REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

„Educație pentru sănătate” la Colegiul de Arte „Regina Maria”

„Educație pentru sănătate” la Colegiul de Arte „Regina Maria”

Replica API 8 iunie 2019 | 04:47 527

Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Județean Constanța și Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța organizează faza națională a concursului ,,Educație pentru sănătate” sâmbătă, 8 iunie 2019, ora 10.00.

Aflat la a IX-a ediție, evenimentul este inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene 2019 și cuprinde patru secțiuni începând cu clasa pregătitoare și clasa I – secțiunea colaj, clasele II – IV – secțiunea fotografie, clasele VII – XI – secțiunea afiș, alături de secțiunea științifică la care participă elevi din județele Neamț, Buzău, Argeș, Cluj, Bistrița, Harghita, Iași, Brăila, Covasna, Galați, Vaslui, Prahova, Caraș – Severin, Vâlcea, Brașov, Constanța și din municipiul București.

Subiectele pentru proba științifică (clasele VII – XI), atât rezolvarea de itemi, cât și proba de creație, au fost propuse, ca în fiecare an, de partenerii de la DSPJ Constanța, iar pentru realizarea colajelor, a fotografiilor și a afișelor elevii au pus în evidență tema de anul acesta: Ne protejăm sănătatea: fiecare, peste tot!

Proiectul, derulat în spiritul respectării dreptului fiecărui copil la un nivel de viață suficient pentru a permite dezvoltarea sa fizică, mentală, spirituală, morală și socială, are ca suport Programul Național Educație pentru Sănătate în Școala Românească, realizat prin acordul dintre Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății.

Recunoscând importanța activităților educative formale și informale, necesitatea formării elevilor în spiritul unui stil de viață sănătos și armonios, precum și promovarea spiritului de învățare pentru sine, inițiatorii și organizatorii proiectului își propun conștientizarea și responsabilizarea factorilor instituționali și parteneriali ai școlii deoarece Educația pentru Sănătate devine eficace în măsura în care ea este privită ca unul dintre scopurile principale ale acțiunii educaționale, aflându-se în raporturi de interdependență cu celelalte scopuri ale educației.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce vremuri am prins eu... prin 1988-1992. 4 ani de poveste. Cu Victor Radulescu la fizica si, concomitent, director adjunct. Dumnezeu sa-l ierte! Cu doamna Rosca la Limba Romana. M-a invatat gramatica adevarata! Eram zero barat, puneam virgula intre subiect si predicat! Cu domnul Topor la istorie, in acel cabinet frumos si elegant, plin de lemn de calitate. Cu domnul Grama la matematica, care ne punea nota 4 cand chiuleam pentru a-l vedea live pe Petre Roman, la balconul Casei de Cultura... Nu absenta, ci nota 4! Chiar daca nu eram prezenti. Chiar daca nu faceam politica, ci eram doar curiosi.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272