REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

DNA: Fostul europarlamentar Petru-Constantin Luhan, trimis în judecată pentru obţinerea pe nedrept de fonduri de la Parlamentul European

DNA: Fostul europarlamentar Petru-Constantin Luhan, trimis în judecată pentru obţinerea pe nedrept de fonduri de la Parlamentul European

Replica API 10 aprilie 2019 | 02:01 380

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului europarlamentar Petru-Constantin Luhan, care este acuzat că a folosit şi prezentat cu rea-credinţă documente false pentru a obţine pe nedrept fonduri de la Parlamentul European, infracţiunea fiind în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 17 martie 2010 - 6 martie 2012, Petru-Constantin Luhan, în calitatea de europarlamentar, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

"La cererile respective, inculpatul a ataşat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitanţe, bonuri de combustibil) având acelaşi caracter ilicit, prin care s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion şi s-au atestat deplasări cu autoturismul între localitatea de domiciliu a inculpatului şi locul de muncă, în principiu oraşele Strasbourg sau Bruxelles, deplasări care, în realitate, erau efectuate cu avionul", se arată în comunicat.

Ca urmare a acestor demersuri, Luhan a obţinut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro, precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dintre toti europarlamentari astia de la noi daca asta ar fi singurul care a tepuit UE ar fi bine,oricum nu chiar singurul daca il punem si pe spagarul ala de SEVERIN care a fost prins de englezi.
3
0
Politicienii unei tari sunt oglinda poporului. Noi suntem principalii vinovati, noi i-am votat sau nu ne-am prezentat la vot, noi le-am inghitit minciunile si hotiile lor. Noi suntem cei care ne lasam manipulati de ei. De ce platim noi fara a avea vreo vina datoriile facute si furate de toti hotii mana in mana cu hotii din politica????????
6
0
si asta este un liberal marca Base.
0
1
Trebuie investit in puscari de lux, ei nu suporta detentia.
2
0
Ne facem de rusine si in Parlamentul european ! nu putem sa mai avem incredere in cei alesi !
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212