REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.2° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Emisarul special pentru coronavirus al OMS recunoaşte că originea SARS-CoV-2 este greu de stabilit

Emisarul special pentru coronavirus al OMS recunoaşte că originea SARS-CoV-2 este greu de stabilit

Replica API 31 martie 2021 | 00:00 894

Emisarul special pentru coronavirus al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), David Nabarro, a recunoscut marţi că originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19 este greu de găsit, dar că se lucrează cu câteva ipoteze, transmite EFE, citată de Agerpres.

''Găsirea originii virusului, când încerci să explici de unde provine o boală, este notoriu grea'', a declarat Nabarro la postul Radio 4 al BBC. ''Nu cunoaştem originea exactă a HIV (virusul SIDA), nu cunoaştem originea exactă a virusului care provoacă Ebola şi ne va lua mult timp până vom descoperi originea exactă a (virusului care provoacă) COVID-19'', a adăugat expertul OMS în ajunul publicării de către organizaţie a unui raport privind pandemia.

David Nabarro a adăugat că OMS lucrează cu mai multe ipoteze, dar că această muncă necesită timp.

Mult-aşteptatul raport al misiunii care a anchetat în China originea SARS-CoV-2 va fi dat publicităţii marţi, chiar dacă ''toate ipotezele continuă să fie pe masă'', a declarat luni directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Potrivit mass media care au avut acces la un proiect al raportului, OMS va afirma că teoria cea mai probabilă a originii pandemiei este transmiterea SARS-CoV-2 de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, în timp ce ipoteza conform căreia virusul ar fi ''scăpat'' dintr-un laborator este în viziunea OMS ''extrem de improbabilă''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce o dau in bulangeala ieftina... Nu se poate stabili... Mai rahati cu ochii... Cautati mai bine in laboratoarele marilor companii farma evreiesti... Aaaa.... Nu aveti voie? Sa le dam la mooie atunci la poporul ales...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272