REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

După ce i-a spart casa, Ailenei este executat de cel mai bogat om din Alba!

După ce i-a spart casa, Ailenei este executat de cel mai bogat om din Alba!

Mirela PASCAL 23 noiembrie 2022 | 00:00 3434

În vara acestui an, patru persoane au fost condamnate la ani grei de închisoare, după ce au dat o spargere în casa celui mai bogat om din Alba. Este vorba despre Elisiu Goța, considerat ”regele pavelelor”, a cărui avere este estimată la 28 de milioane de euro. În 2015, mai mulți indivizi mascați, printre care și Mihai Ailenei, din Constanța, i-au spart casa, de unde au furat în jur de 600.000 de lei. În iulie a.c., aceștia au fost condamnați și obligați la plata daunelor morale. Ailenei a primit 3 ani și 10 luni cu executare, iar imobilul său din Tomis Plus a fost scos la vânzare, pentru ca afaceristul păgubit să poată primi daunele stabilite de instanță.

Elisiu Goța

În urmă cu câțiva ani, mai multe persoane, printre care și Mihai Ailenei, au pus la cale un plan pentru a da atacatul în casa celui mai bogat om din Alba. Este vorba despre afaceristul Elisiu Goța, supranumit ”regele pavelelor”. Jaful din locuinţa acestuia a avut loc în ianuarie 2015. La acea dată, Ailenei, împreună cu alți complici, mascați, au sustras bani, bunuri şi bijuterii în valoare de aproximativ 600.000 de lei. După circa şase luni, poliţiştii din Alba au reuşit să prindă cinci persoane suspectate în infracţiunile ce au avut loc în legătură cu furtul din casa familiei Goţa. În iulie 2016, oamenii legii au efectuat opt percheziţii în Alba, Sibiu şi Constanţa la domiciliile persoanelor vizate de anchetă, fiind indisponibilizate cinci autoturisme, suma de 500 euro şi 5.000 lei, două arme cu muniţia aferentă (ambele neletale şi deţinute ilegal), un imobil, aparatură electrică şi electrocasnică. Imobilul este situat în Constanța, în cartierul Tomis Plus, și aparține lui Mihai Ailenei.

unul dintre infractori

După ce a fost condamnat definitiv și obligat să plătească daune morale, imobilul, cu tot cu parcare, a fost scos la licitație de un executor judecătoresc, în vederea vânzării pentru ca, mai apoi, regele pavelelor să recupereze prejudiciul moral. Licitația a fost stabilită pentru miercuri, 23 noiembrie. Prețul de pornire este de 87.000 de euro.

Blocul unde este situat apartamentul scos la licitație

Cine sunt hoții!

Au fost judecaţi la Alba inculpaţii Filip Ion (Sibiu), Hârceagă Dumitru (Sebeş), Radu Cristian (Sebeş) şi Ailenei Mihai (Constanţa), fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, instigare la uz de fals, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Filip Ioan a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani. Radu Cristian a primit 2 ani şi 8 luni, tot cu suspendare sub supraveghere pe un termen de trei ani. Hârceagă Dumitru a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 7 ani şi 5 luni de închisoare, în acest dosar el primind 4 ani şi 9 luni după gratii. Ailenei Mihai, cel de-al patrulea bărbat implicat, a primit 3 ani şi 10 luni, tot în regim de detenţie. Curtea de Apel a redus cuantumul daunelor materiale la care inculpații au fost obligați în solidar către părțile civile de la suma de 462.800 lei, la suma de 128.500 lei și 32.000 euro (sau contravaloarea în lei la data plăţii).

Mascați, în casa ”Regelui pavajelor”

Jaful din locuinţa acestuia a avut loc în ianuarie 2015. Persoane mascate au sustras bani, bunuri şi bijuterii în valoare de circa 600.000 de lei, suma vehiculată la acel moment.

vila lui Goța

Ulterior, sumele de bani ar fi fost folosite de către persoanele bănuite de comiterea furturilor, pentru achiziţionarea unor imobile şi autovehicule, fie în nume propriu, fie prin persoane interpuse, iar pentru înmatricularea autovehiculelor, ar fi fost folosite documente false.După circa şase luni, poliţiştii din Alba au reuşit să prindă cinci persoane suspectate în infracţiunile ce au avut loc în legătură cu furtul din casa familiei Goţa. În iulie 2016, oamenii legii au efectuat opt percheziţii în Alba, Sibiu şi Constanţa la domiciliile persoanelor vizate de anchetă. Cu ocazia percheziţiilor au fost indisponibilizate în vederea dispunerii ulterioare a unor măsuri asiguratorii, următoarele bunuri şi valori: cinci autoturisme, suma de 500 euro şi 5.000 lei, două arme cu muniţia aferentă (ambele neletale şi deţinute ilegal), un imobil, aparatură electrică şi electrocasnică.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tot un hot, verificati cum a ajuns milionar!
0
0
Hoti care au furat de la alt hot cu staif si relatii politice la virf
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272