REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Doi foști șefi la companii din Constanța, propuși la conducerea Transelectrica

Doi foști șefi la companii din Constanța, propuși la conducerea Transelectrica

Replica API 12 noiembrie 2019 | 00:00 450

Liberalii schimbă garda

Liberalii schimbă garda

La doar două zile după ce a devenit acționar majoritar al Transelectrica, Secretariatul General al Guvernului (SGG) a început operațiunea de numire a unor membri PNL sau persoane apropiate partidului pe funcții de conducere a companiei, informează Hotnews. Două dintre acestea au legături puternice la Constanța, unde au deținut funcții importante.

Secretarul General al Guvernului, Antonel Tănase, a trimis către Transelectrica o listă cu 7 persoane pe care le propune în funcția de membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere, în condițiile în care mandatele actuale expiră pe 29 noiembrie. În acest sens a trimis încă din 8 noiembrie o adresă către Transelectrica, solicitând completarea ordinii de zi a următoarei AGA, convocată pentru 26/27 noiembrie. Solicitarea a fost făcută la doar două zile după ce SGG a devenit acționar. Reamintim că în urma reorganizării Guvernului, Transelectrica și Transgaz au fost transferate de la Ministerul Economiei la SGG.

Membri PNL din tot Bucureștiul

Printre cele 7 propuneri se află și membri PNL, de la aproape toate filialele PNL București, cel mai cunoscut fiind Sebastian Burduja. Acesta este șeful PNL Sector 1. A condus Partidul Acțiunea Civică a Tinerilor (PACT), care în martie 2019 a fuzionat cu PNL. Este fiul bancherului Marinel Burduja, fost vicepresedinte Bancorex. O altă propunere este Jean Badea, prezentat de SGG ca informatician. Este secretarul general PNL Sector 2. Altă persoană propusă este Jean Valentin Comănescu, consilier local PNL Sector 4. Este prezentat ca economist. De la PNL Sector 5 este propus Oleg Burlacu, prezentat ca avocat.

De la eolienele din Constanța, la Transelectrica

Alte două propuneri sunt Luiza Popescu, inginer, și Adrian Goicea, economist. Potrivit surselor HotNews.ro, Goicea ar fi susținut de PNL Sector 3 și ar urma să fie și președintele Consiliului de Supraveghere. Adrian Goicea a fost între 2009 și 2014 managerul Iberdrola Renewables România, companie care operează parcul eolian din comuna constănțeană Mihai Viteazu.

Fosta administratoră ACROPO ar putea fi incompatibilă

O a șaptea propunere este Manuela Petronela Stan-Olteanu, care ar fi incompatibilă dacă își va păstra actuala funcție. Aceasta este și președintele Romgaz, care nu este doar producător de gaze, ci și de energie electrică. Potrivit normelor europene, o persoană care lucrează pentru un producător de energie nu poate lucra și pentru un transportator în domeniu, mai ales pe funcții de conducere. Pe același principiu, Transelectrica și Transgaz nu pot sta sub acceași umbrelă cu producătorii și acesta este și motivul pentru care au fost mutate de la Economie la SGG, în urma reorganizării Guvernului. Aceasta în condițiile în care Ministerul econmiei a fuzionat cu energia, preluând în subordine și companiile din domeniu. Manuela Petronela Stan-Olteanu a fost în guvernarea PSD administrator al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO). Înființată în aprilie 2017, ACROPO are sediul în Constanța și a fost marcată de-a lungul timpului de mai multe scandaluri referitoare la numirile controversate de șefi. Manuela Petronela Stan Olteanu este, de asemenea, și consilier personal al Secretarului General al Guvernului.

Cine este noul secretar general al Guvernului

Noul Secretar General al Guvernului este Antonel Tănase (47 ani). Acesta este liderul PNL Sector 3, un apropiat al lui Ludovic Orban. Tănase a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, în perioada aprilie 2007- ianuarie 2008 când ministru era Ludovic Orban, și în perioada mai-decembrie 2012. Potrivit Pressone, firmele de contabilitate ale lui Antonel Tănase au avut mai multe contracte încheiate cu instituții de stat.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pleaca niste capuse si vin alte capuse! Acesti nimnea nici nu visau inainte de '89 sa ajunga boieri, stapani de sclavi si salarii uriase! Participa la cate o sedinta,din care nu inteleg nimic, doar ca sunt numiti politic si trebuie sa fie prezenti ca sa nu fure altii mai mult decat partidul lor si sunt platiti cu mii de euro.
2
0
Votati fraierilor ca dupa aia noi stim ce avem de facut
2
0
Corect !_Noi raminem tot ca PROSTII !
6
0
acum noi suntem la butoane
5
0
e doar inceputul, sa vedem undesi vor gasi sa munceasca acum, poate ies si niste dosare
7
1
e normal sa schimbe psd-iste cu capusele pnl-iste? de ce nu citesti articolul inainte da a posta? asa si votezi dupa poze si injurii citite pe fbk ca mai toti sutinatorii lui joanus deaia injura el psd-ul mereu pentru ca stie ca tara e plina de prosti ca tine care pun botul!!!
6
3
Emil stai jos. Este absolut normal sa goleasca sistemul bugetar de toate capusele psd infiltrare de 10 ani in aparatul de stat. Ce ati vrea sa i lase in continuare nepoti,mame si cumetri. Bv tot asa afara cu toate capusele
6
4
Nu spouneau ei ca nu vor schimba pe nimeni?Primul lucru asta au facut sa isi puna pilele si amantele pe functii, si mai acuzau PSD-ul.Mie sila de voi.Prosti sunt aceia care va voteaza, prosti si imbecili.Nu vad cat RAU face PNL-ul.Africa ne vom chema.
8
7
Pleaca ai nostri, vin ai nostri. Noi ramanem tot ca ....
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614