REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.6° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Doi romi din Constanța, 'capii' unei tabere amplasată într-un oraș din Franța, EXPLOATAU minori: îi trimiteau la FURAT

Doi romi din Constanța, 'capii' unei tabere amplasată într-un oraș din Franța, EXPLOATAU minori: îi trimiteau la FURAT

Replica API 24 august 2019 | 00:00 310

În urmă cu peste cinci ani, doi frați din Constanța au decis să părăsească orașul de la malul mării pentru a se stabili în Franța. Însă nu vă imaginați că aceștia munceau pe rupte pentru a supraviețui, ci exploatau copii pe care-i obligau să fure în beneficiul lor. Unul dintre ei nu a mai rezistat și i-a reclamat autorităților din orașul Asnieres sur Seine. În acest oraș, indivizii erau ”capii” unei tabere de romi. Somna B. a fost condamnată la 5 ani cu executare în Franța, procesul judecându-se în lipsa acesteia. După condmnare, autoritățile franceze au cerut statului român punerea în executare a mandatului european de arestare emis împotriva infractoarei, pentru săvârșirea infracțiunilor mai sus menționate.

O femeie din Constanța urmează să fie extrădată în Franța pentru a executa o pedeapsă de 5 ani de închisoare după ce a exploatat, împreună cu fratele ei, minori pe care-i obliga să fure din locuințe, bunurile fiind vândute, ulterior, de cei doi. Sătul de infracțiunile pe care era obligat să le comită, unul dintre copii a denunțat-o pe femeie. Autoritățile franceze au reținut că femeia și fratele ei ar fi făcut parte dintr-un grup infracțional organizat, l-ar fi forțat pe copil să comită furturi din buzunare, din genți și din locuințe. Cercetările autorităților judiciare franceze au stabilit că grupul infracțional organizat era localizat într-o tabără constituită într-un depozit din localitatea Asnieres sur Seine - Franța, pe care fratele femeii o conducea împreună cu aceasta care, așa cum a rezultat din interceptările telefonice, împreună cu ceilalți membrii ai grupului organizat, ținea legătura cu minorii din tabără, pe care îi trimiteau să cerșească și să fure diferite bunuri, în special telefoane mobile, pe care conducătorii grupului le vindeau ulterior. Femeia a fost judecată în lipsă, fiind condamnată la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de provocare directă a unui minor să comită în mod uzual infracțiuni sau delicte, tăinuire de bunuri provenite din furt în formă agravantă de două circumstanțe și participare la grup infracțional în vederea pregătirii unui delict. Individa a fost condamnată de Curtea de Apel Villeneuve la Garenne din Franța în 2017.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constana s-a înregistrat dosarul referito la semnalarea autorităților judiciare din Franța , privind punerea în executare a mandatului european de arestare emis împotriva femeii. Pe 21 august, femeia a fost depistată de către lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, care au condus-o la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, pentru a fi prezentată procurorului, în baza semnalării emise de autoritățile judiciare din Franța. Cu această ocazie, femeia a fost audiată în prezența apărătorului din oficiu, prilej cu care nu și-a exprimat acordul pentru a fi predată autorităților judiciare din Franța. I s-au adus la cunoștință, faptele și infracțiunile de care este acuzată de autoritățile judiciare din Franța și că pe numele său a fost emis mandatul de arestare european, că va fi audiată și va fi prezentată în fața Curții de Apel Constanța, în vederea solicitării de luare a măsurii arestării preventive, pentru punerea în executare a acestui mandat european de arestare. Femeia a fost reșinută 24 de ore, începând cu 21 august și până joi, 22 august 2019, ora 12:45. Prezentă în fața instanței, la termenul de judecată ce a avut loc joi, 22 august, a revenit asupra poziției sale procesuale exprimate în fața procurorului, declarând că este de acord cu predarea către autoritățile judiciare franceze, în vederea executării pedepsei de 5 ani închisoare ce i-a fost aplicată prin Hotărârea din 07.11.2017.

