REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

După ce operatorii și-au demolat beach bar-urile, începe licitația pentru sectoarele de plajă

După ce operatorii și-au demolat beach bar-urile, începe licitația pentru sectoarele de plajă

Ana Maria LIPAN 24 martie 2023 | 00:00 3557

După ce operatorii s-au văzut nevoiți să elibereze suprafețele ale căror contracte de închirieri s-au încheiat și să își demoleze beach bar-urile, chiar înainte de a obține autorizațiile de desființare a construcțiilor deja existente, iată că a fost lansată și licitația. Asta în ciuda împotrivirii operatorilor economici de pe litoral. Procedura va avea loc conform prevederilor cuprinse în Ordonanța de Urgență numărul 8, emisă anul acesta. În ciuda nemulțumirilor și solicitărilor investitorilor din turism, cele 126 de loturi puse la bătaie vor putea fi închiriate doar până la data de 30 septembrie 2024.

Dupa ce operatorii si-au demolat beach bar-urile, incepe licitatia pentru sectoarele de plaja
Anul acesta a fost marcat de tensiunile între autoritățile responsabile cu managementul și administrarea plajelor și operatorii comerciali de pe litoral, care și-au exprimat în nenumărate rânduri nemulțumirea față de procedura de închiriere a sectoarelor de plajă al căror contracte s-au încheiat în 2022. În ciuda numeroaselor intervenții ale acestora și a sesizărilor transmise, se pare totuși că licitația a fost lansată joi, 23 martie a.c.

Dupa ce operatorii si-au demolat beach bar-urile, incepe licitatia pentru sectoarele de plaja
Obiectul licitației sunt cele 126 de sectoare de plajă, ce vor putea fi închiriate până pe 30 septembrie 2024. Aceasta este organizată în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență numărul 8, document ce a provocat neliniștea operatorilor comerciali de pe litoral, ce și-au exprimat deja dezaprobarea față de numeroase aspect ale acesteia. Unul dintre principalul argument adus de către operatori împotriva procedurii a fost legat de perioada scurtă de închiriere.

Potrivit acestora, durata contractului este insuficientă pentru obținerea documentelor de urbanism necesare amenajării zonei, cât și pentru formularea unui plan de investiți.

Dupa ce operatorii si-au demolat beach bar-urile, incepe licitatia pentru sectoarele de plaja
Data limită de depunere a ofertelor este 03.04.2023, ora 12,00. Conform OUG, un metru pătrat de plajă va fi închiriat cu un preț care pleacă de la 1,22 lei/lunar. Tarif plajă categoria I cu funcția recreere/divertisment - 1,22 lei mp pe lună; tarif plajă categoria I cu funcția sportivă - 0,24 lei mp/lună; tarif plajă categoria a II –a cu funcția recreere/divertisment - 0,91 lei mp/lună; tarif plajă categoria a-II-a cu funcția sportivă - 0,18 lei mp/lună. Tariful de plajă pentru categoria a III-a cu funcția recreere/divertisment este de 0,61 lei mp lună; pentru categoria a-III-a cu funcția sportivă - 0,12 lei mp/lună; pentru agrement nautic fără motor categoria I - 13,96 lei mp/lună; agrement nautic cu motor categoria I - 33,38 le /mp/lună; tarif agrement nautic fără motor categoria a II-a - 8,50 lei mp/lună.

Ministerul Mediului vrea ca procedura de închiriere să fie finalizată cât mai curând, iar plajele predate operatorilor privați până la 1 mai 2023. Rămâne de văzut dacă licitația se va desfășura în mod optim sau dacă vom începe acest sezon estival pe piciorul greșit.

Dupa ce operatorii si-au demolat beach bar-urile, incepe licitatia pentru sectoarele de plaja

Operatorii și-au demolat beach bar-urile de pe plajă

 Pentru a putea participa totuși la licitație, unii operatori au început demolările, chiar în lipsa autorizațiilor de desființare, alegând astfel să suporte repercursiunile încălcării normelor în vigoare pentru a se asigura că nu pierd investiția. 

