REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
14.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Elevi mutaţi dintr-o şcoală în alta pentru a face loc viitorului Colegiu Militar de Marină!

Elevi mutaţi dintr-o şcoală în alta pentru a face loc viitorului Colegiu Militar de Marină!

Replica API 23 februarie 2018 | 00:00 374

După liceenii de la Colegiul Tehnic de Marină, și școlarii de la Școala Gimnazială nr. 15 vor fi duși în alt sediu. Profesorii, părinţii şi elevii, dar şi personalul auxiliar şi nedidactic de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (fostul NAVROM) sunt nemulțumiți de decizia ca școala lor să fie mutată într-un sediu de pe B-dul 1 Mai, pentru a face loc viitorului Colegiu Militar de Marină, care ar urma să fie înființat din anul școlar 2018 – 2019. „Ne menținem părerea că această mutare reprezintă un abuz!”, au transmis reprezentanții cadrelor didactice și nedidactice de la Colegiul Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza”.

Vineri, 23 februarie a.c., consilierii locali constănțeni se întrunesc în ședință extraordinară pentru a vota mutarea Colegiului Tehnic de Marină „Alexandru Ioan Cuza” din sediul de pe strada Brizei, din cartierul Poarta 6, în sediul Școlii Gimnaziale nr. 15, de pe Șos. Mangaliei, pentru a face loc viitorului Colegiu Militar de Marină. În continuare, profesorii, părinții și elevii de la Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” își strigă nemulțumirea!

„În primul rând, după protestele din luna ianuarie 2018, declanșate ca urmare a afirmației inspectorului școlar general de la acea vreme, prof. Petrică Miu, legate de mutarea Colegiului Tehnic de Marină „Al. I. Cuza” Constanța într-un alt sediu, pentru a face loc unui liceu militar, am obținut promisiunea, în ședința din data de 22 ianuarie 2018 a Consiliului Local, că în anul școlar 2018 – 2019 ne vom desfășura activitatea în sediul actual.

În al doilea rând, joi, 15 februarie, am fost anunțați că în ședința aceluiași Consiliu Local, din 23 februarie, se va vota trecerea sediului liceului nostru din patrimoniul Primăriei în administrarea Ministerului Apărării Naționale, urmând ca liceul militar să funcționeze din toamna acestui an, în locul nostru.

Alte mutări! Elevii de la Școala Gimnazială 15 pleacă la Școala Gimnazială 37!

În același timp, am primit informația că mutarea noastră va avea loc în sediul Școlii Gimnaziale nr. 15, cu promisiunea (la fel ca în ianuarie!) că se vor construi trei ateliere școlare și că se vor reabilita internatul și cantina de la Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti”, unde vor fi cazați elevii noștri. Menționăm că la Școala Gimnaziala nr. 15 în prezent învață 250 de elevi, care vor pleca la Școala Gimnazială nr. 37 (n.r. zona Doraly), unde de asemenea învață 300 – 350 de elevi”, au transmis reprezentanții cadrelor didactice de la Colegiul „Al. I. Cuza”.

Sediul Școlii Gimnaziale 15, neîncăpător pentru liceenii de la Colegiul Tehnic de Marină

Sediul Școlii Gimnaziale nr. 15 este neîncăpător, atrag atenția profesorii de la fostul NAVROM.

„Şcoala Gimnazială nr. 15 a fost vizitată de trei cadre didactice din liceul nostru, constatându-se că numărul de săli de clasă existente este mult sub posibilitatea de desfăşurare a activităţii noastre. Atribuind sălilor de curs, un minim de două laboratoare tehnice, o sală de sport şi un laborator de informatică, rămân disponibile nouă săli în care ar trebui să încapă cele 22 de clase ale liceului nostru”, au atras atenția profesorii.

„Un abuz și o încălcare a drepturilor copiilor la educație!”

„Subliniem că ne menţinem părerea că această mutare reprezintă un abuz şi o încălcare fragrantă a drepturilor copiilor la educaţie. În acest moment, elevii noştri beneficiază de dotările necesare desfăşurării activităţii didactice în domeniul pentru care au optat, şi cu toate acestea ei TREBUIE să fie mutaţi într-un sediu în care nu vor beneficia de aceleaşi dotări. Şi toate acestea….pentru ce ?! Înţelegem că pentru a face loc unui număr incert de elevi despre care se presupune că au mai multe drepturi decât elevii Colegiului Tehnic De Marină ,, Al. I. Cuza ” .

Ne declarăm revoltaţi de faptul că în anul 2018 într-o ţară europeană, democratică şi într-unul din marile oraşe ale ţării, învăţământul se confruntă cu astfel de situaţii în care funcţionează legea pumnului în gură . RUŞINOS!!!!”, au subliniat profesorii.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Baiatul cu pusca are intotdeauna dreptate. Atacul impotriva societatii civile a inceput. Rechizitionarile de imobile este doar inceputul. Vor pune bocancul pe gatul nostru.
1
1
Lasa sa vina puicutele in uniforma. De ce sa mai sara gardul baietii, cand asa pot sa mearga la trageri chiar in unitate.
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468