REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
11.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Elevii din şcolile cu specializarea Turism şi Alimentaţie pot face practică în unităţile de turism

Elevii din şcolile cu specializarea Turism şi Alimentaţie pot face practică în unităţile de turism

Replica API 11 octombrie 2014 | 00:42 1578

Protocol la Constanţa:

Protocol la Constanţa:

Răducu Popescu şi Corina Martin

Elevii constănţeni care studiază în şcoli sau licee cu specializări în turism, vor avea ocazia să cunoască mai îndeaproape tainele meseriei pe care doresc s-o practice. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Asociaţia Litoral Delta Dunării au semnat, vineri, un protocol de colaborare prin intermediul căruia elevii vor putea face practică în timpul anilor de studiu la unităţile de turism din judeţul Constanţa.

„Acest protocol ne va aduce, pentru ambii parteneri, beneficii în slujba învăţământului românesc şi, desigur, în slujba turismului de litoral şi din Delta Dunării. Semnăm un parteneriat care, începând de azi, va face posibil accesul elevilor din unităţile şcolare din judeţul Constanţa, în unităţile de turism din judeţ, printre care hoteluri, restaurante, cluburi, agenţii de turism. Vrem specialişti mai bine în turism, la fel cum ne dorim ca, de pe băncile şcolilor din Constanţa, să iasă elevi, absolvenţi mai bine pregătiţi, pentru activitatea practică. În foarte scurt timp se vor putea observa la lucru în unităţile de pe litoral, elevi din liceeleşi şcolile din Constanţa care au curriculă pe specializarea turism şi servicii”, a declarat Corina Martin, şefa Asociaţiei Litoral Delta Dunării. „Demersul Inspectoratului Judeţean Constanţa a început anul trecut calendaristic, atunci când, împreună cu colegii din cadrul inspectoratului, am ajuns la concluzia că, pentru a adapta oferta pe care învăţământul preuniversitar o poate oferi operatorilor din turism, trebuie schimbate anumite lucruri.

Aşadar, preocuparea noastră este de a oferi specialişti bine pregătiţi, astfel încât în momentul contactului cu realitatea, atunci când un absolvent se ridică de pe băncile şcolii, se angajează şi are un contract de muncă cu un operator din turism, să poată oferi servicii de calitate. Aceste servicii sunt în beneficiul, atât al celui care este absolvent şi a făcut practică în acest cadru pe care noi astăzi l-am creat, cât şi al clientului. Nu putem decât să ne bucurăm şi dorim succes unităţilor şcolare care vor face practică în aceste unităţi”, a spus, la rândul său, Răducu Popescu, inspectorul general al ISJ Constanţa. Prima unitate de învăţământ care se bucură de acest parteneriat este Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu din Cumpăna. Acestuia, i se va alătura Liceul Tehnologic Virgil Madgearu, precum şi Liceul Tehnologic CA Rosetti şi altele.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212