Operatorii comerciali doresc, de asemenea, o prelungire a perioadei de închiriere, susținând că cea actuală afectează investitorii din zonă, cărora le este dificil să formuleze un plan de durată. Precizăm că, în acest moment, 200 de contracte au încetat, acestea ajungând la termen, iar în același timp, o serie de lucrări privind combaterea eroziunii costiere au fost finalizate sau se află în curs de finalizare, drept urmare loturile au suferit modificări, prin cuprinderea acestor suprafețe noi.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vrem plaje fără șezlonguri , umbrele și beach baruri !!! vrem ca consiliul local să preia plajele și să le administreze cum era odată ,doar hotelierii să aibă drept de amenajare a segmentelor de plajă aferente hotelurilor din proximitatea plajei , plaja să fie strict și gratuit pt turiștii cazați la ei , restul plajelor să fie libere , primăria să le administreze cu toalete , dușuri, coșuri de gunoi , zone de închiriat șezlonguri și umbrele . STOP MAFIEI PLAJELOR ! STOP AȘA ZISILOR "OPERATORI DE PLAJE" STOP JEFUIRII TURIȘTILOR CU PREȚURILE PROHIBITIVE A ȘEZLONGURILOR !
3
0
ABRUDAN, esti sigur ca vrei spaga?
2
0
Ba meșterilor, cine mai face instalații de apă si construieste daca voi va certati pe o bucata de nisip? E destul in Sahara si pentru toti. Voi vreti sa aduceți de acolo sau ce? Ca nu inteleg. Putin respect pentru doamna Ana Maria si familia ei va rog
1
0
Unde a fost lansată mamaie? De ce nu fac public totul leprele de carton?! Bombardieri si cheasda mutilata sa aveți clienți gunoaielor?! Orice om normal la cap se duce impușcat cat mai departe de viermusii pesedistii care au devorat hoitul Rumelia gipso-pesedista in egala măsură! Mweewqe din Congo sa va dau de la toți Bigării
4
1
Pai daca nu s-ar fi licitat plajele ar trebui ca Apele Romane sa incheie direct contract pentru ridicare deseuri ,tot ei ar fi angajat bugetari sa administreze plajele si sa le mentina curate ,să le doteze cu ce trebuie si probabil ca tarifele pentru inchirat sezlonguri ar fi fost mai mici
1
3
Copii mei , nu uitati sa imi aduceti spaga pana pe 3 aprilie
5
0
Vad ca fratii Picu din dreptul IJP CT. si cei de la plaja Modern nu se supun.Ei sunt mai presus de lege? Au pile ?
8
0
Ptr mihai deșteptul satului, pai ce să cauți mă tu pe plaja? Ești cu vacile la păscut și te plictisești. Scrii comentarii pe net? Pai tu la vară ești la păzit de pepeni. Ai gunoi pleci cu el. Sau vii cu mămică după tine să îți adune mizeriile lăsate de tine.
4
6
Savane de oi makedonesti, atar ii duce capul pe oierii de la Baia, stăpânii Constantei
11
2
Bă Titi prosop ,cine o sa strigă gunoaiele și semințele, cutiile de bere după tine,dacă nu se închiriază și au obligația sa țină curat? Ia zi deșteptăciune?
4
12
Bă Titi prosop ,cine o sa strigă gunoaiele și semințele, cutiile de bere după tine,dacă nu se închiriază și au obligația sa țină curat? Ia zi deșteptăciune?
2
10
Fara sezlonguri, fara umbrelute in malul apei. Fara plaje inchiriate, vrem natura. Nu mai cumparati bautura de la beach baruri, nu mai dati banii pe sejlonguri si nu o sa se mai bata nimeni sa inchirieze plajele in 2 ani.
16
0
Plajele libere Natura liberă Incepe marea tiganeală cu mizerii muzică la maxim pe plajă Șezlonguri langă apă NISTE FOAMEA DE VARĂ inchiriază plaja care nu e a lor Incă o hoție marcă r*mânească Japcă pe turiști Nu vor să ia exemplu din lumea civilizată Grecia Italia Spania Franța etc plaje libere fară licitatii si alte mizerii pe plajă
20
0
Care beach bar-uri...erau doar niste sandramale...adaposturi de oi...
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102