REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Doi fraţi din Ovidiu, PERICOL PUBLIC, iar sora fuge cu iubitul la 15 ani! Totul din vina părinţilor cărora li se… rupe!

Doi fraţi din Ovidiu, PERICOL PUBLIC, iar sora fuge cu iubitul la 15 ani! Totul din vina părinţilor cărora li se… rupe!

Replica API 7 aprilie 2017 | 08:18 506

Asta-i România

Asta-i România

Ramona Bianca Bălaşa

Doi minori din Ovidiu au ajuns la nivel de "pericol public" la doar 11, respectiv 13 ani! De ce? Pentru că părinții nu au dat nici doi bani pe faptul că au o responsabilitate legată de asigurarea traiului celor doi. I-au lăsat de izbeliște, au fost luați de o bunică și așa au ajuns cu dosar penal încă de la această vârstă! Nici sora lor nu se află într-o situație mai bună, ea fiind dată dispărută în 2016. Fugise cu… iubitul!

Urmare a cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de furt și distrugere, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Lumina, i-au identificat pe Ioan Viorel B., în vârstă de 11 ani și Cristian Sorin B., în vârstă de 13 ani, din orașul Ovidiu – județul Constanța, bănuiți de comiterea faptelor. Astfel, la data de 2.04.2017, cei doi minori ar fi distrus 120 de ochiuri de geam de la o societate comercială din localitatea Lumina – județul Constanța, de unde ulterior ar fi sustras o cameră de supraveghere video. Polițiștii au recuperat camera de supraveghere și au predate-o părții vătămate. În cauză polițiștii au întocmit dosar penal.

"Povestea" de viață a celor doi frați nu este una tocmai fericită. În februarie 2013, după ce fuseseră lăsați deja de izbeliște de o bună bucată de timp, copii ajungeau în plasament la bunica maternă. "Dispune instituirea măsurii de plasament la bunica maternă S. Violeta , născută la data de 18.01.1947 în localitatea Sibioara , judeţ Constanţa, domiciliată în Oraş Ovidiu, strada Cişmelei, şi fără forme legale în comuna Lumina , strada Narciselor, a minorilor: Ioan –Viorel B., născut la data de 8.06.2006 în oraş Ovidiu , judeţ Constanţa, fiul lui B. Ioan şi B. Nuţica, Cristian Sorin B., născut la data de 24.12.2004 în oraş Ovidiu, judeţ Constanţa, Ramona Bianca B., născută la data de 19.06.2001 în oraş Ovidiu. Dispune exercitarea drepturilor părinteşti privind persoana minorilor şi bunurile minorilor de Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Dispune ca bunica maternă S. Violeta să beneficieze de alocaţia lunară de plasament cuvenită minorilor ", potrivit minutei judecătorești din cadrul Tribunalului Constanța.

Sora lor a FUGIT cu iubitul! În clasa a IV-a la 15 ani!

Așa cum bine se poate observa, cei doi băieți, care nu sunt la prima abatere cu iz penal, au și o soră, Ramona Bianca, acum în vârstă de 16 ani, dar și un alt frate, major. Cel mai mare dintre ei, Robert, în aprilie 2016, postase un mesaj pe Facebook: "Sâmbătă dimineața, la 9.30, a plecat cu fratele mai mic la Căminul Cultural, la repetiții. Făcea parte dintr-un cor. A dispărut de lângă fratele meu. A plecat ea sau a luat-o prietenul ei", a declarat el atunci pentru "Replica".

Se pare că fata era implicată într-o relație cu un bărbat mult mai mare decât ea, iar rudele nu excludeau posibilitatea ca minora să fi plecat cu el ori, însuși iubitul s-o fi forțat-o să plece cu el. Ramona era, anul trecut, elevă în clasa a IV-a a Școlii nr. 1 Ion Podaru din Ovidiu, deși, la vârsta ei, ar fi trebuit să fie în clasa a VIII-a ori a IX-a. „A fost dată foarte târziu la școală. Au fost probleme, părinții au divorțat, ea a rămas în grija bunicii din partea mamei, la fel și frații mai mici. Nu a fost dată la timp la școală, a fost o problemă cu actele“, a lămurit fratele mai mare. Tatăl lor este în Ungaria. Părinții au divorțat în 2013.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la 15 ani parae ca mitraliera ...
0
0
copii au dreptul la libertate , hormonii colcaie in ei , este modelul american
0
2
Ce limbaj de presa! Se vrea a fi un argou? Ce li se "rupe" parintilor?
13
0
Copiii nu au nicio vina...ci parintii pt ca i-au lasat de izbeliste,daca i-ar fi educat,probabil ca nimic din toate astea nu s-ar fi intamplat...
9
1
Adunatura de tigani
6
2
Lepre needucate
7
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272