REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Elevii din Cogealac nu și-au primit bursele școlare de un an!

Elevii din Cogealac nu și-au primit bursele școlare de un an!

Cristina BĂRBUCEANU 21 noiembrie 2022 | 00:00 878

În Constanța sunt mii de elevi care beneficiază de burse de diferite de tipuri sau care sunt abonați la cardurile pentru rechizite. Însă ce fac ei, dat fiind faptul că în nicio lună de la începutul acestui an școlar, bursele nu le-au intrat la timp în cont, iar banii pentru rechizite încă nu i-au văzut? Un caz mai grav este că la Cogealac, elevii nu și-au mai primit bursele de un an. Președintele Asociației Elevilor din Constanța, Ioana Stamatin, a declarat că se iau măsuri în acest sens pentru ca Primăriile să fie mustrate financiar, acestea din urmă afirmând că livrarea la timp a burselor ține de fiecare unitate de învățământ în parte, și nu de primărie.

Ziua de 15 se tot prelungește…

În momentul de față, sunt mii de elevi în Constanța, dar și în județ, care își așteaptă bursele. Teoretic, la începutul acestui an școlar, Ministerul Educației a susținut că fiecare școală trebuie să plătească, până pe data de 15 a fiecărei luni, bursele elevilor pe luna încheiată. Desigur, de la teorie și până la practică e un drum sinuos. Prea mulți elevi de la școlile și liceele din Constanța nu și-au primit încă bursa pe luna octombrie, deși suntem aproape la sfârșitul lunii noiembrie. Poate că cel mai nefericit caz este în Cogealac, unde părinții susțin că elevii nu și-au primit bursele de un an.

Elevi în timpul orei

Vicepreședintele Asociației Elevilor din Constanța, Ioana Stamatin, a declarat: „Banii nu au intrat pentru că Primăria nu s-a mișcat prompt, nu a virat banii la timp. Noi solicităm să trimită banii la timp pentru că, dacă nu, noi considerăm că ar fi indicat să se aprobe proiectul prin care, dacă nu ar trimite banii până la data-limită, să primească dobânzi pentru data depășită. Am primit o grămadă de solicitări de la elevi care se plâng, sunt nemulțumiți că nu le-au intrat încă bursele, ceea ce nu este deloc în regulă pentru că au mare nevoie de banii aceia, mai ales de bursele sociale, bursele de studiu. Cel mai curând vom face o solicitare în acest sens.

Ioana Stamatin, vicepreședinte al Asociației Elevilor din Constanța

Pe celelalte luni au intrat banii, dar decalat. Până s-a aprobat Hotărârea de Consiliu Local a mai durat. Acum nu au niciun motiv pentru care să nu trimită bursele la timp”. Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei au declarat că virarea la timp a burselor ține de fiecare unitate de învățământ în parte, și nu de primărie. 

Cu cardurile de rechizite e aceeași situație: întârzieri peste întârzieri

Elevii au de suferit. Pe lângă faptul că unii așteaptă bursele care nu au intrat încă pe luna aceasta, alții, mai puțin norocoși, nu au primit nici cardurile de rechizite, care pun la dispoziția elevilor 500 de lei pentru un an școlar. Vicepreședintele Asociației Elevilor a mai declarat: „Cu cardurile de rechizite este aceeași problemă ca și la burse. Se întârzie și nu e normal. Ei au nevoie și de aceste carduri”, dat fiind faptul că cei 500 de lei încă nu au intrat în conturile elevilor, deși școala a început de 2 luni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
lasa mai ca pleaca din tara tineretul ca aici nu are ce sa faca, daca invata ajung sa se angajeze pe 2lei, asa ca strainatatea ii asteapta
2
0
In constanta nu se mai da laptele si cornul de vreo 3-4 ani la multe scoli. Dar banii se sinfoneaza.
4
0
Invatamantul este gratuit! Bursele se acorda pe merit și competente! Restul trebuie suportat de părinți sau prin donații (dacă sunt)!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212