REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12.3° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Durerile de spate, în timp de pandemie: la cine putem apela

Durerile de spate, în timp de pandemie: la cine putem apela

Replica API 9 aprilie 2020 | 00:00 1531

Durerile de spate sunt una dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic şi una dintre afecţiunile importante ale coloanei.

Este recomandat să consultaţi medicul de familie dacă durerea este persistentă şi puternică, nu se îmbunătăţeşte cu repaus, ajunge la unul sau ambele picioare, mai ales în cazul în care durerea se extinde sub genunchi, provoacă slăbiciune, amorţeală sau furnicături la unul sau la ambele picioare, este însoţită de o pierdere în greutate inexplicabilă.

Odată cu intrarea României în starea de urgență, foarte mulți români s-au întrebat ce variante are avea în caz că ar avea probleme sau dureri de spate, ținând cont că multe dintre Ordonanțele Militare afectează spitalele dar și clinicile.

Ce a semnat Arafat

Conform unui ordin semnat de secretarul de stat Raed Arafat în data de 7 aprilie: ”Pe toată durata stării de urgență, sunt suspendate internările pentru intervenții chirurgicale, alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate din toate unitățile sanitare cu paturi publice și private, precum și consultații și tratamente care pot fi programate sau sunt programabile în toate structuriile ambulatorii, atât publice cât și private”.

Nimeni nu refuză pacienți

Totuși, dispozițiile din acest ordin nu trebuie să descurajeze pe cei care ar putea avea probleme cu spatele sau de orice altă natură. Conform reprezentanților unității spitalicești de la malul mării, persoanele au două variante:”Dacă persoana are dureri insuportabile, trebuie să se prezinte la urgență, pentru că poate să aibă o hernie de disc sau ceva mai grav, și dacă în urma investigațiilor este cu adevărat o urgență va fi internat și eventual operat. Dacă în urma investigațiilor de specialitate se va dovedi că nu este o urgență, va primi tratament. Nimeni nu refuză pacienți. Oricine se poate duce mai întâi la medicul de familie, și de acolo poate veni la spital dacă este nevoie. Primul pas trebuie să fie medicul de familie.”

Consultații online

O altă metodă pentru cei care au dureri de spate sunt și clinicile private care, cu toate că și-au închis porțile, acordă consultații online prin care specialiștii pot să ofere sfaturi sau chiar metode pentru calmarea durerii.

Dacă durerile nu sunt foarte mari se poate apela și la un fizioterapeut, care se poate deplasa la domiciliul celui cu probleme.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A ORDONAT ca nimeni sa nu se mai ocupe decat de COVID. Pai, arab nespalat, spui ca ai facut medicina - doar asta stii ca boala?
3
1
Draga Mili m-ai facut sa rad! In catea vorbe ai spus crudul adevar! Ciocu mic! Toata lumea moare de covid? De ce o fi important sa fie numarul cat mai mare?
0
0
Pe timp de pandemie nu ne doare nimic nu avem nimic. Putem avea doar coronavirus. Ciocu mic dragi pacienti.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212