REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Elevul care şi-a şantajat şi agresat colegii de la Dimitrie Leonida, lăsat în arest la domiciliu

Elevul care şi-a şantajat şi agresat colegii de la Dimitrie Leonida, lăsat în arest la domiciliu

Replica API 13 decembrie 2017 | 00:00 330

Elevul Liceului Dimitrie Leonida, care a ajuns în atenția oamenilor legii după ce ar fi agresat, șantajat și amenințat 3 colegi, a fost plasat în arest la domiciliu. În primă fază, Judecătoria l-a arestat preventiv însă, pe 11.12.2017, la contestație, Tribunalul i-a înlocuit măsura preventivă. Decizia este definitivă. Amintim și faptul că un alt elev a fost propus spre arestare după ce ar fi agresat un cadru didactic, însă judecătorii au decis ca el să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

Potrivit anchetatorilor, în urma cercetărilor în cazul comiterii unor infracțiuni de lovire sau alte violențe, șantaj și amenințare, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Constanța au depistat un minor, de 17 ani, din Constanța, bănuit de comiterea faptelor. În intervalul 22 noiembrie – 5 decembrie a.c., minorul, care s-ar numi Florin Sorin C., în cauză ar fi comis faptele asupra a trei colegi de la o unitate de învățământ din Constanța.

Prima sa faptă a avut loc pe 22 noiembrie, când a agresat un coleg chiar în timpul orelor de curs, la fel și pe 29 noiembrie. Pe 5 decembrie, însă, el a trecut la șantaj și amenințări în curtea unității de învățământ. Precizăm că nici una dintre victimele sale nu a suferit răni majore care să necesite spitalizare. Polițiștii constănțeni l-au reținut inițial pe minor pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore, iar apoi l-au prezentat instanței de judecată care a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Amintim și faptul că, pe 8 decembrie, în incinta liceului Virgil Madgearu din Constanța, un alt elev, în vârstă de 16 ani, ar fi lovit o profesoară întrucât i-a cerut să părăsească sala de clasă, cu precizarea că nu avea ce căuta acolo, el fiind elevul unei alte clase. În cazul acesta, magistrații au decis încă de prima dată să-l lase sub control judiciar.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-i lase liberi si nelinistiti, doar sunt niste bieti copilasi rataciti. Abia cand vor face vreo crima sa-i aresteze, ca pana atunci nu sunt pericol social. Justitia romana de kkt! Daca erau agresati copiii lor sau chiar ei, nerespectabilii magistrati ar fi dat aceleasi sentinte?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614