supremă din România cu privire la măsurile preventive şi dacă va fi posibilă o colaborare punctuală între autorităţile române şi cele din Madagascar, cu privire la acest caz. Reamintim că Radu Mazăre a părăsit România pe 24 decembrie, cu un avion, cu destinaţia Madagascar.

De precizat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va decide, conform unor surse judiciare, pe 10 ianuarie când va discuta cererea de arestare în lipsã a fostului primar Radu Mazãre.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
hai sa fim sinceri intr-un system piramidal se duc pietrele proaste restu raman ne trebuie in mercenar sa faca curatenie
0
0
se pare ca Radu Mazare incepe lucrarile la o telegondola prin jungla din Madagascar iar la finalizarea lucrarilor drept recompensa va primi functia SEF DE TRIB
4
0
Sunt Lefter Costel zis Costy pwli mele un prapadit cu bani si sm spate la smenarii de la ipj constanta.Am omorat o femeie pe trecerea de pietoni rupt de beat si drogat.Sa mi o suga fraierii am spate am dat 100.000 de euro la smecherii din ipj constanta
1
2
Se va gasi un canibal sa-l faca friptura cu garnitura de mazare
2
1
Dupa 12 ani si multi bani cheltuiti pentru a-l prinde pe Mazare cu ceva, exista o singura concluzie, se numeste politie politica. De exemplu Boc are multe plangeri penale la DNA, Parchet si DIICOT si nimic, in schimb pentru altii DNA s-a autosesizat si a facut niste dosare varza...doar pentru public.
10
3
cum,avea 5 dosare pe rol si nu era dat la frontiera???in ce tara traim???
12
3
probabil ca a si furat , oricum nu cat ii pune dna-ul in spate , dar DRAGI JIGODII CARE MANCATI CACAT ACUM , RECUNOASTETI CA E FOARTE DESTEPT ?
6
12
pentru furaciunile de la raja,CAND? STROE NU POATE FI TRAS LA RASPUNDERE?
13
3
ai facut cartier de tigani in buricul targului de ai nenorocit 5 cartiere, blestemat sa fii tu si neamul tau
19
2
Omu' a fost prea destept.. A gandit-o bine dinainte si si-a facut acolo un locusor de trait pentru ca stia ce-l asteapta in urma a ceea ce a facut in tara...Iar autoritatile din Madagascar o sa le dea flit autoritatilor romane pentru ca omul acolo e corect si sunt convins ca e si iubit; ilegalitatile le-a comis aici..iar acum va trai bine-mersi toata viata acolo. Bravo lui. I-a mers bostanul..cu alte cuvinte s-a pisat pe justitia romana.
16
4
A lasat in urma lui sugativa la banii nostri, pe Fagadau. Noi pierdem vremea mirandu ne in timp ce baietii lui ne lucreaza la bani.
22
3
Daca era i SUA ,ii confiscau averea si trimiteau un comanda sa il aduca viu sau mort ,numai la noi ii fac scapati pe toti ,vezi si cazul Ghita
30
7
Ai bagat blocuri in parcuri ai inghesuit blocuri intre blocuri o meriti
26
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108