Statul francez i-a garantat posibilitatea rejudecării dosarului soluționat în lipsă

Deși procedura de judecată în fața autorităților judiciare franceze s-a desfășurat în lipsa persoanei solicitate, Curtea de Apel Constanța a constat că această împrejurare nu poate justifica refuzul de executare a mandatului european de arestare din partea autorităților judiciare române, întrucât în cuprinsul mandatului european de arestare se face precizarea că persoanei condamnate i se va înmâna personal acea hotărâre și i se va aduce la cunoștință că aceasta este supusă, într-un termen determinat, unei căi de atac, ocazie cu care instanța competentă va putea verifica hotărârea atacată inclusiv pe baza unor probe noi, iar, în urma soluționării căii de atac, la judecarea căreia poate participa personal, hotărârea de condamnare poate fi desființată. Fapt pentru care Curtea de Apel Constanța a admis joi, 22 august, cererea de executare a mandatului european de arestare emis la data de 24.09.2018 pe numele femeii.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai la sendivis neamule
0
0
da stim cine esti Jon, in Piata Chiliei ai interzis magarule, poti sa ragi ca un magar cat vrei iho iho iho
0
0
Am fwtwt o pe sorsa lu bekir in cwr bekire te sstept cand vrei in tomis nord sa te violez
2
0
Auzi la ea si-a pus nume indian Somna ..ce nenorociti de tigani ..Siberia si korea de nor va asteapta ..
6
0
Pentru Marin de mai jos esti un prostalau si un dobitoc frustrat impotent, vezi ca te inseala nevasta-ta cu vecinii incornoratule.
3
1
bai animal prost , sa dea boala-n voi de inaripate proaste , si ma-ta e mai proasta decat tine ca a putut caca un astfel de patruped. Iti duci sora la produs si te dai mafiot ?! uita-te te rog in oglinda sa vezi cum arata un om ratat. cum mortii matii de cacat nu iti e rusine sa vorbesticand stati tot neamul in 2 camere si baie faceti cand mai iesiti la plaja. Sa va luam in baltag halatele alea de needucati. cea mai proasta natie de tigani sunteti. respect pentru tiganii care stiu o meserie si sunt romani.
14
1
Noi conducem toata mafia din Romania , in Constanta am facut legea dintotdeauna, hai latrati javrelor postace ha ha ha
4
10
Popor de idoti
4
3
moarte tiganilor !!!
12
1
Serialul de CACAT Las fierbinti este o muie data prostiilor care il urmaresc Mai bine decat sa viziobex acest stift de serial basit si rasuflat mai bine citesc o carte.Care este esenta ?.O pula in gura fraierilor
10
4
Nu ma ariciule Las Fierbinti este realitatea cruda din zilele noastre care se petrece in zona rurala
8
6
Chiar acum si au dat seama ?fenomenul exista de cel putin 16 20 de ani la nivel European,e plin si acum in zona unde locuiesc de ei,la cersit,pusi strategic la colt de intersectie,pe la intrari de mall,pe zonele pt biciclete,gari,statii importante de tramvai,am in trebat un localnic despre ei a zis ca sunt zi de zi si ca fac bani multi de la 2 euro in sus de om,i am intrebat de ce nu cheama politia?Vine le identifica nationalitatea apoi ii lasa in pace,nu e lege care sa interzica cuiva sa stea pe jos undeva oriunde cum vrea el cu sau fara pahar de cafea
2
0
asa e si multi Romani deao nostrii se baga in bandele de tigani din strainatate la furat si dat in cap bine ca sunt plecati
5
2
Orlando are dreptate, intre rom si roman nu prea mai sunt diferente, romanii au fost integrati in cultura roma. Las Fierbinti e serialul preferat al romanilor tiganizati.
20
4
Dar si noi e suflete de oameni si trebe sa manca si gura noastra. Lasati in pace la noi.
6
3
Din pacate tot mai multi etnici romani devin identici ca structura educationala si comportamentala cu tiganii.In loc ca tganii sa fie integrati civilizatiei,se produce o masiva tiganizare a majoritatii. In plus,comportamentele de tip interlop se vad si la oameni cu functii mari in institutiile tarii. Exista un discomfort permanent sa traiesti cu posibilitatea de a fi atacat,abuzat de raufacatori cu sau fara uniforme,cu sau fara functii in stat,nu mai stii cine e de partea omului cinstit si normal.
14
1
Sa numere ,sa scrie si sa munceasca nu stiu dar la sefi de infractiuni nu-i intrece nimeni.Deportati in jungla sa exploateze animalele salbatice si necivilizate ca ei
18
0
Subt tigani de etnie indiana cu cetatenie romana
18
0
Nu sunt tigani ci cetateni romani de etnie roma
2
19
Villon atansion bre roman rrom Roma
0
4
Aceleasi ciori borate turcesti si tataresti....nicio zi fara innaripate....de ar pleca toti din Romania
28
1
Si ca ei foarte multi tigani . Sunt ambasadorii sclaviei si furtului . Este felul lor de a fi.
24
0
Asa fac ei banii din astea.....
9
0
Cette bohemienne s appelle Bancuta Somna
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389