REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Donald Trump anunță că încheie relațiile cu OMS și că va retrage Hong Kongului statutul comercial privilegiat

Donald Trump anunță că încheie relațiile cu OMS și că va retrage Hong Kongului statutul comercial privilegiat

Replica API 29 mai 2020 | 00:00 1707

Donald Trump a anunțat vineri că Statele Unite „își încheie” relația cu Organizația Mondială a Sănătății și că începe procedurile pentru retragerea unui statut comercial preferat de care se bucura Hong Kongul în relațiile cu Statele Unite.

Donald Trump

Ambele demersuri se doresc a fi o ofensivă împotriva Chinei. Justificându-și decizia cu privire la OMS, șeful Casei Albe a spus că SUA preferă să redirecționeze fondurile către alte organizații. Trump a acuzat în repetate rânduri OMS că este subordonată Chinei și că din această cauză nu a fost suficient de fermă în pandemie. „Lumea are nevoie de răspunsuri de la China în privința coronavirusului. Trebuie să avem transparență”, a spus șeful Casei Albe, scrie digi24.ro.

Pe de altă parte, revocarea statutului special comercial de care se bucura Hong Kongul este un răspuns la noua lege din domeniul securității dată de Beijing, o lege criticată, pentru că va înăbuși protestele și acțiunile opoziției în Hong Kong, un teritoriu care se bucura de un statut aparte, chiar dacă este sub suveranitate chineză. De asemenea, Trump a sugerat că ar putea fi impuse sancțiuni unor oficiali guvernamentali din Hong Kong, denunțând o preluare brutală a puterii de către Beijing.

Aceste anunțuri au fost făcute în ceea ce trebuia să fie o conferință de presă a lui Donald Trump, care s-a transformat însă într-o declarație de presă, președintele nemairăspunzând altor întrebări din partea presei, deși interesul maxim în Statele Unite este generat de evenimentele de la Minneapolis și de „cearta” sa cu Twitter.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum au predat Vietnamul, Coreea de Nord, Egiptul, Libia,Afganistanul,Irakul,Africa, asa vor preda si Hong Kong.Pacat de oamenii aia. Cine crede in protectia Americii mare teapa ia. Nu le pasa de altii.Chestia cu democratia, libertatile,drepturile sint frectii pentru fraieri.
2
1
Sa nu crezi niciodata ca U.S.A.este la mana unui presedinte american,pentru ca tara asta este cea mai mare putere economica din lume,Trump pare el cateodata un dictator dar el are informati sigure,a fost odata cand si U.E.au criticat o decizie a U.S.A.pe motive economice si atunci Trump a venit cu un raport oficial al schimburilor comerciale U.S.A.--U.E.din care reiesea ca America cumpara mult mai mult ca valoare din U.E decat U.E. din U.S.A.si i-a linistit pe europeni,tot asa si prosti de chinezi,ei cred ca au destula putere sa se ia la tranta cu Americani.
4
1
am vazut la manifestarile din sua cum sunt batuti manifestantii de catre politisti, cerem ministrului de externe si ambasadorului roman sa-i atraga atentia lui trump ca incalca democratia asa cum a facut si ei cand jandarmii le-au tras-o pe 10 august la golaniii nostri!
2
2
la ce are Trump curaj sa faca, acum Obama pare un mascarici
6
0
S-a trezit cineva. Pana acum toti au tacut malc si au inchis ochii la abuzurile la care sunt supusi muncitorii chinezi de partidul comunist si de conducatorul suprem, la minciunile lor, la furtul de proprietate intelectuala devenit politica de stat, la calcarea in picioare a drepturilor omului, la poluarea ingrozitoare generata de miile de fabrici chinezesti, care aveau rolul sa produca bunuri ieftine pentru occident. Uite ca a venit si nota de plata. Bine ca Trump mai tine steagul sus, in Europa Angela e in pozitia ei preferata, in genunchi, iar monta al nostru abia asteapta si el sa o suga
10
3
Bravo Trump, poate intr-un final va reusi sa invinga sistemul mafiot soros-leftardo-democrat care a acaparat intreaga America si Europa de Vest.
15
2
asta se crede la un reality show...
1
14
Un erou!Cum sa le dai bani comunistilor?Bravo Donald Trump!
18
3
Un clovn care conduce Ametica si caruia nu i pasa de coloniile lor, gen Romania. Dar romanii adora sa stra la cozi la vize sa fie cool, ca suntem o natie de cretini
11
17

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212